ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Ieri a fost pe ordinea de zi a ședinței comune a camerelor Parlamentului României ”Proiectul Legii bugetului de stat pe anul 2024” și ratai circul făcut de parlamentarii români care se ”zbătură” pentru noi. 

Noi care?

Noi ăia pe care îi țintiră fiecare dintre circari ca să își fidelizeze susținătorii și să mai câștige ceva voturi de la anumite categorii de cetățeni unde știu că au ”priză”. 

N-apucai eu să văd marea ședință de manipulare a prostimii în care își rupseră parlamentarii cămașa de pe ei pentru ”bobor”, dar mai văd acum cate o știre, câte un filmuleț, că doar cheltuielile cu presa si propaganda de partid sunt la ordinea zilei în această campanie electorală deja începută demult și se bagă mulți bani în asta, binențeles majoritatea din banii ”boborului” primiti ca subventie de partidele politice de la bugetul de stat ca sa ii spele creierul ”boborului” în prag de alegeri pentru a aplauda marii ”salvatori” ai neamului care ne-au pus în cap. 

Avu fiecare sceneta lui, care mai de care. 

”Redactorii” proiectului de buget (marea coaliție a vietii, mari ciume care se luptau  pe la TV si prin parlament pana acum vreo 2 ani ca să vă certați ca fraierii între voi, susținând o ciumă sau alta și să vă distrugeți familiile si prieteniile crezând si susținând gogosile pe care vi le vindeau reprezentanții celor doua ciume) mențin linia: ”saracii si pensionarii”. Curge cu bani pentru categoriile vizate.

”Speranta moarta” de salvatori ai României și ei pe acolo cu jocul de imagine pe care il fac de obicei, cu impact vizual, cuburi. 

”Tinerele speranțe” de noi salvatori al ”boborului” credul s-au zbătut si ele pentru categoriile pe care le vizau sa le mai dea cate un vot. Bani mai multi pentru alte categorii de bugetari. 

Pe lângă lupta cu dintii pentru ”cetatenii” vizati, bineînțeles si circul de rigoare cu urlete, țipete, catalogări, jigniri, că vă place caterinca si pe cel care înjură mai tare il aplaudați cu frenezie. 

Se ajunse ca parlamentarii partidului ”ciuma roșie” (creat de omul rusilor cum se spunea cândva) să acuze pe alt parlamentar că e omul rusilor. Doar e la moda, si dupa 33 ani tine in continuare ”argumentul” e omul rușilor, cand nu ai nimic de spus. E încă de actualitate manipularea din ultimul an jumate pe fondul războiului întretinut care ne-a bagat in groapa din punct de vedere financiar si economic, ca am impus noi sancțiuni rusilor, autosanctionandu-ne.
Frumos circul. 

Vă plăcu?

Se mai hotarî vreunul, doi dintre voi cu cine votați? 

Sa nu isi fi pierdut oamenii aia energia si vocea degeaba in scenetele pe care le jucară. 

Văzurăți? 

Toți se zbat pentru voi. 

Toți vor să vă dea mai mulți bani unora sau altora, că doar nu dau din buzunarul lor. 

Dar nu va spuseră un lucru (sau nu oi fi vazut eu in vreo știre, că vă spusăi ca nu ma uitai la telenovela ”circul - parlamentarii Romaniei pe proiectul de buget”): 

BUGET = VENITURI SI CHELTUIELI 

VENITURI = ce impozite, taxe, contribuții si de la cine le încasezi ca să se strangă bani in buget

CHELTUIELI = ce plătești de la buget si cui (fie el bugetar din orice domeniu, pensionar, copil, asistat social etc). 
Toți va dau mai mult, din pix, adică vor cheltuieli mai mari la buget. 

Însă, din ce bani? 

Veniturile alea de unde vin? Din neant?

Nu, nu, tot de la ”bobor”. Adică impozite si taxe in plus pentru ”bobor”. Cu o mana vă dau (din pix), cu 10 vă iau (tot din pix, prin legile de le dau). 

Însă, ce sa vedeți? 

