ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Macron a pus întreaga Franță în stare de urgență, instituind măsuri de un absurd total (circulație interzisă după ora 19, deplasare pe mai puțin de 10 km de casă, consum interzis de alcool pe drumurile publice, reuniuni de maxim 6 persoane, închiderea unor spații publice, inclusiv școli, săli sau terenuri de sport ori magazine), care urmează să intre în vigoare luni, a doua zi a Paștelui catolic. Nu există nicio derogare de la restricții pentru perioada de Paști. 

Francezii au ieșit în număr mare în stradă, protestând uneori foarte violent contra acestui nou „couvre-feu” comunistoid. 

Costurile antrenate de sistemul sanitar francez sunt infinit mai mari decât în România, iar dotările și personalul sunt cu mult superioare celor de la noi. Franța a pompat sute de miliarde de euro în „lupta” contra pandemiei și, cu toate astea, este într-o situație pandemică mai rea decât acum un an. La vederea acestei ciorbe reîncălzite, omul de rând, falimentat, sărăcit, aruncat în șomaj, depresiv și blazat, a ieșit în stradă, ignorând riscul de sancțiune și bătaie de la jandarmi. 

Lucrurile sunt similare în Germania, numai că acolo Merkel, confruntată fiind cu masive proteste, dar și cu o opoziție fermă a unor șefi ai landurilor (mai ales cele din est), a făcut un mare pas înapoi, renunțând la măsurile noi de restricție și de strângere a șurubului, mai ales pe motiv de apropiere a Paștelui. Având în vedere că Macron se situează la cea mai de jos cotă de încredere din întregul său mandat, fiind în pericol serios de a pierde alegerile viitoare în fața Anei Hidalgo (primar al Parisului, comunistă declarată), iar gradul de rejectare a măsurilor pandemice este deja de 46%, sunt destul de sigur că și Macron va da înapoi. 

Așadar, se poate. Mâine și poimâine - începând de la orele 13.00, în Piața Universității -, prin proteste reunite în București, guvernul Cîțu poate să își trăiască ultimele zile. Mai multe prostii și hoții decât cei din guvernul și din jurul lui nu cred că ar putea face alt guvern, chiar dacă Werner va mai rămâne pe post o vreme și va mai impune (cu concursul opoziției de mămăligă făcută de Ciolacu) încă un guvern al lui.

Când poporul vorbește, politicienii trebuie să tacă și să ia aminte. 

Aroganța, infatuarea, lipsa de respect și proasta creștere a elitelor auto-cocoțate în fruntea bucatelor publice pe valurile unei plandemii nu doar că li se va întoarce împotrivă-le, dar vor și ridica tensiunea și revolta la cote inimaginabile. 

Sunt toate șansele ca în uichend cei mai mulți dintre protestatarii din țară (peste 70 de localități, ceva unic în istoria României) să vină în București, în Piața Victoriei, ca să ceară demisia guvernului, cu tot cu Voiculescu și cu Arafat, care insistă pentru aplicarea în continuare a absurdelor și falimentarelor măsuri de „prevenție” a pandemiei. 

Nimeni nu va mai putea susține că sunt 223 de protestatari în stradă. 

Sunt curios ce invective anti-cetățean care își clamează libertatea și dreptul la venituri decente din muncă vor mai inventa cei din alianța de la guvernare, inși care au ajuns la putere în urma unor proteste mediatic și politic manipulate, și nu în urma unor alegeri electorale corecte (pe care, cu toată vicierea lor, nu le-au câștigat). 

Plandemia nu îi poate salva la nesfârșit.