ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


In noiemrbie 2021 pe cei din Comisia parlamentara pentru controlul activitatii SRI i-a apucat grija de primari si au initiat un proiect de lege pentru modificarea Legii nr. 51/1991 privind securitatea nationala a Romaniei, ca sa fie si primarii beneficiari legali ai informatiilor de securitate nationala.

Nu pare nimic anormal pentru necunoscatori. 

Proiectul de lege care modifica o singura litera de la art. 11 din Legea nr. 51/1991 a fost semnat repede de 103 deputati si senatori ca initiatori de proiect de lege. 

A fost votat de ambele camere si la 28.11.2022 a devenit Legea nr. 327/2022. 
Neinteresant, nu? 

Dar, sa vedem ce inseamna. Inseamna ca multe acte ale primariilor vor fi secretizate, devenind documente clasificate. 

Sa ne uitam in expunerea de motive ca sa intelegem care ar fi alea:

- infrastructura de transport: drumurile rutiere, transport in comun, cai ferate, gari, porturi si aeroporturi, 
- infrastructuri critice: retele de apa, gaze, telecomunicatii, canalizare, termoficare, etc
- politia locala, aflata in coordonarea primariilor
- directiile de evidenta a populatiei
- educatia (scolile), etc

Deci, majoritatea actelor primariilor vor fi secretizate. Se lucreaza la adoptarea unui HG pe tema asta care va fi tot secret, ca e de siguranta nationala (prin care primarii vor fi abilitati sa clasifice orice informatii doresc). Ce va scrie in el nu vom sti. 

Daca aveam dreptul la informatii de interes public si puteam sa ii cerem primariei sa ne comunice diverse hotarari/documente pentru a vedea ce scrie in ele si le puteam ataca in instanta daca erau adoptate cu incarcarea legii, acest drept a fost abrogat. Nu ni se vor mai comunica,deoarece vor fi clasificate si nu vom mai putea ataca nimic pentru ca nici macar nu vom mai sti ca exista. 

Cam ce va insemna asta:

 - va mai aduceti aminte de PL-x 47/2023 privind mobilitatea urbana durabila, asa zisa lege a oraselor de 15 minute, adoptata pe 10 mai? A creat o mare reactie negativa in randul cetatenilor, o lege cadru, cu idei de principiu. Pentru implementare au atributii nu numai ministerele de resort, ci si autoritatile si institutiile publice conexe, adica si primariile. Toate temerile dvs vor putea fi puse in practica prin actenormative nelegale, dar nu vom putea avea nici macar cunostinta de ele ca sa le atacam, ca vor fi clasificate;

- politia locala coordonata de primarii. Ne vom trezi ca face politistul de la locala ce vrea, il vom critica pe respectivul, insa de fapt el va pune in practica cum a fost "coordonat", noi habar neavand de asta pentru ca actul e clasificat si nu avem acces la el, dar politistul de locala e obligat sa il puna in aplicare pentru ca pentru el e act normativ in vigoare si nici nu ne poate spune de ce scrie in el, ca e infractiune

- evidenta populatiei, adica cei care elibereaza cartile de identitate fizice/electronice. Pot fi instituite reguli despre care nu avem habar, prin acte nelegale, dar nu vom acea acces la ele pentru ca sunt clasificate. Ni se va spune numai ca nu se poate, ne vom revolta pe functionarul de la ghiseu, dar ala nu face altceva decat sa puna in aplicare un act normativ 

- scolile. Tot felul de reguli aberante, care nu vor putea fi atacate pentru ca nu avem acces la actele care au stat la baza lor, fiind clasificate, si tot asa. 

Nimeni nu va putea sa ne spuna nimic, chiar daca stie ce scrie in ele si se crede nedreptatit ca ii reprosam lui, nefiind din vina lui, ci reiese din actul pe care il pune in aplicare ca e obligat. Daca ne-ar spune, ar savarsi o infractiune pentru ca ar divulga informatii secrete, actul fiind clasificat. 

In toata aceasta "constructie" va fi bagat si avocatul pentru ca el va avea acces la aceste documente, deoarece sunt redactate toate proiectele prin care avocatului sa ii dea "din oficiu" acces la aceste documente (ORNISS) pentru a se mima dreptul la aparare al dvs. 

Insa, avocatul nu va putea sa va spuna dvs nimic ca si client sau cetatean, ca daca o face, divulga informatii clasificate, ba chiar veti fi informati ca puteti sa ii faceti plangere avocatului. 

Asa ca avocatul va fi cel care pe de o parte nu poate sa spuna ca e infractiune, pe de alta parte, tot se va trezi cu plangeri disciplinare din partea dvs si uite asa se creeaza "infrastructura" sa fie "eliminati" avocatii care deranjeaza. 

Asta este numai o piesa dintr-un puzzle mai mare. O sa continui in alta postare. 

Va las sa va ganditi intai la ceea ce am scris mai sus, indiferent ca sunteti cetateni afectati,  angajati ai primariilor, politisti de comunitara, profesori, avocati etc.

Ceea ce se intampla azi in interiorul avocaturii este "cuiul lui Pepelea".
 
Toti stiu: servicii, parlamentari, sistem judiciar, dar nimeni nu intervine. Au ordin sa nu se bage sau nu zic nimic sa nu isi piarda scaunele.

Toti asteapta rezultatul final, daca "avocatii vor fi sau nu cineva". 

Si toti au speranta ca poate avocatii vor rezolva.

Insa, in interiorul avocaturii au folosit principiul dezbina si cucereste. Asa ca avocatii sunt dezbinati si sparti in nspe grupulete, ca sa nu poata sa faca opozitie. 

Depinde atat de avocati sa dea dovada de maturitate si sa se gandeasca ca ceea ce se va intampla in viitor in tara asta depinde de ei.

Depinde si de dvs toti, sa ne ajutati, direct sau indirect. 

Mobilizati-va ... CREIERUL! GANDITI!

Daca nu se va stopa asta, dupa aceea nu vom mai avea posibilitatea sa facem ceva. Se inchid toate parghiile.
 

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews