ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Deșteptarea reală a României nu se poate baza pe valori străine de etosul nostru, fie ele de la Vest sau de la Est, ci doar pe redescoperirea valorilor noastre strămoșești autentice, care ne definesc și care ne-au ajutat să dăinuim în istorie până acum.

Fiecare națiune are propria matrice culturală, istorică, spirituală și identitară, unică, pe care trebuie să și-o păstreze, prețuiască, dezvolte și să o transmită mai departe noilor generații, dacă vrea să dăinuiască, așa cum spunea marele nostru istoric, Nicolae Iorga:

„Generația viitoare va trebui să știe ceea ce generația trecută a ignorat: valoarea fondului propriu.”- «Generații» (1927).

Mai mult decât de creșteri de venituri, drumuri, școli și spitale, România are nevoie de Oameni adevărați, cu conștiința națională și morală, și de Conducători patrioți și iubitori de Neam și Țară. Dacă le vom avea pe acestea, toate celelalte, de care avem nevoie fiecare în parte și noi ca țară, vor veni firesc, pe cale de consecință.

Altfel, nu ne putem aștepta la nimic bun în viitor.

Totul pleacă de la Om, nu de la bani și investiții.

Acestea sunt doar mijloace, necesare și ele, însă rezultatele obținute depind în primul rând de calitatea oamenilor care administrează și folosesc fondurile.

Iată prima soluție, și cea mai importantă resursă, care este bază – Omul.”

Citiți mai mult la NeamUnit.Ro