ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Se pare ca nu contează cine ajunge la Guvernare. Nu îi interesează în niciun fel de Constituție și lege. Modificară azi HG-ul cu privire la starea de alertă, menținând aceleași măsuri aberante și aceeași segregație a populației. Numai persoanele vaccinate sau care au avut un test PCR pozitiv au drepturi. Bolnave sau nu, nu contează. Persoanele nevaccinate nu contează. 

Numai cetățenilor vaccinați sau care au avut un test PCR pozitiv în ultimele 180 zile li se permite: 

1. Se permite ca organizarea ceremoniilor oficiale dedicate Zilei Naționale a României să fie permisă cu participarea, în zona oficială, în municipiul București a cel mult 400 de persoane, iar în municipiile reședință de județ a cel mult 200 de persoane.

2. Accesul populației la ceremoniile organizate este permis cu asigurarea unei distanțe de minimum 1 metru între participanți, portul măștii de protecție și respectarea măsurilor de prevenire a răspândirii infecțiilor cu SARS-CoV-2.

3. Se permite organizarea și desfășurarea activităților specifice Zilei Naționale a României la sediul autorităților și instituțiilor publice centrale cu participarea a cel mult 300 de persoane, iar la sediul autorităților și instituțiilor publice locale cu participarea a cel mult 150 de persoane, asigurarea unei suprafețe de minim 2 mp pentru fiecare persoană participantă și respectarea regulilor de acces și protecție sanitară stabilite de instituția organizatoare.

4. Organizarea și desfășurarea competițiilor sportive pe teritoriul României, în spații închise sau deschise, poate fi realizată, doar în intervalul orar 5,00-21,00, cu participarea spectatorilor până la 30% din capacitatea maximă a spațiului, asigurarea unei distanțe de minimum 1 metru între persoane și purtarea măștii de protecție.

5. Organizarea și desfășurarea în aer liber a spectacolelor, concertelor, festivalurilor publice și private sau a altor evenimente culturale este permisă, doar în intervalul orar 5,00-21,00, cu participarea publicului până la 30% din capacitatea maximă a spațiului, dar nu mai mult de 1.000 de persoane, purtarea măștii de protecție și asigurarea unei suprafețe de minimum 4 mp/persoană.

6. Organizarea și desfășurarea de cursuri, inclusiv cele de formare profesională care necesită activități practice, workshop-uri și conferințe, inclusiv cele pentru implementarea proiectelor finanțate din fonduri europene, doar în intervalul orar 5,00-21,00, cu participarea persoanelor până la 30% din capacitatea maximă a spațiului în interior sau în exterior, dar nu mai mult de 150 de persoane, asigurarea unei suprafețe de minimum 2 mp pentru fiecare persoană, purtarea măștii de protecție și respectarea normelor de sănătate publică.

CNSU propusese asta prin Hotărârea din 19.11.2021. 

Noul Guvern (PSD +PNL +UDMR) se conformează la ceea ce cere CNSU, indiferent că este nelegal și neconstituțional. Forma HG ului trimisă spre avizare Consiliului legislativ: http://86.105.216.122:83/MyUploadedDosarBaza/2021/1035.pdf

Consiliul Legislativ le spune degeaba că e discriminatoriu și că nu respecta Constituția: