ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Chiar mă uitam în jur și nu știam ce ingredient esențial lipsea din scandalul Lasconi... ei bine, Vasile Bănescu lipsea! Ca să priceapă tot poporul despre ce anume este vorba în propoziție, domnul Vasile Bănescu a spus apăsat, cu subiect și predicat: 

„Un exemplu de alegație care descrie punctual dezarticularea viziunii morale asupra ordinii naturale. O mostră de inexpugnabilă ignoranță și ermetic analfabetism cultural cu inevitabile consecințe pentru societate. Consecințe desigur niciodată evaluate (...).” (Vasile Bănescu, 6 noiembrie 2023)

Citind că, de fapt, în scandalul Lasconi&fiica este vorba despre „...o  mostră de inexpugnabilă ignoranță și ermetic analfabetism cultural” poporul a zis: „Aha! despre asta era vorba !”  și s-a liniștit deoarece diagnosticul a fost pus cu un maximum de profesionalism. 

Nu știu alții cum sunt, dar eu nu mai pot cu „intelectualismul afișat” al lui Vasile Bănescu. Și cu inadecvarea lui. Un purtător de cuvânt al Patriarhiei cred că ar trebui să vorbească pe înțelesul tuturor și să fie o persoană mai curând blândă, decât intransigentă... care să aibă un discurs animat de căldură sufletească, nu de răceala de reptilă pe care o prezintă domnul Bănescu de câte ori deschide gura, grijuliu să-și afirme propria-i superioritate și-atât.  

Căci domnul Vasile Bănescu se pricepe să țină „plebea” la distanță. Atunci, pentru cine vorbește dânsul? Pentru care public „specializat”?  Altfel, sigur, expertul în metafore Bănescu lămurește mereu lucrurile: 

„E-urile ideologice îngurgitate în doze aproape letale fac ravagii în metabolismul cultural și moral al celor care nu au avut acces la hrana și aerul curate ale celei mai înalte culturi a lumii, cea europeană, rodită de codul moral iudeo-creștin. Cel care a germinat, rodit și hrănit inclusiv Modernitatea, din care ideologii de rit progresist, trăitori bezmetici în evul obscur al relativismului și post-adevărului nu mai înțeleg nimic. Întrucât, nemaiavând acces la cheia ei culturală, aceasta le rămâne, desigur, impenetrabilă.” (Vasile Bănescu, 6 noiembrie 2023)

Eu nu știu pe baza căror criterii a fost ales talentatul domn Bănescu purtător de cuvânt al Patriarhiei. Căci după opinia mea, la cât de rece se arată a fi dânsul, ar fi exact, dar exaaaaat! un bun purtător de cuvinte pentru DNA sau pentru Procuratura Generală... așa că, dacă rămâne fără „servici”, no problem, man! se  vor găsi niște instituții serioase, iubitoare de metafore, care să-l angajeze.

Și, ca să-l citesc pe însuși domnul Bănescu, aș zice că neavând dânsul acces la cheia bunătății, „...aceasta îi va rămâne, desigur, impenetrabilă”!
............................................................................................
P.S. Aceasta nu este o postare care să comenteze dacă domnul Bănescu are sau nu dreptate în ceea ce a scris referitor la scandalul Lasconi... Nu. Aceasta este o postare despre cum se prezintă,   în general, un purtător de cuvânt al Patriarhiei, surprins adeseori cu umorile intelectuale la vedere. Umori pe care nu știe sau nu vrea să și le tempereze.