ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Există o metodă prin care ascensiunea „Totalitarismului Patologizat” poate fi oprită.

Un editorial de C.J. Hopkins pe Consent Factory pe care l-am tradus pentru cititorii ActiveNews.

*

Așadar, autoritățile germane au făcut apel pentru a răsturna verdictul de achitare a mea într-un tribunal penal, săptămâna trecută.

Se pare că planul lor este să continue să mă aducă în fața justiției până când găsesc un judecător dispus să mă condamne pentru ceva sau să mă aducă la sapă de lemn cu cheltuielile de judecată.

Ce fraier am fost! Pentru moment, chiar am crezut că s-a terminat totul.

Îngăduiți-mi să trec rapid în revistă, pentru cei care nu cunosc povestea, cum am ajuns în această situație.

Sunt scriitor, autor de satiră politică și comentator politic.

În august 2022, am postat două texte pe Twitter, în care criticam obligativitatea purtării măștii și îl luam peste picior pe Karl Lauterbach, ministrul Sănătății din Germania.

Amândouă postările au inclus o imagine cu coperta artistică a ultimei mele cărți, The Rise of The New Normal Reich: Consent Factory Essays, Vol. III (2020-2021) – Ascensiunea Reichului Noii Normalități: Eseuri publicate pe site-ul Consent Factory.

Săptămâna trecută, o judecătoare m-a achitat de aceste acuzații.

După care s-a lansat într-o tiradă în care m-a insultat într-o anumită măsură, și-a pus „masca Covid” și a părăsit sala de judecată.

În cursul diatribei sale, ea a făcut mare spectacol, proclamând că achitându-mă de acuzațiile fabricate pentru infracțiunea de discurs dușmănos, ea dovedea că „Germania nu este un stat totalitar”.

... Știți, genul ăla de stat în care cărțile sunt interzise, discursul politic este cenzurat și autorii disidenți sunt hărțuiți de poliție și târâți în procese ridicole...

Judecătoarea nu a avut de ales decât să mă achite, pentru că legea germană în materie este clară, așa cum avocatul meu i-a reamintit în pledoaria sa la proces.

Dar și din cauza unei oarecare vâlve mediatice internaționale stârnite de cazul meu.

În plus, asistența din sală era foarte numeroasă, între care mulți ziariști internaționali.

Spre deosebire de presa germană „mainstream”, care de ani de zile produce o propagandă guvernamentală, asemenea proverbialului instrument cu clape goebbelsianși care era prea ocupată să transmită manifestațiile de masă sponzorizate de guvern împotriva singurei opoziții politice din țară, cu scopul de a distrage atenția de la procesul meu politic, o parte din media alternative din Germania continuă să fie interesată de jurnalismul adevărat.

Procurorul, care a părut să fie beat sau sub influența unor sedative puternice, a fost în mod evident nemulțumit să presteze în fața unei săli pline.

În tot timpul dezbaterilor a stat ascuns în spatele unuia dintre acele panouri de plexiglas „anti-Covid”, după care încă trebuie să stea și casierele în băcănii și alte magazine, astfel încât nu am putut înțelege toate cuvintele pe care le rostea.

Esențialul argumentației sale a fost că, deși nu am avut intenția de a „difuza propagandă pro-nazistă”, totuși am „difuzat propagandă pro-nazistă”, comparând Germania Noii Normalități cu Germania Nazistă și „folosind inutil o svastică într-o operă de artă”...

Partea mea favorită din argumentația procurorului a fost prezentată cu ocazia unei pledoarii prealabile procesului, în fața instanței, și nu în timpul procesului în sine.

În ea, am fost acuzat de „relativizarea Holocaustului”, deoarece – spunea el - compararea Germaniei Noii Normalități cu Germania Nazistă era factual inexactă, ceea ce -  mai spunea el -ar fi fost edificator și de o ignoranță uimitoare.

Iată aici traducerea unui fragment din pledoaria sa (sublinierea îmi aparține):

„... acuzatul dorește să relativizeze această tiranie nazistă, ceea ce este și scopul partizanilor acestei ideologii, sub o formă diferită. Folosind în mod special svastica, acuzatul asimilează măsurile de gestionare a crizei din anii 2020-2022, care au fost elaborate în cadrul unor proceduri constituționale și au fost adoptate și puse în practică de către instituții legitime democratic, cu metodele dictatoriale ale regimului nazist și deci – independent de intenția sa – promovează normalizarea ideilor și acțiunilor național-socialiste.”

