ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Dacă se votează proiectul ăsta de lege se va deschide cutia Pandorei, astfel încât și oricărui cetățean din ”privat, ”cu job sau fără” să i se poată face dosar penal pe  abuz in serviciu (sau neglijență în serviciu) oricând. 

Dacă nu știți, abuzul în serviciu nu este o infracțiune prevazută în Codul Penal numai pentru functionarii publici, ci este infractiune prevăzută pentru ORICE CETATEAN DIN MEDIUL PRIVAT  

(”faptelor săvârșite de către sau în legătura cu persoanele care exercită, permanent ori temporar, CU SAU FARA O REMUNERATIE, o însărcinare de orice natură în serviciul unei persoane fizice prevăzute la art 175 alin  2 ori IN CADRUL ORICAREI PERSOANE JURIDICE” - așa scrie la art 308 alin. 1 Cod Penal). 

La privați se reduc limitele pedepsei cu 1/3. 

Mai mult, ce să vedeți?

Abuz in serviciu nu este numai atunci când încalci o normă  dintr-o lege, OUG sau OG, ci si atunci când încalci O NORMĂ DINTR-UN REGULAMENT UE. 

Așa scrie în expunerea de motive a legii propuse de Guvern. 

Aveți voi habar câte Regulamente UE sunt și ce scrie in ele?

Nu cred, că nici eu nu am habar. 

Așa că ieșirăți repede să țipați că e pragul mare de 250.000 lei, îl vruserăți mai mic și pentru voi.
 
Aplaudarăți repede când zise Ciolacu că  reduc pragul în Camera Deputaților la 9.000 lei. 

Și gata,  sunteți fericiți că ați câștigat să vi se facă dosar penal oricând pentru o sumă și mai mică, de 9.000 lei.
Vedeți cât de ușor sunteți de manipulat și fraierit?

Vă aruncară fenta cu 250.000 lei pragul, creară subiectul. Ieșiră repede să urle că e mult. Voi ieșirăți repede să îi susțineți, că habar nu aveți despre ce e vorba, dar sună bine sloganurile ”jos corupția!”, bla bla. După care cedară la 9.000 lei și gata! Vă dezumflarăți, sunteți fericiți, câștigarăți!  

Numai ca e o mică problemă: vi se distrase atenția de la ce era important,  că vi se aplică și vouă!

Vedeți cum cereți singuri să vă faceți rău?

Uite cum aplaudarăți, totodată, ca REGULAMENTELE  UE să fie ridicate în România la rang de LEGE PRIMARĂ și să mergeți la pușcărie, dacă nu le respectați (chiar și atunci când nu aveți habar ce scrie în ele). 

CCR -ul a zis până acum că legi primare sunt numai: Legea, OUG și OG. 

VEDEȚI CĂ ȘI LA NEGLIJENȚA ÎN SERVICIU E LA FEL!

Trăiască prostia!

Dacă nu mă credeți, citiți Expunerea de motive a proiectului de lege:
 
https://senat.ro/Legis/PDF/2023/23L001EM.pdf

Aici găsiți fișa proiectului de lege: https://senat.ro/Legis/lista.aspx?nr_cls=L1&an_cls=2023

INTREBARE: mai vreți să existe în lege infracțiuni de abuz în serviciu și neglijență în serviciu, când știți că vi se aplică și vouă? 

(vedeți în fotografiile atașate că scrie ce înseamnă fiecare). 
PS: 
- pentru judecători și procurori: vedeți ca sunt niște Regulamente UE care vi se aplica si vouă (cel cu EPPO si altele);

- pentru avocați: dacă căutăm mai bine, cred că sunt niște regulamente UE care ni se aplică și nouă;

- pentru jurnaliști: vedeți că sunt la Regulamente UE nenumărate care vi se aplică;
 
 
Nu este disponibilă nicio descriere pentru fotografie.
 
 
 
 
Ar putea fi o imagine cu text care spune „primar. Pe cale de consecință, pentru reținerea infracțiunii de abuz în serviciu sau neglijență în serviciu, va fi necesară încălcarea atribuțiilor prevăzute într-un act normativ de nivel primar lato sensu, după cum urmează: legi, ordonanțe, ordonanțe de urgență sau alte acte normative interne adoptate anterior actualei Constituții, care la data intrării în vigoare constituiau izvoare de drept penal (legi, decrete ale fostului Consiliu de Stat, Decrete-legi etc.), respectiv acte cu putere de lege din ordinea juridică unională (act normativ unional cu aplicabilitate directă și efecte general obligatorii regulamente în temeiul dispozițiilor art. 148 Constituție.”
 
 
 
 
 
Ar putea fi o imagine cu text
 
 
 
Nu este disponibilă nicio descriere pentru fotografie.