ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Cristian Preda despre Elena Udrea:

19 august 2011:

„Mi se pare inadmisibilă hărțuirea la care e supusă Elena Udrea de către Antena 3. După ce postul i-a consacrat o bună bucată dintr-o emisiune pentru a discuta despre prețul mult umflat al unei rochii purtate cu câtva timp în urmă, jurnaliștii aceluiași post au decis să urmărească diverși membri ai familiei ministrului. Dacă o persoană care ocupă o poziție de responsabilitate publică e permanent expusă, libertatea sa de mișcare și chiar de exprimare fiind mult restrânsă, nimic nu justifică hărțuirea rudelor sale. Ăsta nu mai e jurnalism, ci linșaj. E prea mult. Din solidaritate cu Elena Udrea, voi refuza orice invitație a Antenei 3, până când postul nu va prezenta scuze publice - și celor lezați, și publicului - pentru gesturile total deplasate comise în ultimele zile". (Blog)

11 aprilie 2022:

„Mediul de afaceri corupt din România a reușit să impună o vedetă a vieții noastre publice, una care a profitat mai întâi de instituția Consiliului General al Municipiului București, pe urmă de instituțiile la care au avut acces partidele din 2005. A ajuns să influențeze viața publică din România prin captarea unei părți a opiniei, prin controlul exercitat asupra ziarelor și prin apariții aproape cotidiene în media. A terminat prin a-i nărui cariera politică lui Traian Băsescu. Ea era conectată la mediile politice pesediste și la tot felul de mașinațiuni peneliste”. (Europa Liberă)

Despre Cristian Preda, alaltăieri, puteți citi: Ode lui Ceausescu, Ode lui Constantinescu, Ode lui Băsescu. De la UASCR la GDS și noul "Ștefan Gheorghiu"