ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Compania Lafarge a pledat vinovată în fața justiției americane pentru oferirea de sprijin material organizațiilor teroriste străine, astfel că va plăti o amendă de 778 de milioane de dolari.
 
Compania a recunoscut că a făcut asta în nordul Siriei, din 2013 până în 2014, plătind bani Statului Islamic din Irak și al-Sham (ISIS) și Frontul al-Nusrah (ANF), ambele desemnate drept organizații teroriste de către SUA.

La vremea colaborării cu teroriștii ISIS, compania franceză Lafarge deținea mare parte din fabricile de ciment românesc, mai înainte de a fuziona cu Holcim, în 2014-2015 și a ceda respecticele fabrici irandezilor de la CRH. Potrivit documentelor justiției americane, Lafarge SA, cu sediul în Paris, Franța, și Lafarge Cement Syria (LCS) SA, cu sediul în Damasc, Siria, au plătit bani ISIS și ANF în schimbul permisiunii de a opera o fabrică de ciment în Siria în perioada 2013-2014 , ceea ce a permis LCS să obțină venituri de aproximativ 70,3 milioane USD. (B.I. / InPolitics)