ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Macar:

- procedurile, 

- ce echipament aveti, cat de dotati sunteti, ca zice lumea ca v-a echipat de v-a omorat,

- ce e cu casca rosie/argintie, ca e tot aia, 

- cat de militarizati sunteti daca prefectul sau altcineva (care nu au habar) pot sa preia comanda operatiunii,
etc. 

Toate astea le puteti face sub asigurarea protejarii identitatii. 

Din intrebarile transmise de revista agenda pompierului ma prinsai ca au fost multe in neregula pe acolo. 
 
Aflai si opinii prin privat. 

Dar, aud ca la tv le e teama tuturor sa vorbeasca, chiar cu identitate protejata. 

Daca e varza pe la voi este momentul sa spuneti ce se intampla in interior si cu ce probleme va confruntati, organizatorice etc.

Daca nu o faceti acum, data viitoare pot sa moara si mai multi dintre voi. 

E momentul in care chiar puteti sa "fiti auziti".

UPDATE:

Primesc mesaje in privat. 

Nu pot sa vorbeasca public pentru ca sunt militari. 

O sa postez eu mesajele pe care le primesc.

A. Buna seara ! Legat de problemele la pompieri sunt multe de spus. Va dau un exemplu: lucram luna de luna ore suplimentare neplătite, a inventat domnul Arafat o procedura prin care la 24 de ore suplimentare se plătesc decât 8 iar celelalte 16 se recuperează in timpul meu liber după tura lucrata, adică lucrez 24 de ore mai duc acasă și recuperez 16 ore deși eu sunt in refacere. Se pune accentul decât pe autospecialele de prim ajutor așa zise smurd, reparatiile la acestea se fac imediat cu prioritate iar autospecialele de stingere stau defecte in garaj, mare parte din ele le reparam noi, sau mai nou autospeciala 10000l venită prin programul viziune 2020 sta de 3luni, defapt in septembrie se fac 4 luni de când nu au asigurare, a ajuns in detașament și după nici 3 săptămâni a fost trasă pe dreapta. Sunt multe de spus. Orice am spus aici rămâne în anonimat va rog.

Încă un lucru.

Întrebați igsu cate autospeciale sunt la cuplaj.

Același echipaj încadrează și 3 mașini deodata.

Prim ajutor / mașina de stingere/ descarcerare.

La număr sunt multe mașini în intervenție, in realitate un șofer încadrează și 4 masini.

Daca e nevoie de prim ajutor se pleacă cu ambulanță iar apoi la 10 minute e nevoie de mașina de stingere poate să ardă casa că nu are cine sa vina, decât o autospecială de la 20/30 km.

Sa nu mai zic de cazurile ce le avem pe smurd, adică să incadrezi o autospecială de smurd (prim ajutor) trebuie sa faci un curs de 3 săptămâni și suntem trimiși la cazuri ce de depășesc e puțin spus.

B. Buna seara! Am o experienta de paste 25 de ani in pregatirea pompierilor pentru interventie. Ma simt dator sa fac unele lamuriri pentru ca vad in presa unele pareri gresite despre catastrofa de la Crevedia.

1. Recipientele GPL nu explodeaza decat daca sunt cel putin 2/3 goale iar in jurul lor sau sub ele se afla un incendiu care sa duca la încalzire si astfel gazul din recipient (nu gazul lichefiat) sa duca la cresterea presiunii din interior pana când invelisul metalic sa cedeze. In literatura de specialitate fenomenul se numeste BLEVE!

2. Exista si varianta ca atunci cand recipientul e plin si are loc un incendiu in jur, supapa de siguranta sa elibereze gazul lichefiat pana cand rezervorul se goleste iar daca incendiul nu este stins presiunea creste si se ajunge la explozie. Poate dura chiar o ora in functie de temperaturile din jurul rezervorului.

3. Daca rezervorul are o fisură prin care iese gaz si care s-a aprins si arde ca o torță atunci nu se stinge incendiul ci se lasa să arda pana se consuma tot gazul lichefiat. In acest timp se răcește rezervorul pentru a nu se ajunge la fenomenul amintit mai sus. Daca am stinge incendiul tip torță atunci s-ar crea pungi de gaz care ar duce la explozie in jurul rezervorului deoarece gpl-ul este mai greu decât aerul si rămâne la nivelul solului.

4. Daca se controlează toate aceste elemente enumerate mai sus se poate lucra aproape de incendiu cu condiția de a stinge rapid focarele din jurul rezervoarelor, de a răcii recipientele cu apa cat mai multa, de a nu stinge incendiul tip torță, daca apare, iar pompierii sa lucreze numai in poziția culcat echipati obligatoriu cu aparate de respirat cu aer comprimat.

In concluzie situația putea fi controlată, dar riscul nu putea fi eliminat 100%. Din câte cunosc explozia cea mare a fost de la un rezervor aflat in incinta statiei, care poate era aproape gol si nu a fost băgat in seamă, dar nu știu sigur.

Doamne ajuta!

In legatura cu echipamentul sunt mai multe loturi si calitati. Castile rosii sunt cele mai putin rezistente.
Sunt proceduri la nivel de CON, distanta de siguranta este în funcție de cantități de gaz lichefiat sau lichid combustibil.

C. Buna seara ,

Va trimit atasat organigrama IGSU .

Veti vedea ca sunt despartiti in Inspectoratul pentru Bucuresti si Ilfov si alte 40 de Inspectorate Judetene.
Nu -nu este clar cui se subordoneaza regional de vreme ce se folosesc si de voluntari la nevoie. 

Desi ei spun ca pompierii sunt angajati in apropierea zonelor care detin si statii de pompieri , la o mica verificare prin toate Primariile mici se gasesc pe statele de plata( cu salarii prea mari pentru faptul ca stau picior peste picior in birouri sau nici macar nu sunt prezenti la lucru) oameni care nu au nicio legatura cu aceasta meserie. 

Nu imi doresc incidente nicaieri, prefer să fie platiti degeaba dar acesti oameni trebuie să fie antrenati zi de zi pentru cazuri exceptionale. 

Cei care acum se infrupta din banii publici prin salariile pe care le incaseaza nu au nici macar un atribuit pe care trebuie să il aiba un pompier.

Daca maine li se face o testare fizica ( nu psihologica sau de intelect) 98 % vor pica. 

De aceea nu vorbesc. Majoritatea sunt doar pe statul de plata si incaseaza . 

Cei care muncesc si au calitatile necesare sunt scarbiti, ca noi toti.

As fi vrut să scriu public dar am ramas o mana de oameni asumati care suntem vizati zi de zi in localitatile mici , iar viata noastra ca si a dumneavoastra nu este usoara deloc.