ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Am o frămîntare metafizică, apropo de scandalul vaccinurilor.

În martie 2021, a bubuit internațional știrea că o doamnă de 105 ani, Zoea Baltag din București, s-a vaccinat anti-Covid cu doza a doua și a îndemnat public toți românii să se vaccineze, ca singură soluție de salvare.

În mod firesc, vaccinarea unui cetățean atît de venerabil chiar e știre, dovadă că a fost preluată în marea presă a lumii.

Ceea ce ridică întrebarea legitimă de ce nu s-a vorbit de ea încă de la prima doză?

În octombrie, a venit știrea, iarăși intens difuzată, că doamna Baltag și-a făcut a treia doză.

Vaccinarea doamnei de 105 ani a ridicat la acea vreme oarece semne de întrebare fie și numai pentru că femeia etala în imagini niște picioare cum n-avea Șora nici cînd era tînăr și cu care s-ar fi mîndrit și Anca Țurcașiu.

Deși momentul vaccinării ei, în martie, a fost generos imortalizat în imagini și promovat de responsabilii cu propaganda pro-vaccin, în mod curios niciun organ de presă nu a mers ulterior să-i ia vreun interviu, să aflăm povestea de viață a femeii născute cu doi ani înaintea primului război mondial și a gripei spaniole.

Din octombrie 2021 nu s-a mai auzit absolut nimic de distinsa centenară, nu mai știm nimic.

E bine, e în viață, au existat efecte secundare, consideră pe mai departe că a luat cea mai bună decizie ori acum regretă?

Dacă s-a dus într-o lume mai bună, nu merita o știre de trei rînduri?

Are cineva vreun indiciu, vreun căpețel de informație despre destinul post-vaccinare al româncei care s-ar putea să fi fost cea mai vîrstnică pămînteană vaccinată anti-Covid?

Întreb doar...

Citiți și Jurnalistul Bogdan Tiberiu Iacob a previzionat în octombrie 2021 Dosarul Vaccinurilor: Afacerea ”56 de milioane”: cine va deconta marele tun al pandemiei?