ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Primesc aceeași întrebare de la mai multe persoane, de aceea, răspunsul juridic la această întrebare este urmatorul (indiferent dacă hotărârea de guvern contestată deja in instanță va fi dublată sau nu de vreo lege):

- până când angajatorul nu vă dă ceva scris, mergeți la serviciu, indiferent ce vi se transmite verbal. Presiunile verbale trebuie ignorate ori, daca sunt supărătoare, atenționați angajatorul că nu vă lăsați hărțuit.

- în dimineata zilei în care nu ați fi primit pe ușa serviciului, cereți în scris că nu vă este permisă intrarea la locul de muncă și pe ce se întemeiază această interdicție (e bine să aveți o cerere scrisă la dvs în fiecare zi, pentru momentul respectiv).

- totodată, în aceasta cerere, solicitați si sa fie identificate de către angajator soluții pentru exercitarea de catre dvs a muncii, respectiv munca pe teren, munca on-line, etc.

- daca angajatorul refuză să vă primească cererea, o trimiteți pe mail ȘI prin poștă, cu justificarea adăugată în cuprinsul înaintarii ei, că sunteți nevoit să o trimiteți astfel din cauza refuzului primirii ei la registratura angajatorului.

- când primiți raspunsul, aveti posibilitatea să actionati în instanță, contestând măsura. Contestația se depune la Tribunalul de care aparțineti, fiind de competența Secției I Civile dacă aveți un contract individual de muncă ori de competența Secției a II a dacă sunteti funcționar public.

Orice lege ar trece (pentru că deocamdata nu există lege) ea va fi supusă controlului de constitutionalitate, când, în mod normal, ar trebui să cadă, pentru că este vădit neconstituțională.

De aceea trebuie abordată astfel problema până în acel moment, fără suferință interioară ori frică, absolut inutile, aplicând pașii de mai sus. Aici pe pământ, Dreptul există tocmai pentru remedierea faptelor pe care omul le face împotriva omului.

Mai sus, rămâne pe socoteala conștiinței fiecăruia felul în care se raportează la oamenii de lângă el.

Important este să nu alimentăm cu frici inutile răul ce se aplică în mod organizat, rău care nu poate fi anihilat decât prin recursul la Drept, în condițiile date de aderența la el și a celor care ar fi putut să îl oprească la timp ori să nu tacă interesat în loc să apere ceea ce e firesc în om si societate.