Bugetul asta este estimat. 

Adică, bănuiesc ei că in 2024 vor avea venituri de x miliarde lei (încasate de la ”bobor”) si isi asuma cheltuieli de y miliarde lei sa va dea la toți cei care incasați salarii, pensii, ajutoare si ce or mai fi de la stat. 

Însă, după cum știți, socoteala de acasă nu se potrivește cu cea din târg. 

Așa ca veniturile alea sunt pe hârtie.

Însă, cheltuielile sunt cam asumate si or ăa tot crească pentru că, pe rand, câte unu, câte unu din bugetari fac ”proteste” (nu ii mai zic ”greva” ca trebuie sa urmeze niște proceduri) si sare repede Guvernul ca sa zică: ”tăceți, că vă dam, din pix.” ”De unde bani?” ”Nu contează. Lasă că vă dam 2 lei și vă creștem impozitele și vă luam 10 lei, dar voi sunteti fericiti, ca ati primit 2 lei. Iar daca nu încasăm si n-avem de unde să vă dam, nu e bai, împrumutăm țara, ca doar datoria publica creste exponential de la an la an, ce mai contează incă niște sute de miliarde în plus in 2024?”

Ce nu va spuseră luptătorii aia pentru neam, țară și ”bobor” din Parlamentul României azi?

Ca socoteala aia de acasă, din start, de la estimare, le-a dat cam cu minus. 

Un minus de 96 MILIARDE LEI. 

Adică, înainte de a începe anul 2024 și-au programat un deficit bugetar de 96 MILIARDE LEI, adică vor face cu 96 MILIARDE LEI cheltuieli mai multe decât veniturile pe care estimează ca le incaseaza la bugetul de stat. 
De unde credeți ca vor face cheltuielile alea? 

Din împrumuturi. 

Ce inseamna asta? Ca in anul 2024 datoria publică a Romaniei va creste cu cel puțin încă 96 MILIARDE LEI estimat (in realitate, așteptați-va la dublu sau triplu). 

Cine trebuie sa o dea inapoi? 

Statul Roman si ”boborul”, bineînțeles cu dobanzile aferente. 

Din ce? 

Din cresterile si impozite si taxe pe care le veti suporta voi, ai vostri copii, nepoti, stranepoti, stra-stranepoti .... 
In plus, din terenurile si resursele naturale ale Romaniei (in fine, ce a mai rămas din ele).

Eh, ce părere aveți?

Nu e așa ca sunteți încantati de ai vostri ”salvatori”?

Si azi se ”luptară” pentru voi. 

Hai sictir cu politica voastră cu tot!

PS: 

1. SRI-ul : voi ce mama dracu păziți în țara asta, de asistați pasivi la destructurarea si destabilizarea Statului Roman, contribuind la provocarea haosului generalizat? 

Sau va bucurați si vă mulțumiți cu ”partea voastră”, alea 5 miliarde si ceva pe care vi le-au dat la ”tocat” degeaba, prin buget?

2. In proiectul de buget pe 2023 au avut un deficit bugetar de 77,9 miliarde lei, si numai in perioada ianuarie -septembrie 2023 au crescut datoria publica cu 93,8 miliarde lei (pana la dec 2023 mai creste cu niste zeci de miliarde). 

Proiectul de buget îl găsiți aici 

Fisa PL-x nr. 801/2023 Proiectul Legii bugetului de stat pe anul 2024 ( cu toate anexele) îl găsiți aici
 
Ar putea fi o imagine cu blueprint și text
 
 
Ar putea fi o imagine cu blueprint și text
 
 
Ar putea fi o imagine cu plan de etaj, blueprint și text care spune „Datoria administratiei publice conform metodologiei UE*) (datoria guvernamentala) Date actualizate conform notificarii fiscale din Octombrie 2023 Datoria administratiei publice total (।+11) 2018 2019 %PIB 2020 330.401,6 2021 373.531,6 2022 34,5% 499.635,3 35,1% Septembrie 2023**) 577.260,7 46,8% 665.554,3 48,6% 759.311,5 47,2% 49,0%”