ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Satiristul și dramaturgul american C.J. Hopkins a postat pe blogul său un articol excelent în care se referă la situația cu care s-a confruntat recent după ce a postat pe Twitter coperta noii sale cărți „Ascensiunea Noului Reich [al Noului] Normal”, confruntându-se cu o pedeapsă legală în Germania, în urma utilizării unei imagini aproape invizibile cu o svastică pe o mască, pe care a considerat-o un „simbol al conformării ideologice” în plandemie. În articol, pe care îl publicăm mai jos în traducere, vine cu lămuriri pertinente despre „relativizarea” Holocaustului.

Trebuie să mulțumesc statului Israel pentru că mi-a declanșat această epifanie bruscă. Gilad Erdan, ambasadorul Israelului la Națiunile Unite, și delegația sa au purtat simbolul steaua galbenă a lui David - pe care naziștii i-au forțat pe evrei să îl poarte în public - la o sesiune a Consiliului de Securitate, unde a făcut o declarație.

Potrivit The Jerusalem Post, ambasadorul Erdan a făcut apoi o paralelă între atacul Hamas din 7 octombrie asupra Israelului și Holocaust.

„«Când copiii evrei au fost arși la Auschwitz, lumea a tăcut, iar astăzi copiii evrei au fost arși în Be’eri și în orașele din sud de către naziștii Hamas – iar lumea tace din nou. Voi purta petecul galben până când Hamas-ul nazist va fi eliminat și Consiliul de Securitate va înceta să tacă și va condamna masacrul din 7 octombrie. Unii dintre voi nu ați învățat nimic în ultimii 80 de ani! Unii dintre voi ați uitat de ce a fost fondată ONU. Așa că vă voi aminti. De azi înainte, de fiecare dată când vă veți uita la mine vă voi aminti. Când bunicul meu și copiii lui au fost trimiși la Auschwitz, lumea a tăcut. Când soția lui și cei șapte copii ai lor au fost trimiși în camerele de gazare, lumea a tăcut. Când trupurile lor au fost arse alături de milioane de alți copii evrei, lumea a tăcut», a spus Erdan, comparând tăcerea ONU cu privire la masacrul Hamas din 7 octombrie cu tăcerea comunității internaționale cu privire la ororile Holocaustului.”

Acum, voi fi sincer, primul gând care mi-a trecut prin minte când am citit acest articol din Jerusalem Post a fost: „Grozav! Iată un diplomat israelian care face exact lucrul pentru care eu am fost urmărit penal pentru că l-am făcut și nimeni nu-l va urmări penal! Tot ce trebuie să fac este să aduc această situație în atenția Tribunalului Districtual din Berlin, iar ei îmi vor anula cazul!”

Dar apoi am avut epifania mea.

Practic, epifania mea a fost că mi-am dat seama că cele două lucruri sunt complet diferite, adică utilizarea de către Israel a unui simbol nazist pentru a face o declarație politică și faptul că eu am făcut același lucru... ei bine, aproape același lucru. În fond, nu am relativizat, minimalizat sau trivializat Holocaustul și nici nu l-am asemănat cu nimic, așa cum a făcut Gilad Erdan la ONU. De fapt, am sfătuit să nu se facă un astfel de lucru. Dar acest lucru nu mă absolvă de pedeapsa pentru crimă-gândit! Nu, am făcut ceea ce am făcut și va trebui să răspund pentru acest lucru în ianuarie la Tribunalul Districtual din Berlin!

Pentru cititorii care nu sunt familiarizați cu cazul meu, ceea ce am făcut a fost că am postat pe Twitter coperta cărții mele, „Ascensiunea Noului Reich [al Noului] Normal”, care este interzisă în Germania și care descrie măștile cu aspect medical pe care toată lumea a fost obligată să le poarte în perioada 2020-2022 ca fiind „simboluri ale conformării ideologice”.

Important este că acum înțeleg cât de „greșit” (și „criminal”) a fost să fac asta și că ceea ce am făcut este complet diferit de ceea ce tocmai a făcut ambasadorul Erdan la ONU!

Pentru început, nu au fost vorba doar de [postarea coperții pe] Twitter. Nu, pe Twitter, Facebook, precum și în eseurile și interviurile mele și, practic, cu fiecare ocazie pe care am avut-o, timp de doi ani, am asemănat ascensiunea „Noului Normal” cu ascensiunea Germaniei naziste în anii 1930. Am constatat asemănările dintre aceste două forme de totalitarism: declararea „stării de urgență” ca pretext pentru a justifica anularea drepturilor constituționale și guvernarea prin decret; propaganda; cenzura; incriminarea disidenței; manifestările obligatorii ale conformării ideologice; încălcarea autonomiei corporale; segregarea, demonizarea și persecutarea unei subclase de țapi ispășitori; și așa mai departe... toate caracteristicile clasice ale sistemelor totalitare.

