ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Fata de ceea ce scrie in ele, nu cred ca ne asteapta nimic bun si e cazul sa dati toti la o parte toate ideile ca orice semnal de alarma care vi se trage este conspiratie si sa incepeti sa va ganditi la viata voastra.

Aceste proiecte de lege nu trebuie sa devina legi si sa fie aplicate, pentru ca vor face ce vor vrea cu noi!

E vorba de:

1. o noua lege a apararii nationale: in care uită de apararea nationala, vorbesc numai de aia colectiva in cadrul NATO, UE si ”unor coalitii”, comanda armatei romane pot sa o transfere ”oricui”, principiile doctrinei militare a statului roman nu mai conteaza, iar in caz de agresiune armata sunt angajate TOATE RESURSELE UMANE (nemaiexistand nicio norma ca in legea actuala: ”Resursele umane se constituie din întreaga populație APTĂ DE EFORT PENTRU APĂRAREA NATIONALA, asa ca CSAT -ul poate sa dispuna ce vrea si sa faca cu noi ce vor)

UITA de art 118 alin 1 din Constitutie: ”Armata este subordonată EXCLUSIV VOINTEI POPORULUI ....”

ACEST PROIECT DE LEGE ESTE O MIZERIE!!!!

I-au zis lege noua ca sa poata sa scoata din cea actuala si sa bage diverse care sa nu bata la ochi.

Statul Major al Apărării, militarii, ofiterii din Armata Romana unde mama naiba sunteti?

Chiar ati uitat de tot de juramant, de Constitutie, de tot?

V-au luat aia de la NATO mintile că v-au bagat in seama si nu mai contează nimic pentru voi? Nici viata familiilor voastre?

Chiar acceptati sa se dea o lege conform careia sa poata fi transformat teritoriul Romaniei in camp de lupta si sa faca niste unii ce vor pe teritoriul Romaniei?

Proiectul vietii: https://sg.mapn.ro/.../legea_apararii_nationale_a...

2. O așa -zisă lege privind sistemul Național de Management Integrat al Situatiilor de criza

Asta in conditiile in care avem deja: OUG nr 1/1999 privind privind regimul stării de asediu și regimul stării de urgență și OUG nr. 21/2004 privind Sistemul Național de Management al Situațiilor de Urgență (pe care nu le abroga).

Legifereaza in paralel pe langa astea ”acoperind” si starile reglementate de acestea, pe care le baga la termenul ”criza”.

Criza = orice (care ameninta la nivel regional, national, international conditiile de viata, de sanatate, mediu, proprietate, stabilitate politica, economica, sociala, ordine publica, securitate si apărare natională si ”alte valori constitutionale”).

Aprobarea optiunilor de raspuns se face prin hotarare a CSAT (adica act secret, de care noi nu avem niciun habar).

SCOPUL REAL AL ACESTEI MIZERII DE LEGI = ”aplicarea integrată a măsurilor de răspuns la criză ÎN COORDONARE CU NATO SI UE”

Cu alte cuvinte, orice situație ar apărea, NU SE MAI DECIDE NIMIC LA NIVEL NATIONAL SI IAR NI SE IMPUN MĂSURILE PE CARE LE DECID ALTII (NATO, UE).

Proiectul de lege: https://sg.mapn.ro/.../lege_privind_sistemul_national_de...

PS: ca sa intelegeti ca nu e nici de ignorat si nici de glumit pe tema asta, va reamintesc: OUG nr. 1/1999 (in baza careia s-a declarat starea de urgenta in martie 2020) a fost modificat in 2019. De ce? ”Pe motiv de NATO”. Si am vazut ce a insemnat si cum s-a aplicat.

Daca nu ma credeti, cititi expunerea de motive a Legii nr. 164/2019 (PL-x nr. 128/2019) - gasiti fisa proiectului aici: https://cdep.ro/pls/proiecte/upl_pck2015.proiect?cam=2...

PS2: Pentru va vad ca mancatorii de rahat din presa incepura sa prezinte foarte frumos (”de bine”) proiectul de lege privind apararea nationala, il atasez colorat, ca sa va sara in ochi (cu mici comentarii, la prima citire).