ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Dosarul „Colectiv” a fost soluționat.

Dincolo de condamnările cu executare din dosar, atrage atenția modul în care a fost soluționată acțiunea civilă. Moștenitorii celor decedați și victimele dezastrului de la „Colectiv” din noaptea de 30 octombrie 2015 au fost despăgubiți, iar daunele vor fi achitate de Primăria sectorului 4, de ISU (instituția populată cu „eroi din linia întâi”, păstorită de Arafat, statuia falsă a plandemiei) și de Statul român.

Instanța a constatat răspunderea obiectivă (adică, fără culpă) a Statului român pentru toate faptele prejudiciabilă ale funcționarilor sau ale demnitarilor publici care s-au „ocupat” de limitarea efectelor acestui dezastru și pentru orice daună cauzată cetățenilor de instituțiile publice implicate în prevenția și eliminarea consecințelor catastrofei.

Este un principiu stabilit de CEDO, precum și de Codul civil - dacă o instituție sau o persoană fizică din aparatul de stat cauzează altora prejudicii, statul răspunde, fie direct (răspundere obiectivă), fie în mod subsidiar (ca un garant al executării obligațiilor instituțiilor publice).

Este un precedent pentru orice astfel de acțiuni, inclusiv pentru cele care s-ar întemeia, de exemplu, pe răspunderea instituțiilor publice, a statuilor false, a idolilor, a „eroilor din linia întâi” etc., pentru fărădelegile comise în plandemie. Reamintesc că toate, dar absolut toate hotărârile de guvern de prelungire a stării de alertă au fost anulate de instanțe, ceea ce înseamnă că, retroactiv, toate măsurile, restricțiile, achizițiile, rechizițiile și faptele sau omisiunile care s-au concretizat în segregarea socială pe criterii de suspiciune de boală și în alungarea ori ținerea la poarta spitalelor a pacienților care nu erau infectați cu covid, sunt ilegale și cauzatoare de enorme daune de plătit de către stat, în locul führer-ilor plandemici.

Să nu uităm, statul poate avea bani nu pentru că s-ar adăpa mereu din fluxurile de lichidități ori s-ar înfrupta zilnic din proprietățile feudalilor economici și politici, ci pentru că îi plătim noi taxe, impozite și contribuții. Deci, plata daunelor pentru victimele de la „Colectiv” (cât se poate de legitimă), precum și alte plăți de daune, sunt pe seama noastră și a urmașilor urmașilor noștri, probabil în vecii vecilor.

Cu excepția cazului în care o nouă putere politică și administrativă ar decide ca aceste daune să fie recuperate de la adevărații vinovați. De exemplu, de la Arafat & co.

Pax vobiscum.

VIDEO REMEMBER / FILMĂRI ASCUNSE DE ISU:

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews