ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Această declarație stupefiantă a fost făcută de către Înaltul Reprezentant al Uniunii Europene pentru Afaceri Externe și Politică de Securitate, Josep Borrell, într-o emisiune a CNN, ieri.

Atît de stupefiantă încît am considerat-o posibil fake-news pînă la verificarea direct la sursă. Înregistrarea video nu poate fi accesată, în schimb am găsit pe același site înregistrarea audio și, surpriză: declarația e reală.

Ce a spus Borrell în emisiunea Christianei Amanpour:

„Nu putem lăsa Rusia să învingă în acest război. În caz contrar, interesele Statelor Unite și ale Europei vor avea mult de suferit. Nu este vorba doar de generozitate. Nu este vorba despre susținerea Ucrainei pentru că îi iubim pe ucraineni. Este vorba despre propriile noastre interese. Și este, de asemenea, în interesul Statelor Unite ca actor global care dorește să fie văzut ca un partener responsabil și care asigură securitatea aliaților săi. Prin urmare, facem apel la SUA să deblocheze și să aprobe asistență suplimentară”.

Deja a venit reacția Kremlinului, purtătoarea de cuvînt a Ministerului rus de Externe, Maria Zaharova, declarînd că „este pentru prima dată cînd un reprezentant al regimurilor occidentale vorbește atît de sincer despre esența celor care se întîmplă”.

În mod și mai ciudat, știrea despre șocanta declarație a lui Borrell lipsește din presa mainstream occidentală, mai ales cea americană.

Gafă de proporții a Înaltului Reprezentant european? Sau se urmărește deliberat ceva ce scapă deocamdată înțelegerii noastre?

Parteneriat Inpolitics