ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Pe la finalul anului 2022 odata cu subiectul ”sa abrogam pensiile speciale” (praful in ochi care vi se arunca mereu ca sa vi se distraga atentia), Guvernul a mai dat o HG pe care nu a observat-o nimeni. 

Prin HG 1606 din 28 decembrie 2022 (publicata in Monitorul Oficial pe 3 ian 2023) i-a mai dat o mică atributie Autoritatii pentru digitalizarea Romaniei (ADR) și anume să implementeze proiectul «Platformă software centralizată pentru identificare digitală - PSCID» cod MySMIS2014+: 130599. 


Binențeles că s-a invocat ca temei de drept: 

- OUG  nr. 89/2022 privind înființarea, administrarea și dezvoltarea infrastructurilor și serviciilor informatice de tip cloud utilizate de autoritățile și instituțiile publice (AIA DESPRE CARE V-AM SPUS CA ESTE PIATRA DE TEMELIE A INFRASTRUCTURII PENTRU MONITORIZORE IN MASA SI CONTROLUL PRIN INTERMEDIUL PORTOFELULUI DIGITAL SI V-AM ZIS SA IESIM SA NE EXPRIMAM NEMULTUMIREA CU PRIVIRE LA APROBAREA EI, DAR V-A  DURUT PE TOTI IN BASCA, NU A VRUT UNU):


(Primele centru de date pentru cloudul guvernamental va spune ADR ul in proiectul tehnic din anuntul asta unde vor fi ”construite”: ”Locațiile celor 4 Centre de Date sunt municipiul București, localitatea Giroc din jud. Timiș, localitatea Cristian din jud. Brașov, municipiul Sibiu din jud. Sibiu.” Binenteles ca ele vor fi interconectate la reteaua europeana de supercalculatoare, ca doat nu le fac degeaba. 


Despre reteaua aia de supercalculatoare (EUROHPC JU) va puteti informa din ”date oficiale”: https://eurohpc-ju.europa.eu/index_en

- Legea nr. 242/2022 privind schimbul de date între sisteme informatice și crearea Platformei naționale de interoperabilitate: https://legislatie.just.ro/Public/DetaliiDocumentAfis/257856


Daca o sa va uitati atent in ce scrie la platforma asta: suntem ”inrolati” in platforma asta, iar daca va uitati la prezentarea ei: se vorbeste, printre altele de cartea de identitate electronica  (dupa niste povesti cu furnizorii de identitate digitala). 

Mai mult, prin desene aveti eID - card.

Stiti ce e ala? ”portofelul digital” - identitatea digitala europeana unică.


Cand va spuneam că în OUG nr. 97/2005 s-a bagat autentificarea cu cartea de identitate electronica si ca nu e degeaba, ci pentru identitatea digitala (portofelul digital) ziceati ca e conspiratie. 

Amagiti-va in continuare cu conspiratia si nu faceti nicio opozitie.

Intre timp, vedeti ca ADR nu sta degeaba, pe langa e-guvernare implementat deja, mai are destule proiecte in implementare: 

- Sistem Informatic pentru registrele de sănătate - RegIntermed - parca in legea nr. 95/2006 se prevedea ca accesul la dosarul electronic de sanatate aveai numai cu cardul de sanatate (tu si medicul tau si trebuia sa iti dai consimtamantul ca el sa vizualizeze dosarul tau), iar accesul altora parea ca e extrem de securizat, dar daca te uiti in obiectivele sistemului asta: s-a cam dus consimtamantul tau, 

- Sistem Informatic Integrat pentru Emiterea Actelor de Stare Civilă – SIIEASC: cu actele de stare civila emise electronic in sistemul asta te identifici in societate, in familie si in relatia cu statul, ca asa scrie in Legea nr. 119/1996 modificata

si mai sunt si alte sisteme. Stati linistiti ca le fac interoperabile si le vor interconecta pe toate la final. 
Acum le fac asa ... pe bucatele si va povestesc ce bine e pentru voi cu fiecare in parte. 

Cand vor termina de implementat infrastructura (adica sistemele astea), vor da o lege pentru binele nostru: ce atatea carduri/cipuri? 

Ca sa salvam planeta (ca e penurie de cipuri) le vor pune pe toate-n intr-unul numit portofel digital/identitate digitala si gata monitorizarea in masa, control, impunere si conformare a celui mai mic detaliu din viata ta la cum îți impune ”statul”. 

Intelegeti acum de ce va suparati degeaba cand va zic ca va duceti in balarii, pe subiecte care va distrag atentia, in loc sa va axati pe ceea ce conteaza cu adevarat azi in domeniul legiferarii pentru ca acum se lucreaza intens la  toate legile care va vor ”modela” viata dupa cum va va impune statul? 

Care este atitudinea voastra? 

Sunteti indiferenti si acceptati. Nu faceti nimic sa va exprimati dezacordul pentru a nu se implementa asta. 
(Cei cativa care ati facut cate ceva atât cât ați putut, nu mai sariti in sus ca arși, ca nu pentru voi scriu, ci pentru restul 19 milioane si ceva).

PS:
 
Stiti cât a costat una buc camera de monitorizare trafic? In STRATEGIA NAȚIONALĂ din 25 mai 2022 privind siguranța rutieră pentru perioada 2022-2030 : "500 de camere video x 62.500 = 31,25 mil. euro .
 
Aceste camera video inclusiv software-ul relevant, diferă din punct de vedere al costurilor în funcție de complexitatea lor - capacitatea de a recunoaște numerele de mașini, abilitățile de mediu etc. " Se pare ca s-a luat în calcul un cost mediu de 62.500 euro.