ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


„Cică populismul este rău.

Dar cum or fi poliția gândirii și autocrația elitelor auto-mandatate cu care i se răspunde? Sau prostocrația?

Dacă minți în numele științei, susținând că spui adevărul oficial, ești preferabil populistului?

Până la urmă, singura vină a populistului este că îi spune omului ceea ce omul vrea să audă. Ceilalți cenzurează, ucid, mint, se joacă iresponsabil cu geoingineria, manipularea genetică și cu genurile - știința și normele lor conțin și aberații de genul "dreptului bărbatului de a avorta”…

Potrivit definiției din dicționarul Cambridge, populism înseamnă idei politice și activități care urmăresc să obțină sprijinul oamenilor de rând dându-le ceea ce vor.

La detaliu, cam asta e democrația…

Opusul democrației este totalitarismul.

Așadar, de ce ai fi atât de naiv încât să votezi cu elitele prostocrate, adică tirania în locul democrației?”, scrie avocatul Gheorghe Piperea, candidat AUR la europarlamentare.

Într-o altă postare a acestuia, avocatul de top atrage atenția mai aplicat asupra pericolelor geoingineriei:

„Despre analfabeții funcționali care conduc lumea de azi pe baza dictonului "știința e stabilită” (science is settled) și despre demenții mesianici care practică geo-ingineria pentru a opri încălzirea globală dar, în fapt, o accelerează, vorbește Călin Rechea, în ziarul Bursa.

Eu am semnalat încă de acum un an un articol din revista Nature/Science care arăta că geoingineria mutării norilor de deasupra oceanului Atlantic a determinat încălzirea oceanului cu cca 2 grade Celsius.

Lumea de azi, hipnotizată de practicanții pseudo-științei schimbării climatice și înspăimântată de delirul penalizator al paznicilor porților către "opinia protejată”, este obligată să suporte consecințele și costurile "vânării de vânt” - colectarea dioxidului de carbon antropic în vederea depozitării lui la 3500 de metri adâncime.

Deșteaptă-te măcar tu, române, din somnul cel de moarte, că enoriașii cultului neo-marxist și progresist nu par a fi capabili să o facă…”, a scris acesta oferind o trimitere spre un articol deosebit din ziarul BURSA:

 

Reducerea poluării atmosferice accelerează încălzirea globală

Călin Rechea
Ziarul BURSA / 4 iunie

„Aproape zilnic apar studii care contrazic afirmațiile oficiale, conform cărora "știința este stabilită", afirmații posibile doar la nivelul unei societăți în care analfabeți funcțional dețin puterea și din care a dispărut orice urmă a gândirii critice.

Un astfel de studiu arată că reducerea emisiilor poluante ale navelor maritime are o consecință neașteptată, accelerarea încălzirii globale. Studiul a fost publicat recent în Communications Earth & Environment sub titlul "Abrupt reduction in shipping emission as an inadvertent geoengineering termination shock produces substantial radiative warming" și este disponibil la adresa https://doi.org/10.1038/s43247-024-01442-3.

Colectivul de autori subliniază că "activitățile umane influențează clima Pământului prin modificarea compoziției atmosferei", iar "efectul de încălzire al gazelor antropice cu efect de seră a fost parțial compensat de efectul de răcire al aerosolilor antropici".

Odată cu adoptarea noilor reglementări referitoare la combustibilii utilizați în transportul naval, s-a observat o reducere bruscă și de mare amplitudine a emisiilor de dioxid de sulf.

Reglementările Organizației Maritime Internaționale (IMO) au intrat în vigoare la 1 ianuarie 2020 și obligă transportatorii să utilizeze combustibil cu un conținut de sulf de maxim 0,5%, față de 3,5% anterior.

Rezultatul a fost scăderea accelerată cu aproximativ 80% a emisiilor de dioxid de sulf, care a condus la accelerarea încălzirii globale ca urmare a reducerii gradului de acoperire cu nori a suprafeței oceanelor.

Schimbarea neașteptată determinată de reducerea emisiilor de dioxid de sulf este descrisă de autori drept "șoc de terminare a geoingineriei involuntare".

Pe baza impactului estimat asupra forțării radiative, un indicator al balanței energetice la nivelul atmosferei terestre, autorii precizează că "s-ar putea ajunge la o dublare, sau chiar mai mult, a ratei de încălzire a atmosferei în acest deceniu comparativ cu rata încălzirii din anii "80, cu o puternică eterogenitate spațio-temporală".

În plus, "efectul de încălzire este în concordanță cu încălzirea puternică observată în 2023 și este de așteptat ca actualul deceniu să devină anormal de cald".

Soluția propusă în articol este tot de natura geoingineriei, respectiv creșterea gradului de luminozitate al norilor cu ajutorul aerosolilor, care ar putea conduce la o răcire temporară a atmosferei.

Reducerea emisiilor de aerosoli se află și în atenția unui studiu realizat de cercetători din China, Statele Unite și Germania, publicat recent sub titlul "Atmosphere teleconnections from abatement of China aerosol emissions exacerbate Northeast Pacific warm blob events" în PNAS (Proceedings of the National Academy of Sciences) și disponibil la adresa https://doi.org/10.1073/pnas.2313797121. (...)

În aceste condiții, este inadmisibilă promovarea agresivă a politicilor de mediu care ignoră cele mai noi descoperiri științifice doar pentru a promova interesele economice și financiare ale "elitelor" verzi, cu atât mai mult când aceasta se face prin terorizarea în continuare a populației și condamnarea acesteia la o pauperizare demnă de cele mai întunecate perioade ale istoriei.” (Expunerea integrală la BURSA)