ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Știați că în anul în care prezența la vot a românilor a fost cea mai mare, UDMR a înregistrat aproape cel mai mare procent la „alegeri”?

Ideea că un procent mic la urne favorizează UDMR este FALSĂ în contextul politicii care se face în România și al numărării voturilor. UDMR are procentele asigurate de sistem, s-a văzut asta cel mai clar la ultimile alegeri parlamentare când UDMR a luat voturi pe la Craiova, Tulcea, Humulești, etc. 

Haideți să vorbim nu pe vorbe sau iluzii, ci pe cifre: în 1990 prezența la vot a fost cea mai mare, de 86% iar UDMR a avut aproape DEASEMENEA, cel mai mare procent din istoria ei, 7,21%, deci mai mult decât a avut la ultimile alegeri, 6,19% când prezența la vot a fost de numai 39,42%. Să analizăm în continuare cifrele pentru ca, la urmă, să tragem concluzia. În 1992, când a fost deasemenea o prezență masivă la vot, 76,29%, UDMR a luat cel mai mare procent, 7,48%, crescând foarte puțin totuși față de 1990, creșterea fiind o reacție la afirmarea pe scena politică a PRM si PUNR. Deci, în anii cu cea mai mare prezență la vot, UDMR a luat cele mai mari procente din 1990 până în prezent. În 1996, prezența la urne a fost de 76%, UDMR ia 6,80%, un procent mic din nr. maghiarilor ducându-se către „speranța” CDR. În 2000, prezența la alegeri este de 65,31%, simțitor mai mică, dar UDMR ia culmea, puțin mai mult, 6,85%. Vă las să căutați în continuare pe Google rezultatele alegerilor parlamentare din ceilalți ani, inclusiv din anii pe care i-am menționat, pentru a verifica cele spuse mai sus.
 
Se desprind câteva concluzii, anume că, indiferent de prezența la vot, UDMR tot intră în parlament, sistemul, din diferite motive, având grijă de acest lucru. Procentul prezenței la vot nu este elocvent pentru procentul pe care-l obține UDMR, ba mai mult, după cum am arătat, un procent mare la urne poate însemna un scor record pentru UDMR. Mulți cetățeni români de etnie maghiară sunt la rândul lor dezamăgiți de politica UDMR și nu votează deloc sau votează cu alte partide maghiare. 

Aceasta este analiza pe cifre și pe logica desfășurării „alegerilor”. 

În cazul unui boicot masiv, NU vom legitima niciun partid, nu vom legitima mașinăria care scoate de fiecare dată UDMR în parlament, nu vom mai legitima cu mâna noastră toată această mizerie, toată această bătaie de joc. Cu o prezență extrem de mică la urne, viitorul parlament și guvernul ce va fi generat de acesta NU vor avea puterea și legitimitatea să adopte legi drastice și să dea ordonanțe de urgență în numele unui popor care NU i-a votat! 

Boicotul este palma noastră pe care le-o putem trage! Să-i facem total de râs în fața poporul român și în fața străinilor pe care-i slujesc!