ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


În urmă cu 3 săptămâni, ministerul american de Interne (Department of Homeland Security) a creat un adevărat minister orwellian al adevărului, intitulat Disinformation Governance Board, care să se ocupe de … libertatea opiniei pe internet, vânând informațiile și judecățile de valoare care sunt ștampilate drept știri false doar pentru că nu sunt conforme cu sursele oficiale (despre care "știm” că sunt corecte pentru că sunt corecte politic).

Șef peste acest minister al adevărului a fost pusă Nina Jankowicz, o jurnalistă de 33 de ani, fost membru al staff-ului de campanie electorală a lui Zelensky în 2019 (hopa!), care s-a autointitulat recent drept noua Mary Poppins a știrilor false, aterizând cu umbrela pentru a struni și ordona copiii șturlubatici și cam confuzi care se joacă pe internet cu chibriturile. Ironic, cel puțin în privința americanilor și a întregului Occident făcut zob la rațiune și simțire de plandemie și război și hipnotizat prin frică, Nina a cam nimerit-o: populația euro-atlantică a devenit o populație infantilizată, care are nevoie de lăptic pentru a adormi sub plăpumioară și de siguranța coliviei surselor oficiale de informație și opinie pentru a avea noroc în viață.

Ieri, Mary Poppins Jankowicz a demisionat, după ce DHS a dizolvat Boardul Dezinformării, adică ministerul adevărului.

O foarte mare majoritate a americanilor, inclusiv progresist-globaliștii care pun mare preț pe corectitudinea politică, pe știința canonică (cea care nu suporta critică sau contraducție) și pe "sursele” oficiale, au protestat vehement contra acestei tiranii orwelliene, motiv pentru care DHS a pus pauză proiectului (așa cum se exprimă, cu speranța revenirii la acest totalitarism al adevărului oficial, Washington Post). Este un mare eșec al guvernului Biden, spune Wall Street Journal.

Chiar dacă, tot ieri, și în România a avut loc un eveniment asemănător (CCR a declarat neconstituțională o normă care permitea intervenția serviciilor secrete în viața privată a cetățenilor și în justiție, prin accesul neîngrădit la comunucațiile private), eu cred că e doar un eșec de etapă al păpușarilor lumii. Mult mai grave sunt prelungirea cu un an a certificatului sanitar digital în UE (decizie luată în ciuda opoziției unui număr de 400 de mii de europeni care au participat la "consultarea” publică, făcută de fațadă) și rapida perfectare a tratatului care va da OMS puteri discreționare de minister global al crizelor, pandemiilor, panzootiilor, încălzirii globale, "epidemiilor” de obezitate, adevărului și crimelor de război. Iohannis "al nostru” a semnat pre-înțelegerea pe nemestecate, fără a catadicsi să ne anunțe ceva, măcar prin postări căznite pe feisbuc.

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews