ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Știre: ”Boloș vrea militarizarea inspectorilor ANAF: Vor avea arme. Cei care fac fapte de evaziune fiscală să-i știe de frică”

Comentariul unui coleg avocat care mi-a trimis această știre, citez:
”cine nu isi aduce aminte sau era prea mic sa își aducă aminte o sa retraiască vremurile cand venea Garda financiara si iti punea pistolul pe masa si cerea documente”.


Evazionist sau nu, în orice moment, dacă se adoptă așa ceva, te vei trezi cu un pistol la tâmplă, iar sub amenințare și teroare să fii intimidat cu privire la orice și fără a avea legătură în fapt cu ”obligațiile fiscale”.

Observăm, că în ultima perioadă, din ce în ce mai mult, sub pretextul combaterii evaziunii fiscale, se adoptă legi prin care drepturile și libertățile fundamentale ale cetățenilor dispar.

La articolul 56 din Constituția României (Contribuții financiare) se prevede:

”(1) Cetățenii au obligația să contribuie, prin impozite și prin taxe, la cheltuielile publice.
(2) Sistemul legal de impuneri trebuie să asigure așezarea justă a sarcinilor fiscale.
(3) Orice alte prestații sunt interzise, în afara celor stabilite prin lege, în situații excepționale.”

Însă, nu scrie in Constituție că cetățeanul trebuie împușcat din cauza faptului că niște unii au supraîndatorat statul român și au furat tot ce puteau prin prisma funcției.

În cazul suspiciunilor de evaziune fiscală există pârghii legale, acuzații de evaziune fiscală, procurori care pot să cerceteze, mandate care se pot solicita de la judecătorul abilitat.

Observăm, în schimb, că prin ceea ce s-a legiferat și se dorește a se legifera în continuare, cât mai multe instituții se vrea să fie militarizate, iar cetățenii să fie terorizați și să poată fi supuși abuzului oricui ”funcționăraș” a cărui activitate este secretă.