ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


A fost pandemia vieții. 

Au fost măsurile impuse ”cu forța” pentru binele nostru (nu le respectai, erai amendat sau ți se făcea dosar penal, depinde de ce nu respectai). 

A fost vaccinarea impusă tot cu forța. Nu te vaccinai, suportai: ori te testai pe banii tăi (mai puțin octombrie 2021 când a fost numai vaccinarea), ori nu existai ca om că nu aveai ”drepturi”. Multe activități ”oficial sau neoficial” puteai să le faci numai dacă te conformai. 

Au fost vaccinurile prezentate de reprezentanții de vază ai statului roman (toți agaricii care dețineau o demnitate sau o funcție publică importantă) ca aducând raiul pe pământ. Te vaccinai: te teleportai în țările calde, ”primeai familie”, câștigai la loterie, aveai di tăti. Așa suna campania înșelătoare de vacc care s-a făcut, neavând nicio treabă cu sănătatea sau dreptul la sănătate. 

Despre vaccinuri, chiar pe prospecte scria că au o groază de efecte adverse. Însă, acestea erau puse sub tăcere sau negate în gura mare, public de agarici. 

Acum mulți se vaită pe la colțuri că după minunata înțepătură parcă s-a întâmplat ceva cu ei (dar public nu prea zic nimic). Alții zic că unii mor de la înțepătură. Oficial nu se recunoaște nimic. 

Ce-au făcut cetățenii?

Fiecare a ales, asumându-și sau nu consecințele, în cunoștință de cauză sau nu. 

Unii nu s-au conformat, asumându-și orice risc. 

Unii s-au conformat, c-au zis că e mai bine, decât să își asume ceva sau să ”nu beneficieze” de drepturi. 

Unii s-au conformat, susținând și aplaudând. 

Unii s-au ”fofilat”. S-au făcut că se conformează, vaccinâdu-se la chiuvetă. 

Azi vorbesc despre ultimii. 

Cei care s-au ”fofilat” au găsit pe cei care au fost dispuși să îi ajute.

Contra cost, unii dintre cei care ”puteau” s-au oferit să îi ajute să se fofileze pe cei care nu voiau vaccinul, dar voiau să beneficieze de drepturi. Numai că și-au asumat și unii și alții riscurile aferente: dosarul penal și condamnarea la închisoare. 

Uitându-ne în urmă, cei care i-au ajutat pe unii să se fofileze, s-ar putea pune întrebarea dacă au fost eroi sau infractori, în condițiile date?

Eh, legea zice că erau infractori. 

A fost dreaptă sau strâmbă legea?

Au fost drepte sau strâmbe legile prin care se impuneau măsurile și te constrângeau să iei o decizie, poate în contra voinței tale, să îți asumi un risc?

Azi nu mai contează răspunsurile. 

De ce? 

Pentru că cei care la momentul respectiv s-au opus adoptării legilor și/sau au criticat legile au fost prea puțini și nu au putut să le stopeze sau să le abroge. 

Așa că legile a rămas drepte, chiar dacă au fost strâmbe. 

În baza legilor rămase drepte, unii dintre cei care i-au ajutat pe cei care au vrut să se fofileze (vreo 20) au fost condamnați penal definitiv: la ba  la 2 ani și 4 luni de închisoare cu executare, ba la  10 luni de închisoare cu suspendare, etc. 

Poate unii i-ați considerat eroi. Însă, ei în baza legii poate strâmbe, rămase în vigoare sunt infractori condamnați penal definitiv. 

Cam așa stă treaba cu nu mă opun la legile strâmbe, că găsesc eu modalități să mă fofilez și pe unii dispuși să mă ajute să mă fofilez.

Dacă legile strâmbe se adoptă și intră în vigoare, mai devreme sau mai târziu unii vor suporta sancțiunile aferente încălcării legilor respective, chiar dacă toți le-am considera strâmbe. 

 Așa că situația sta ar trebui să ne pună mult pe gânduri și să nu mai acceptăm să se dea legi strâmbe sau să rămână în vigoare legi strâmbe. 

Nu fofilatul este soluția, ci opoziția la adoptarea sau rămânerea în vigoare a legii strâmbe. 
PS: ”Ieși în stradă, dacă-ți pasă!”