ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Pentru ca vad ca bate lumea campii si se agita degeaba pe o lege adoptata ieri de parlament, raportandu-se numai la titlu: LAMURIRI

PL-x nr. 95/2022

Proiect de Lege privind aprobarea Ordonanței de urgențã a Guvernului nr.6/2022 pentru modificarea și completarea Ordonanței de urgențã a Guvernului nr.68/2021 privind adoptarea unor măsuri pentru punerea în aplicare a cadrului european pentru eliberarea, verificarea și acceptarea certificatului digital al Uniunii Europene privind COVID pentru a facilita libera circulație pe durata pandemiei de COVID-19


Adica s-a supus spre aprobare Parlamentului o OUG data la inceputul anului 2022. 

Parlamentul a aprobat-o asa cum era, fara modificari. 

Asa ca e cazul sa cititi OUG ul 6/2022, adica asta: 


OUG -ul asta modifica OUG nr. 68/2021, daca nu stiti ce e cu ea, va reamintesc: 

La 1 iulie 2022 a intrat in vigoare Regulamentul UE privind Certificatul UE C-19. 

Acest este obligatoriu si direct aplicabil in Romania. 

El prevede ca Certificatul UE C-19 se foloseste numai la nivel transfrontalier (adica la granita, cand treci dintr-un stat in altul UE, daca statul ala ti-l cere). 

Romania e in UE, trebuie sa emita si ea certificate UE C-19. Asa ca prin OUG nr 68/2021 a prevazut PROCEDURA DE EMITERE A ACESTOR CERTIFICATE: care sunt institutiile implicate in emiterea lui etc. 
Tot ordonanta aia de urgenta a fost modificata si pentru a stabili procedura de recunoastere de catre Romania a unor certificate UE emise de alte state UE, care poate fi folosit tot la granita (adica cand intri in Romania). 

Vedeti voi vreun articol in OUG nr. 68/2021 sau in OUG urile care au modificat-o in care sa scrie ca certficatul ala UE se foloseste pe TERITORIUL ROMANIEI pentru restrangerea drepturilor si libertatilor cetatenilor sau pentru a face dovada ca sa poti sa desfasori vreo activitate?

NU. 

Asa ca nu mai bateti campii si nu mai lansati ideea ca in baza OUG 68/2021 modificata prin orice OUG de pana acum se poate restrange vreun drept pe TERITORIUL ROMANIEI. 

UE nu are competente sa legifereze in domeniul sanatatii si sa stabileasca reguli care sa se aplice pe TERITORIUL STATELOR MEMBRE. 

Cu lansarea de astfel de aberatii, ca in OUG 68/2021 ar fi un articol (CARE NU EXISTA) v-a mintit si Arafat si toti agaricii care au fost ministri ai sanatatii si premieri si v-au impus sa faceti dovada eligibilitatii cu certificatul vietii ca sa dobanditi drepturi, sa puteti desfasura activitati. 

Ca, sub pretextul ca Romania trebuie sa emita astfel de certificate si trebuie sa le verifice pe alea emise de alte state, se CREAZA INFRASTRUCTURA SI SE FAC BAZELE DE DATE PENTRU PORTOFELUL DIGITAL (identitatea digitala) aia e altceva. 

V-am spus de la inceput ca certificatul UE c-19 este piatra de temelie pentru identitatea digitala UNICA (certificatul digital). 

Adica de prin aprilie 2021 cand se zbateau doar cateva sute de cetateni ca sa convinga europarlamentarii ca sa nu voteze regulamentul. 

Pe 99,99999999% v-a durut in basca. 
Acum suportati consecintele inactiunii.