ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Trăiască Nația!…

așa am început cuvântul meu pe care am avut onoarea să-l țin în fața unei audiențe numeroase, generoase și plină de dragoste și dor de Eminescu.

La Sala Dalles, Liga pentru Deșteptarea României a organizat evenimentul „Spre Eminescu – Regăsirea idealului național” unde am vorbit nu doar despre poetul Eminescu cât despre Omul politic Eminescu, scrierile sale și Idealul Generației Sale.

Pe lângă cei care au vorbit din partea ”LiDeR”, am avut onoarea să-i avem alături pe cunoscutul Eminescolog, Profesor universitar doctor Nicolae Georgescu și pe Părintele Stareț al Mânăstirii Schitul Măgureanu, Arh. Antim David care au subliniat personalitatea marcabilă a domnului Eminescu.

Am remarcat prezența in sală a numeroase cadre didactice,profesori universitari, foști militari de carieră, dar și foarte mulți tineri, studenți care ne-au mulțumit la sfârșit pentru toate cele prezentate dorind să se implice mai activ in ceea ce este de fapt pentru ei și viitorul lor: Liga pentru Deșteptarea României.

Mesajul nostru, al LIDER, a fost unul căt se poate de simplu, dar ferm legat de identitatea românească, războiul ideologic care se duce in mod direct cu Familia Românească prin ideologizarea procesului educational, cultural, prin digitalizarea forțată a întregii societăți fără a ține cont de propria noastră mateice culturală, identitară, spirituală etc …

Totodată am atras atenția asupra declinului demografic, a sporului negativ al natalității, lipsa de siguranță in propria țară și lipsa unui plan concret de viitor prin lipsa de ideal comun, de puncte comune care să reunească societatea românească polarizată de o parte a clasei politice, total iresponsabile.

A fost o chemare la reflexie asupra prezentului, prin ochii istoriei, a idealului generatiei domnului Eminescu cu propunerea de implicare directă în ceea ce înseamnă viitor, începând de AZI!

Lipsa noastră de implicare aduce după sine, la timona viitorului copiilor noștri, pe cei pe care Eminescu îi numea astfel:

„Tot ce e perfid și lacom, tot Fanarul, toți iloții,
Toți se scurseră aicea și formează patrioții.
….
Încât fonfii și flecarii,găgăuții și gușații
bâlbâiți cu gura strâmbă sunt stăpânii acestei nații”.


Ei bine poate că e momentul ca Românii să nu-și mai caute stăpâni și să înceapă să stăpânească peste ceea ce le-a dat Dumnezeu.

O țară. ROMÂNIA!

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews