ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Esti ceea ce mananci, spune o vorba din popor!

Esti ceea ce bei, spune o vorba din multime!!

Esti ceea ce gandesti, spune omul de stiinta!!!

Putem sa renuntam sa mai cheltuim 120 de milioane de euro anual in scoli, pentru mere chimizate din Polonia, lapte de la cuca macaii, legume/fructe de la naiba din praznic?

Aveti mai jos propunerea Federatiei Nationale de Agricultura Ecologica facuta Ministerului Agriculturii pentru noul PNS:

Măsura de intervenție nr.1. (M.I.1) Crearea unei măsuri de intervenție în PNS de investiții -Legalizarea bucătăriei țărănești ca Punct Gastronomic de Caterring (anexă suplimentară la ord 111 ANSVSA) pentru introducere de hrană din scheme de calitate (R 1151) în sistemul public:

Beneficiari: Cantine si caterring scolar; Cantine si caterring in sistemul funcționarilor publici; Cantine si catering in sistemul sanitar; Cantine si catering in sistemul social; Cantine si catering in sistemul se securitate

Ținte consumatori: cca. 5 milioane de consumatori din sistemul public (5 milioane de meniuri/zi/3 euro/9-12 luni) creează o piață minimală de 4 miliarde de euro/an

Ținte gospodării: cca. 300 000 de gospodării (cca.100 de gospodării/comună).

Măsura asociata intervenției: Modificarea Legii achiziției publice prin care se achiziționează la rezerva de stat (pe principiul amprentei scăzute de carbon) produse agricole brute (cereale, legume fructe, etc..) prin restricționare exporturi respectiv hrană procesată de calitate (Reg. 1151/2012) sănătoasă imunizatoare natural (nutrițională, vitaminizată și antioxidantă) din 1 milion de gospodării țărănești (hrană certificată/în conversie ecologică prin derogare; hrană certificată montan; hrană atestată tradițional; hrană locală) pentru fortificarea sistemului imunitar al populației.