Desigur, istoria transformării Germaniei în dictatură nazistă cu ajutorul „procedurilor constituționale și al proceselor democratice”a fost extrem de bine documentată.

În alegerile din iulie 1932, partidul Nazist a câștigat 37,2% din voturi și a devenit cel mai important partid din Reichstag.

Pe 30 ianuarie 1933, von Hindenburg îl numește pe Adolf Hitler cancelar al Germaniei.

A doua zi după incendierea Reichstagului, Hitler l-a convins pe von Hidenburg să semneze un decret care reducea considerabil libertățile și drepturilor cetățenilor germani.

Această lege a dat guvernului puterea de a încălca drepturile individuale prescrise de Constituție, din cauza unei așa-zise „stări de urgență”.

Toate acestea „s-au produs în cadrul procedurilor constituționale și au fost adoptate și puse în operă prin intermediul instituțiilor legitime democratic”.

Judecătoarea a făcut tot ce a putut pentru a mă împiedica să recit toată povestea aceasta în fața instanței, pentru a nu „relativiza Holocaustul” încă o dată, în sala de judecată, înaintea tuturor. Sau pentru a-l împiedica pe procuror să arate ca un imbecil.

Era însă prea târziu: interogatoriul ei deschisese această poartă.

A urmat apoi un episod ilar, în care judecătoarea a proiectat pe un ecran imagini uriașe cu postările mele pe Twitter, după care m-a interogat îndelung pentru a afla dacă svasticile din operele de artă incriminate se aflau „pe mască” sau „în spatele măștii”.

La un moment dat, m-am gândit să cer o pauză pentru a cere artistului, Anthony Freda, să pregătească, să semneze și să faxeze o declarație înregistrată la notariat în care să explice detaliile procesului său creator și starea sa de spirit „în momentul creației”.

Dar mi-am dat seama că la New York nu era decât ora 6 dimineața, ceea ce mi s-a părut cam prea matinal pentru Anthony.

Da, întreg procesul a fost la fel de ridicol cum reiese din aceste rânduri. Însă cel mai important lucru este că acțiuni în justiție cum era cea împotriva mea nu ar fi trebuit din capul locului să ajungă în fața instanței.

Jocul făcut de autoritățile germane seamănă cu cel al negocierii pe care avocații apărării și acuzării îl fac în Statele Unite.

Modul în care acest joc funcționează în Germania este următorul: ești acuzat de un delict și ți se aplică o amendă grasă, însă oricum mai mică decât suma pe care ar trebui să o plătești unui avocat pentru a o combate în instanță.

Ei mizează pe faptul că vei prefera să plătești amenda pentru a evita procesul în care un judecător ți-ar putea dubla sau tripla suma pe care o ai de plătit. Sau chiar să te condamne la închisoare.

Nu importă câtuși de puțin că nu au nici un argument juridic real pentru a-și susține acuzațiile. Este vorba pur și simplu de o tactică de intimidare.

Nu am dat niciodată curs intimidărilor. Am o aversiune pentru dictatori, fasciști și alți maniaci ai controlului autoritar, care încearcă să îi intimideze, să-i domine și să-i atace pe cei slabi.

Instinctul meu natural, atunci când sunt atacat de intimidatori și alte tipuri de creaturi fasciste, este de a ridica capul și a răspunde.

Ceea ce nu întotdeauna duce la rezultate fericite. Polițaii, de pildă, or să te ia la bătaie pur și simplu pentru că ai curajul să îi sfidezi, la ca majoritatea infractorilor înrăiți.

Însă funcționează în general cu mici funcționari și cu alte „autorități respectabile”... Sau cel puțin cu cei care sunt obligați să păstreze o minimă aparență a Statului de Drept și a principiilor democratice fundamentale.

Acesta este un aspect important, deoarece reprezintă „Călcâiul lui Ahile” al Reichului Noii Normalități.

