ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice donație este binevenită. Doamne, ajută!


SUA și UE au cheltuit în mod direct 34 de miliarde de dolari, respectiv, 35 de miliarde de euro, pentru continuarea cu orice preț a războiului cu Rusia. SUA se pregătesc să mai pompeze 40 de miliarde de dolari, în același scop.

Nici măcar o centimă din acest munte de bani nu ar fi fost alocat vreodată combaterii sărăciei și analfabetismului din țari ale UE sau din vecinătate. Ce să mai vorbim de foametea și bolile adevărate ale Africii sau ale sudului Asiei…

Costurile indirecte ale acestui război sunt infinit mai mari: inflație (în curând, stagflație), sărăcire sau chiar privare energetică, falimente, șomaj, penurie de materie primă și produse de larg consum. Sărăcirea clasei de mijloc, neîncrederea în viitor și în democrație și chiar radicalizarea, vor lua locul confortului hedonist, totalitarismul venind ca o soluție "naturală” la crizele care se vor fi ivit.

Adică, vom ajunge să trăim într-un regim putinist sau chinezesc, în ciuda "valorilor” europene pe care le afișează curcubeic și ipocrit corporațiile.

Și, cică, sprijinirea fățișă a acestui război tocmai asta ar intenționa să evite…

Între timp, ucrainienii sunt umflați artificial cu slavă, ca să nu le vină proasta idee de a cere pacea. În acest scop, merge chiar și să furi voturi de la artiști care și-au dat toată silința să pară că participă la un concurs și să le donezi Ucrainei.

Just follow the money

Congresul american se chinuie să aprobe un ajutor militar pentru Ucraina în valoare de 40 de miliarde de dolari. Deocamdată, un singur senator se opune: Rand Paul. El cere un mecanism independent de verificare a modului în care acest fluviu de bani sunt cheltuiți. E clar că cei 34 de miliarde aruncați deja în războiul din Ucraina de Biden și-au cam pierdut urma, de vreme ce Rand Paul a pus o asemenea problemă.

Așa-zisul ajutor pentru Ucraina se împarte așa: 20 de miliarde merg către complexul militar - industrial american (care rămăsese fără oxigen pe vremea plandemiei), pentru a fabrica arme de trimis în Ucraina si alte 20 de miliarde vor fi cheltuite pe … diverse. Biden cere încredere totală și dă asigurări că banii vor fi cheltuiți bine. Ca și în cazul Biden-junior, presa main - stream și paginile de socializare, plus fact-checker-ii se vor asigura că adevărul nu e ce vedem noi, ci imaginea butaforică edificată de ei. Informați-vă numai din surse oficiale…

De fapt, săracii țărilor bogate vor finanța bogații țării sărace, mai precis oligarhii țării sărace care a avut nenorocul de a fi atacată de ruși.

Ilustrație-parodie din SUA: Babylonbee

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews