ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


O postare aproape neverosimilă prin conținutul insultător vine de la soția cărturarului Mihai Șora, în urma scandalului provocat de factura de curent a familiei publicată de filosof, mare și nu prea. Deranjată de reacțiile critice firești ale românilor, Luiza Șora decretează că poporul român musai să fie mai bun decît debilii mintal care scriu pe Facebook, criticînd literatul.

”De când cu factura la ENEL, de 24 de ore tot blochez, pe pagina lui Mihai Șora, trolli, putiniști, antireziști (9), analfabeți funcțional. Este, totuși, incredibil să vezi la lucru atâta răutate și idioție agresivă (uneori chiar la oameni trecuți prin școli). Pe lângă – bineînțeles – eternele obsesii cu ”Paucher”, ”nevasta” care face și drege (inclusiv ,”scrie în locul filosofului”) sau celebrul ”iar la [sic!] scos la geam să-i ia pensia” și alte asemenea amabilități. Poporul de pe facebook (care, trag nădejde, nu se suprapune, totuși, peste poporul român)” scrie soția lui Șora, recunoscînd, astfel, că ea e cea care administrează pagina soțului.

În martie anul trecut, conform datelor oficiale, numărul românilor care aveau cont pe Facebook depășea 12,5 milioane, reprezentînd cca.două treimi din populație.

Conform dicționarelor, pe de altă parte, ”idioție” înseamnă ”debilitate mintală congenitală maximă, caracterizată prin incapacitatea însușirii vorbirii și a deprinderilor elementare, nivelul intelectual neatingând pe cel al unui copil normal, de doi ani”.

Cînd vorbește despre ”idioția” celor care îi critică soțul, ai putea crede că doamna Șora are în vedere doar unii utilizatori; separînd categoric, în final, ”poporul român” de ”poporul Facebook”, lucrurile devin, însă, limpezi: pentru doamna Șora, toți românii de pe Facebook se încadrează la ”idioție”. O jignire gravă și nemeritată, am spune.

De menționat că într-un comentariu la propria postare, Luiza Șora afirmă negru pe alb: ”Din punctul meu de vedere, a-l avea pe Mihai Șora aproape, la un click distanță, este un privilegiu nesperat, de care nu văd de ce s-ar bucura oameni care îl batjocoresc pe unde apucă”.

Straniul caz al facturilor lui Șora & Manole: tefeliștii au început Jocurile foamei?

Două evenimente în spațiul public, ambele implicînd stîlpi ai mișcării tefeliste, piețari cu ștate vechi la proteste, i-am numit pe Mihai Șora și Marius Manole. La unison, amîndoi se plîng pe rețelele sociale că le-au venit facturi gigantice la curent electric, între 6000 și 7500 de lei.

Se produce vînzoleală, se propune chiar scutirea lor de plată, Șora fiind etichetat drept un simbol al României și mai bătrîn ca ea etc.

Despre Manole, ce să spunem, după ce că artiștii sunt prigoniți de vremuri, mai sunt și terorizați de facturi. ”Mi-a venit factura de la Enel România. Eu cred că plătesc pentru Casa Poporului. 7000 kw. Mai să fie! Și nu e glumă”

Ce să vezi?
Cine se uită mai atent pe factura lui Manole, de el însuși postată pe net, vede că perioada de facturare acoperă 20 de luni(!!!). Adică vreo 375 de lei pe lună, rezonabil, am spune, departe de facturile Casei Poporului.

Cît despre Șora, vine un comunicat al Enel care spune că s-a emis pe numele lui o factură de regularizare care reflectă consumul real înregistrat în perioada octombrie 2020 – august 2022, când nu s-au putut efectua citiri de contor, din cauza lipsei de acces în locuință (unde este amplasat acesta).

Ne amintim cu toții că despre soții Șora s-a vehiculat că pandemia din 2020 i-a prins la Paris, unde au petrecut o lungă perioadă de timp la vreme de urgență/alertă.

Cineva rău intenționat, malițios, ar putea crede că cei doi intelectuali de prestigiu, ambii apropiați de o anume formațiune politică progresistă, USR, (care l-a vrut pe Manole ministru al Culturii anul trecut) au recurs la o înșelătorie publică de imagine pentru a obține… nu e clar ce.

Tefeliștii au început ”Jocurile foamei” – victimizare în bloc în raport cu guvernarea PNL/PSD – în perspectiva anului electoral 2024?

Capturi de ecran la InPolitics