Am explicat acest lucru într-un articol precedent,„Totalitarism patologizat 101”în noiembrie 2021.

„Totalitarismul Nou Normal – și orice formă de totalitarism global-capitalist – nu se poate prezenta pe sine ca totalitarism, nici măcar ca autoritarism.

„Nu își poate da de gol natura sa politică. Pentru a exista, el trebuie să nu existe.

„Mai presus de orice, trebuie să își ascundă violența (violență la care în final se rezumă orice formă de politică) și să pară ca o reacție esențialmente benefică și legitimă la o „criză sanitară mondială”, la o „criză de schimbare climatică”, la o „criză de rasism”, sau la orice alt fel de „crize mondiale” pe care GloboCapitaliștii le pun la cale pentru a teroriza masele, aducându-le într-o stare de isterie fără sens, dar supunându-se ordinelor...

„Această patologizare a totalitarismului reprezintă diferența cea mai semnificativă între totalitarismul Noii Normalități și totalitarismul secolului XX.”

Cu alte cuvinte, această nouă formă emergentă de totalitarism capitalist mondial nu își poate permite să semene cu „totalitarismul”.

Nu își poate pune cizme și haine de piele neagră și să înceapă să bată pas de gâscă, să îi pună pe oameni la zid și să-i împuște.

Cel puțin nu aici, în centrul Imperiului.

Această formă de totalitarism nu va funcționa decât dacă indivizi precum judecătoarea mea și mii de germani nou-normalicare au ieșit în stradă, demonstrându-și supunerea față de Reich și cerând interzicerea opoziției politice și segregarea și persecutarea „Nevaccinaților”, sau manifestându-și solidaritatea cu neo-naziștii ucraineni sau sprijinind masacrul Israelului în Gaza sau orice altceva li s-a cerut să ceară sau să demonstreze... singura modalitate prin care acest nou totalitarism poate funcționa, zic, este ca oamenilor – nu numai germanii, ci și britanicii, canadienii, australienii și bunii „Nou-Normali” de peste tot din Occident – este să li se permită să își spună lor înșile și unii altora că ei sunt „băieții buni”, care „apără democrația” în timp ce mărșăluiesc spre totalitarism.

Da, știu, mă repet. Și o să continuu să mă repet.

Pentru că singura modalitate prin care toate acestea pot deveni un scenariu monstruos și distopic este de a îmbrățișa aceste „Bune Norme Noi”.

Nu vorbesc despre necesitatea de a-i convinge de nimic, nici de a câștiga dispute despre „virus”, sau „vaccinuri”, sau Israel, sau Trump. Ori de a-i insulta.

Vorbesc despre nevoia de a le pune în față ceea ce fac.

Vorbesc despre scurt-circuitarea programării lor mentale – chiar și pentru câteva clipe efemere – punându-le în față o oglindă și obligându-i să se privească în ea și să constate ce au devenit.

Asta am făcut în fața tribunalului penal, săptămâna trecută. De aceea, judecătoarea a fost nevoită să mă achite. Și de aceea s-a simțit obligată să rostească acea tiradă și să-și pună masca demonstrativ.

Ar fi putut să mă condamne. Probabil că ar fi vrut. În mintea ei – și a majorității Nou-Normalilor – indivizi ca mine reprezintă o amenințare existențială.

Însă, pentru a mă condamna, ar fi fost nevoită să se privească pe sine cum batjocorește legea și acționează ca o fascistă... ca un funcționar totalitar.

Puteți să mă considerați un idealist incurabil dacă vreți, însă cred că, în fond, chiar și în cei mai fanatici Nou-Normali (în orice caz, în majoritatea lor) se ascunde o ființă umană decentă, cu principii, care nu vrea să fie un fascist (sau cel puțin nu vrea să semene cu un fascist), dacă ajunge să fie pus în postura în care judecătoarea mea a fost pusă săptămâna trecută.

Sunt obligat să cred că fiecare scurt-circuit, fiecare privire pe care și-o aruncă lor înșile în oglindă, una după alta, de-a lungul timpului, erodează condiționarea lor mentală.

Oricum, este teoria pe care o aplic de o bucată de vreme. Cred că o voi aplica din nou cu ocazia viitorului meu proces-spectacol.