ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Este zi de Duminică, 7 noiembrie 2021 și mă pregătesc să merg la biserica Sfântul Mina din cartierul Zorilor, Cluj Napoca unde sunt invitat să țin o mică conferință despre hrana noastră cea de toate zilele conform axiomei lui Hipocrate „Hrana să vă fie medicament, nu medicamentul hrană.”

Aveți astfel un exemplu bun în care vedem că biserica se schimbă și integrează noile provocări ale zilelor noastre. Aveți mai jos liniile directoare ale intervenției mele.

Ei bine dragi mei, trăim acum vremuri tulburi care pot fi înțelese din punct de vedere alimentar prin 3 variabile majore care se mișcă în toate direcțiile neîncetat:

Prima variabilă este cea legată de semnele finalului epocii moderne începuta acum cca 4 secole până prin 1990 și care a avut ca repere majore individualismul, egoismul, rațiunea, progresismul, renașterea, iluminismul, capitalismul și trecerea într-o perioadă de convulsii (cca 40-50 de ani) care prevestește epoca postmodernă în marcată de repere complet schimbate și anume epoca comunităților (vezi grupurile pe rețele sociale) epoca empatiei, epoca hedonismului (vezi puterea imaginii pe Instagram), epoca magiei (vezi Harry Potter) epoca altruismului, epoca trăirii în prezent, epoca nomadismului, epoca tribalismului (triburile digitale), epoca tradiționalismului, epoca naturismului, etc....

O astfel de epocă post modernă poate fi în înțeleasă asociind lumea antică (Lumea lui Homer, Socrate, Platon) cu tehnologia din zilele noastre. Semnele acestei epoci postmoderne în care am început să fim desantați este înțeleasă foarte bine de către copiii noștri și mai puțin de către noi părinții. Ori și ce schimbare este dificilă de înțeles și de digerat de către om. Apostolii în ghilimele ale acestei noi epoci postmoderne au scris până acum zeci de cărți și aș cita doar doi și anume Seth Godin și Michel Maffesoli. Ca răspuns la această situație elita marilor orașe din lume care a beneficiat din plin de beneficiile epocii moderne se mută la țară (temporar sau definitiv).

A doua variabilă majoră a acestor vremuri (perioada dintre epoca modernă și epoca postmodernă) este legată de mesajele de alarmă transmise de această elită a epocii moderne aflate în pierdere de viteză accelerată pe care le-aș sintetiza în număr de trei și anume frică, foamete, frig care slăbesc sistemul imunitar al poporului. Prăpastia dintre elite și popor este așa de mare în care cele două lumi nu se mai suportă. Astfel popoarele se revoltă și apar ca din senin crize sociale, crize sanitare, crize climatice, crize alimentare, crize economice, crize energetice, crize tehnologice, etc... În fața acestor 3 cuvinte avem nevoie ca răspuns de un sistem imunitar puternic fortificat natural prin reîntoarcere la origini, la alimentația și stilul de viață al strămoșilor noștri. Trebuie să facem recurs la P.V. Marchesseau, părintele Naturaopatiei care a descris pe 3000 de pagini baza echilibrului fizic și mental al unui om sănătos. Va trebui să parcurgem această perioadă de convulsii cu încredere în forțele noastre printr-o abordare optimistă dacă vrem să o trecem cu bine.

A treia variabilă majoră în ceea ce privește parcurgerea echilibrată a acestei perioade tulburi este legată de abandonarea noțiunii de aliment și integrarea noțiunii de hrană cu dimensiunile ei și anume indice antioxidant ridicat, indice glicemic scăzut, indice nutrițional ridicat. Nu poți lupta cu pandemia actuală decât cu un organism capabil să lupte cu radicalii liberi (rezultanți din alimente chimizate, aer poluat, frică, etc...) decât cu o hrană puternic antioxidantă care să anihileze acești radicali. Cel mai bun exemplu de luptă împotriva unei boli grele (cancer la creier) ne-o redă David Servan Schreiber, ex. profesor de Neurochirurgie la Paris care în anul 1991 după diagnosticul primit (maxim 3 luni de trăit) a luat decizia să treacă pe o hrană puternic antioxidantă, decizie care i-a prelungit viața cu aproape 20 de ani (vezi cartea Anticancer în limba română). Un om în echilibru are nevoie de 3 tipuri de hrană și anume o hrană sufletească pe care o poți primi în familie și la biserică după cum spunea Petre Țuțea (mă mișc între Dumnezeu și neamul meu), o hrană intelectuală (lecturi potrivite) și o hrană fizică pe care o putem regăsi dacă abandonăm alimentele din supermarket și ne întoarcem la alimentația strămoșilor noștri ceea ce elita lumii face deja de cca 20-30 de ani. Este momentul ca și clasa mijlocie să facă pasul (observăm deja demersul în țările vest europene) de a redeveni stăpân pe propria alimentație (sisteme de cumpărare în grup de consumatori direct de la țărani), urmând ca apoi restul poporului să facă și el schimbarea urmându-și noua elită.

Doar sub această formă cu decizii responsabile aș putea să vă urez astăzi Poftă Bună în loc de Noroc Bun!

Deviza mea pe care ți-o propun este:

Schimbă-ți hrana și apa! Schimbă-ți stilul de viață!!

Singur nu vei reuși această schimbare (99 % din cei care încep schimbarea se lasă după câteva luni) ai nevoie de ajutor profesional. Vei reuși schimbarea doar la nivelul unui grup format din minim 10 familii de cunoscuți și prieteni.

Dacă ești pregătit anunță-mă pe această cale virtuală și voi propune grupului tău un demers gratuit timp de un an de zile ca să reușiți.

Doamne ajută!