ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Ieri, în Piața Victoriei, subsemnata Marina-Ioana Alexandru, în numele organizațiilor de mai sus, am acordat un scurt interviu pentru România Tv, ca urmare a scandalului iscat în spațiul civic, datorită circularei date de către Inspectoratul Școlar Județean Iași, referitor la utilizarea de către cadrele didactice la orele de consiliere, orientare și dezvoltare personală a copiilor, a manualului "Egalitatea de gen. Predarea și integrarea în învățământul preuniversitar".

La prima vedere, manualul lasă impresia ca ar fi vorba despre egalitatea dintre femei și bărbați, însă oricine îl citește, constată că în realitate este vorba despre cu totul altceva.

Astfel, copiii noștri ar urma să primească informații sau modele de conduită care neagă genul ca dat biologic, care deformează ori neagă distincția naturală dintre tată și mamă, bărbat și femeie, băiat și fată.

Din acest manual, la pagina 124, aflăm că identitatea de gen este definită drept „genul cu care o persoană se identifică”, adică acela pe care și-l alege.

Apoi, la pagina 54 se menționează următoarele: „Este important de notat că – într-o accepțiune mai largă a conceptului – egalitatea de gen include și persoanele cu o identitate de gen minoritară, persoanele transgender [24] și persoanele non-binare, [25] dar și alte persoane din rândul comunității LGBTQ.”

Explicații la subsolul paginii: „[24] O persoană transgender (sau transgen) este o persoană care are o identitate de gen diferită/ care își exprimă identitatea de gen în mod diferit față de sexul atribuit la naștere. De exemplu, o femeie trans este o persoană cu caracteristici sexuale biologice masculine (sex), dar care se identifică drept femeie (gen). Termenul include persoane care au început sau nu procesul de tranziție medicală (terapie hormonală, operațiede schimbare de sex etc.).

[25] Non-binaritatea cuprinde acele identități care se situează în afara celor tipic masculine sau feminine. De
exemplu, o persoană non-binară poate simți că nu este nici femeie, nici bărbat sau că este ambele într-o mai
mică sau mare măsură."

CONCLUZIA: Români, mame și tați, ce părere aveți despre asta?

Ce aveți de spus? Sunteti de acord ca să vă trimiteți copilul la școală băiat sau fată, iar acasă să vă treziți că vi s-a întors fata-băiat, iar băiatul-fată sau orice altceva, conform "fluidității genului"???

Dacă vă pasă de sănătatea mintală, biologică și sufletească a copiilor voștri, EXPRIMAȚI-VĂ pașnic, cu înțelepciune și fermitate, ca așa ceva să nu se întâmple.

Aveți tot dreptul, autoritatea și puterea, conform dispozițiilor imperative din Constituția României, art. 29 alin. (1), (2) și (6), art. 30, art. 48 alin. (1), art. 49 alin. (1) și (3); din Codul civil, art.487 și art. 488 alin.(1); din Legea nr. 272/2004 privind protecția și promovarea drepturilor copilului, art. 1 alin. (2), art. 5 alin. (2), art. 6 lit. d), art. 27 alin. (3), art. 37 lit. c) și d), art. 51 alin. (2), art. 94 alin. (1) și (2); din Legea nr. 1/2011, art. 7 alin. (1) și din Regulamentul-cadru de organizare și funcționare a unităților de învățământ preuniversitar, art. 168 alin. (1) și (2);
 
DOAMNE ajută-ne!!!