Privindu-i pe israelieni smulgând stelele galbene ale lui David la Consiliul de Securitate, mi-a devenit clar când este și când nu este potrivit a asemăna ceva cu [ceea ce făceau] naziștii.

Când guvernele și entitățile nonguvernamentale lansează o „nouă normalitate” din pricina unei „pandemii apocaliptice” complet fictive, întemnițează oamenii în casele lor pentru luni de zile, îi terorizează cu propagandă oficială, îi forțează pe toți să poarte măști cu aspect medical pentru a-și manifesta conformarea la noua „realitate” oficială și creează aparența unei ciume mortale, scoțând în afara legii protestele politice, cenzurând disidența, când segregează și demonizează pe oricine refuză să accepte obedient noua ideologie oficială și transformă altfel societățile în state polițienești de facto patologizate, acele guvernele și entitățile globale nonguvernamentale nu seamănă cu nimic din ceea ce făceau naziștii.

Pe de altă parte, Hamas, organizația politică și militară islamistă care guvernează Fâșia Gaza, este cu siguranță exact ca naziștii... cu excepția faptului că sunt doar aproximativ 25.000, iar „Reich-ul” lor este o porțiune minusculă de pământ care a fost total supusă blocadei către Israel de ani de zile și este complet înconjurată de o „barieră Israel-Gaza” și se află sub ocupație militară israeliană din 1967. Dar, altfel, Hamas este exact similară naziștilor!

Lucrul pe care nu prea l-am înțeles atunci când am postat pe Twitter „crimă-gânditul” în 2022 a fost că faptul de a fi „exact ca naziștii” nu are nimic de-a face cu istoria reală a Germaniei naziste sau cu totalitarismul în sine. Asta nu este o scuză. Trebuia sa fi știut mai bine. Evident, nimănui nu ar trebui să i se permită vreodată să traseze paralele între ascensiunea nazismului în Germania și orice alt sistem sau mișcare totalitară, oricât de flagrant de asemănătoare ar fi. De fapt, istoria ascensiunii nazismului în Germania este irelevantă, cu excepția cazului în care discuția se limitează strict la Holocaust sau dacă relativizezi Holocaustul în apărarea dreptului Israelului de a se apăra... Caz în care, desigur, sfâșii acele stele galbene și forțezi nota cu similitudinile cu Holocaustul.

Pe baza noii mele înțelegeri în urma epifaniei avute, a pune sub semnul întrebării detaliile narațiunii oficiale despre atacul din 7 octombrie înseamnă „negarea Holocaustului”. Sute de mii de oameni care manifestă pașnic în sprijinul palestinienilor participă la un „marș al urii”. „Negarea Holocaustului comis de Hamas ne aduce într-o nouă epocă întunecată.” Masacrul din 7 octombrie a fost „o barbarie la fel de gravă precum Holocaustul” sau cel puțin la fel de barbară precum masacrul de la Babyn Yar!  

Dacă eu, sau oricine altcineva, aș asemăna ceea ce face statul Israel palestinienilor din Gaza cu – nu știu, să zicem, doar ipotetic – lichidarea ghetoului din Varșovia, acest lucru ar fi complet nepotrivit și antisemit și o crimă motivată de ură, nu? Adică IDF nu lichidează Fâșia. Ei apără Israelul împotriva Hamas și fac tot posibilul să protejeze civilii în timp ce bombardează cartiere întregi transformându-le în grămezi de moloz, ștergând de pe fața pământului mii de bărbați, femei și copii, familii întregi, care sunt captivi în „bariera Israel-Gaza” și nu au unde să fugă sau să se ascundă pentru a scăpa de măcel.

Dacă cineva ar face această paralelă, asta ar însemna cu siguranță „relativizarea Holocaustului”, nu? Ar fi ca și cum ai cere „exterminarea evreilor” sau te-ai îmbrăca precum Hitler și te-ai plimba strigând sloganuri naziste în public. De fapt, oricine aseamănă Fâșia Gaza ocupată de Israel cu Ghetoul din Varșovia, sau cu orice altă enclavă de pe orice teritoriu ocupat de naziști, înseamnă că relativizează, minimalizează și trivializează Holocaustul și ar trebui să fie concediat de la slujbă, inclus pe lista neagră și condamnat public drept „un antisemit iubitor de Hamas”.