ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Când Bacalbașa era împins (foto), nimeni nu protesta. Când urlau în piețe, înjurau, îmbrânceau, dădeau boxe la maxim, etc, era bine, că erau ”salvatorii” cei care agresau și agresau ”corupții” și era bine.

 

 

Numai eu am făcut zeci de plângeri penale pentru că am fost agresată verbal și fizic și nu s-a întâmplat absolut nimic... toți neo-marxiștii aplaudau că era foarte bine că se agresau ”penalii”... pe care tot ei îi stabileau și făceau liste.

Acum, când Simion a găsit și el ”coruptul” care a mărit facturi (parcă era bine când se abroga OUG-ul 114 a penalului ”dragnia” care le plafona) și l-a violentat și el nițel cică este o problemă.

Este! La fel cum erau și violențele celorlalți la adresa cui credeau ei...

S-au simțit ”răcoriți” românii cei ”răi” prin gestul lui Simion? Probabil. Frigul din case și urcarea la cer a prețurilor la energie te fac să aplauzi, ca simplu cetățean, orice reacție la adresa celui pe care îl consideri vinovat pentru ceea ce ți se întâmplă. La fel cum se simțeau haștagii ”împliniți” când eram violentați noi, ”dujmanii” lor.

E vreo diferență? NU! Niciuna! Violența a început demult și nu de la AUR... ei doar au preluat ștafeta.

Cu o recomandare: E lung, dar dacă sunteți hotărâți să participați la "viața cetății" trebuie să citiți mult, nu doar titluri haștagiste.

PS - Articolul de pe strictsecret a fost eliminat... O fi fost negociere sau șantaj, tov. Alexa? Îl pun de pe comisarul, până se dau și acolo telefoanele de rigoare:

Interesante amănunte/Alina Mungiu Pippidi ne-a cadorisit cu „experimentul” George Simion?

Alina Mungiu Pippidi: Revoluție online. Alianța pentru o Românie Curată a lansat Piața Universității Virtuală:

 

Alianța pentru o Românie Curată (ARC) a lansat astăzi Piața Universității Virtuală. „Am construit-o ani de zile. Suntem foarte mulțumiți de ea, nu este a noastră și nu o controlăm. O Românie curată este pe buzele tuturor. De aceea vom folosi spațiul virtual al României Curate, în care au fost în ultimele zile 200.000 de persoane (vizitatori unici – conform Trafic.ro – n.r.), o să îl considerăm ca un laborator pentru a crea o clasă politică alternativă. Credem că suntem datori să facem așa ceva. Credem că nu există altă alternativă pentru România. Este cu totul natural să ajutăm, că să ajutăm această nouă generație”, a declarat Alina Mungiu Pippidi, în cadrul unei conferințe organizate de ARC.

Potrivit acesteia, Piața Universității Virtuală nu a fost construită pentru a anhila clasa politică, ci pentru a ajuta.
Membrii ARC care au participat la conferința de presă sunt: Nicușor Dan, președintele Asociației Salvați Bucureștiul, Dan Nechita, lider al fundației CAESAR, Mihai Dragoș, președintele Consiliului Tineretului din România, Alexandru Bajdechi, lider al studenților, Andreea Petruț, activist civic România Curată și George Simion, președintele Platformei Unioniste Acțiunea 2012.

„Mii de oameni noi vor intra în politică”

Potrivit Alinei Mungiu-Pippidi, în politică este un moment de răscruce. Mii de oameni vor intra în politică în acest an și anul viitor, oameni din societatea civilă sau independenți. „Ei trebuie susținuți, iar clasa politică trebuie mobilizată”, a mai explicat aceasta.

În opinia Alinei Mungiu-Pippidi, un punct de reper pentru cum ar trebui să arate noii oameni care ar trebui să intre în clasa politică este Nicușor Dan, președintele Asociației „Salvați Bucureștiul”. Nicușor Dan este de părere că cele mai importante lucruri pentru schimbarea clasei politice sunt: alegerea primarilor în două tururi, scăderea pragului la alegerea parlamentarilor și scăderea pragului în ceea ce privește înființarea de partide. „În ultima perioadă, 200 de persoane au venit către noi și au decis că vor să facă politică. Orice mișcare politică trebuie să meargă de jos în sus, nu de sus în jos”, a explicat Nicușor Dan.

Întrebată cum va implementa acest program, Alina Mungiu-Pippidi a explicat că, pe lângă platforma creată, vor fi acțiuni și în stradă, cu condiția să reușească, cu ajutorul oamenilor, să se transmită un mesaj puternic. Legat de simțul civic, președintele Societății Academicie din România a explicat că fiecare român ar trebui să facă din propria inițiativă acțiuni civice. „Nu trebuie să fie un job să fii activist, adică ONG-urile să accepte bani de la stat. Ai un serviciu și seara te duci la asociația de cartier și vezi ce se mai poate face pe strada Lungulețul sau în Prelungirea Ghencea. Fiecare dintre noi ar trebui să aibă simț civic”, a explicat Alina Mungiu-Pippidi.

Măsurile care ar trebui implementate urgent pentru a reforma clasa politică

În Piața Universității s-a cerut reforma clasei politice. În acest sens, se arată într-un comunicat al ARC, președinția României, partidele parlamentare și guvernul interimar sunt așteptate să rezolve măcar câteva chestiuni prioritare, cum ar fi:

-scăderea pragului electoral la 2% din voturi.
-alegerea primarilor în două tururi de scrutin.
-eliminarea criteriilor actuale de radiere a partidelor, care restricționeazǎ dreptul de asociere în partide locale sau județene. Ar trebui să poată fi radiate doar partidele care nu propun singure sau în alianță candidat/candidați la două scrutinuri locale consecutive.
-finanțarea publică să se acorde proporțional cu performanța electorală a partidelor care obțin cel puțin 1% din voturi la alegerile parlamentare și locale (votul agregat național pentru consiliile județene)
-eliminarea discriminărilor contra candidaților independenți.

„Aceste modificări legislative ar fi în interes public, deschizând drumul unei mai bune reprezentativități și participări la vot, ca atare nu li se poate aplica obiecția că sunt promovate de un guvern sau o majoritate parlamentară în propriul interes, în anul dinaintea alegerilor. Profitul ar fi doar pentru întregul sistem politic, pentru cetățeni, pentru partide sau candidați care încă nu există. Guvernul e interimar și neutru. În Parlament nu mai există o coaliție la putere, ca atare promovarea fie pe cale legislativă ordinară, fie prin ordonanță a acestor modificări ar satisface cerințele manifestanților, fără a contraveni democrației sau Constituției”, sunt de părere reprezentanții ARC.

Solicitările complete ale ARC le găsiți AICI.