ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Manevre greu de imaginat în patria libertății de exprimare: imediat după preluarea Twitter de către miliardarul Elon Musk, Departamentul Homeland Security al guvernului american înființează un așa numit Consiliu de combatere a dezinformarii, care ar urma, declarativ, să se ocupe cu precădere de problema imigrației și de cea a războiului din Ucraina. În fapt, un veritabil minister orwellian al Adevărului, care produce deja scandal (conducătoarea lui, Nina Jankowicz, în video mai sus).

Reacțiile nervoase nu au întîrziat să apară.

Senatorul republican Rob Portman, membru marcant al Comitetului pentru securitate internă și afaceri
guvernamentale, și-a exprimat îngrijorarea cu privire la crearea Consiliului:

„Sunt profund îngrijorat de decizia administrației de a crea un Consiliu de combatere a dezinformarii la Departamentul pentru Securitate Internă. În calitate de autor al legii bipartizane care a înființat Global Engagement Center pentru a combate amenințarea în continuă evoluție a propagandei străine și a dezinformarii în străinătate, nu cred că guvernul Statelor Unite ar trebui să îndrepte instrumentele pe care le-am folosit pentru a-i ajuta pe aliații noștri să lupte împotriva adversarilor străini împotriva poporului american. Atenția noastră ar trebui să se concentreze pe actori răi precum Rusia și China, nu pe propriii noștri cetățeni.

Aștept cu nerăbdare să îl chestionez pe secretarul Mayorkas (Alejandro, adjunctul Homeland Security n.n.) despre Consiliul de combatere a dezinformarii, când va apărea în fața Comisiei pentru securitate internă și afaceri guvernamentale a Senatului, săptămâna viitoare.” a anunțat senatorul.

De menționat că, în 2016, Portman și senatorul democrat Chris Murphy au elaborat și promovat cu succes o legislație care însărcinează Centrul de implicare globală (GEC) al Departamentului de Stat să conducă eforturile guvernului american de a contracara propaganda și dezinformarea din țări precum Rusia și China. Misiunea GEC este de a „conduce, sincroniza și coordona eforturile guvernului federal în contracararea eforturilor de propagandă și dezinformare a statelor străine și non-statale”.
 

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews