ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Zilele acestea intră în examene studenții de anul IV ai Universității București. La fel și cei de la Politehnică, precum și unii studenți din ani mai mici, cum ar fi cei de la Conservator. 

Consiliul de Administrație al UB a luat ieri decizia ca accesul la examene să fie permis doar pe bază de cod QR, exceptând cazul în care toți studenții ar fi de acord ca la examen să fie prezenți toți cei care vor să le susțină, indiferent de posesia unui cod QR. Nu e cea mai înțeleaptă decizie, dar măcar e ceva, e o mică breșă în măreața politică de „sănătate” publică a autorităților, politică bazată pe un instrument digital care nu protejează pe nimeni - ba, dimpotrivă, permite celui care este pozitiv sau chiar bolnav să intre în comunitate și să răspândească agentul patogen, pe baza prezumției de „imunizare”. În plus, este și o provocare pentru studenții „imunizați” - sunt sau nu solidari cu colegii lor care refuză „imunizarea”? 

Bănuiesc că această generație înțelege mai bine decât noi ce înseamnă sentimentul de apartenență, de implicare, de solidaritate, mult mai bine decât bătrânii bășinoși și ipohondri și răi și că nu vor refuza colegilor lor cel mai important act al studenției, examenul împreună, în amfiteatru. Ei, cu siguranță, nu își vor arunca extra muros colegii, mai ales că le pot fi și prieteni pentru o întreagă viață de după facultate. 

Este un test și pentru profesorii conformiști și supuși. Vor avea „șansa” ieșirii la suprafață... 

Dar, dacă unul sau mai mulți studenți „imunizați” vor refuza dreptul celorlalți colegi la educație și îi vor arunca dincolo de zidurile cetății, pentru a se simți ei în siguranță intra muros, atunci estimez sau intuiesc că toată lumea va demara o întreagă campanie de shame & blame contra lor, urmând a rămâne cu această ștampilă, de suporter al apartheidului și al totalitarismului sanitar pentru o viață întreagă. 
 
Așadar, oameni buni, atenție mare la alegerea taberei.