ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


MOTTO: „Mi-a scăpat, în această viață plină de lecturi, parcurgerea cu creionul în mână a unui text fundamental: articolul «A fost înșelată Roxana Dobre de Florin Salam? Bărbații se clatină la orice decolteu!”» Intuiesc, neconsolat, avalanșa de sensuri noi, ratate din teribila mea indolență intelectuală...” (Teodor Baconschi, pe pagina lui de FACEBOOK, 6 ianuarie 2023)
.........................................................................................................
Zău, maestre... v-a scăpat, dar nu prea v-a scăpat. Că eu, dacă ar fi să asociez nemuritorul dicton „Bărbații se clatină la orice decolteu!” cu cineva anume, cu dumneata i-aș face lipeala! Ba, chiar aș considera că poate fi îmbunătățit, deoarece una e să te clatini și cu totul altceva să cazi grămadă sub farmecele unei colege de partid, farmece exprimate sintetic prin generozitatea decolteului! Ia să vezi ce frumos ai zis, maestre, la Conferința de alegere a conducerii PDL București:

„Eu, Elena, sunt foarte bucuros să lucrez cu tine. Trebuie să faci eforturi monumentale CA SĂ NU CAZI sub farmecul tău, în calitate de coleg. Ești inteligentă, ești frumoasă, ești tenace, ai anduranță la mediul general dezgustător al politicii românești și nu te deranjează vecinătatea oamenilor de valoare, ceea ce înseamnă că vei putea face cu oricine echipe de valoare și PDL are probabil nevoie de acest lucru!” (AGERPRES, 21 noiembrie 2010)

Cine anume era bărbatul care făcea, în calitate de coleg, „eforturi monumentale” să nu se prăvălească sub farmecele doamnei Udrea, de-l mai ținea în picioare doar gândul că dânsa ar putea să facă o echipă beton cu un om de valoare ca el, aflat întâmplător în vecinătate de partid, puteți bănui, dragi cetățeni!

Să nu cumva însă să vă închipuiți că dânsul rostea aceste memorabile cuvinte având în vedere vreun compromis cu el însuși și vreo sforărie care să-i „ungă” un pic roțile înaintării în carieră, nu, nu... el nu face așa. De altfel, Teodor Baconschi ne-a și asigurat de asta:

„Vedeți, eu nu mi-am construit cariera printr-o strategie machiavelică, prin sforării, prin acte de servilism politic, prin compromisuri cu mine însumi.”(OBSERVATOR CULTURAL. ro, 21 septembrie 2009)

Astăzi am văzut însă că „neîndoitul” nostru iar e pe cale să facă niște eforturi monumentale ca să nu cadă într-o fericită și totală admirație, de data aceasta pentru titanul gândirii feisbuciste, Andrei Caramitru.

„Postările lui Andrei Caramitru mă stimulează din mai multe motive. Primul e că omul deține o competență «corporatistă» de prima mână și o certă inteligență analitică (e suficient să știi câte obstacole și exigențe implică statutul de «partner» la o firmă globală cu impactul McKinsey ca să fii convins de asta). În al doilea rând, pentru că și-a format un stil poate ușor neglijent, dar direct, sincer, sintetic și bătăios: nu prea vezi așa ceva la noi, unde cloncăne non-stop limba de lemn, asortată cu idei de-a gata. E o performanță în sine să devii «recognoscibil» chiar dacă nu semnezi un text!”

Deci... s-o descâlcim metodic... Domnul Teodor Baconschi, teolog prin formație, diplomat, scriitor, editorialist, eseist, etc., etc... este stimulat intelectual de postările de Gâgă-„partner” ale lui Andrei Caramitru... de infantilismul lui de cafenea corporatistă, cu gleznuțele la vedere și conci în vârful capului... de afirmațiile lui potrivit cărora „...ortodoxia ca rit creștin a devenit un coșmar rusofon criminal. Care ne ține în afara civilizației. E un ISIS. O sectă demonică.”... de opiniile sale despre bătrâni: „E absurd. Stăm toți în casă ca să protejăm pe cei în vârstă, pe cei vulnerabili dar și pe noi. Și sunt totuși zeci, sute de mii de pensionari care se înghesuie peste tot, fără mască, fără nimic, deși știu foarte bine ce se întâmpla. Deși nu au nici o treabă să iasă afară -caută ce? Să mai cumpere o ceapă?. Deși dacă iau virusul nu o să aibă cum să mai scape. Și mai dau și la alții. Imbecili.” Asta numește teologul nostru stil „direct, sincer, sintetic și bătăios”. Buuun, zic... Curat stil «recognoscibil»... maestre, muzica!

În 2014 însă, când persoana cu decolteul exacerbat, ca să zic așa, sub a cărei statură dânsul se tot prăbușea, depunând apoi eforturi monumentale să se ridice, a fost propusă de PEDELEU candidată la președinție, deși în vecinătate se găsea cel puțin „un om de valoare” care ar fi meritat din plin nominalizarea, Baconschi a scris repede un text pe FACEBOOK, text pe care l-a și șters la fel de repede:

„Tot ce era mai obscur, mai necioplit și mai fals a ieșit la luminile rampei (...) Neamul prost s-a cocoțat pe platouri (...). Incultura e trendy. Arivismul, un succes invidiat. Orice târfă dă lecții poporului român.” (20 august 2014 , pe pagina de FACEBOOK a lui Teodor Baconschi)

Sper că a salvat această postare plină de miez - ar fi tare păcat să se fi pierdut. Nu de alta, dar se potrivește ca unsă și pentru alte delicioase „stimulente” ale domnului Baconschi!

.............................................................................................

P.S. În ciuda eforturilor mele „monumentale”, vorba lui Baconschi, nu am reușit să aflu cu ce se ocupă dânsul astăzi... adică, din ce activitate își scoate banii pentru viețișoara de zi cu zi. Că doar din „editorialist la ziarul LIBERTATEA”, n-aș prea crede...

NOTA REDACȚIEI: Dl. Teodor Anatol Baconschi este DIN NOU angajat MAE, în calitate de sinecurist, cu un peșcheș de 10.000 lei/lună plus avantajele de rigoare, după cum o arată cea mai recentă Declarație de Avere - PDF.