ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Cetățeni, e campionat, să știți... n-am crezut că voi apuca în cursul acestei vieți, mă gândeam că poate în următoarea, dar nu, nu... se-ntâmplă chiar acum! Campionatul de prostie falnică e-n toi și hei, la naiba! o să fie bătaie pe locul fruntaș!

În competiție a intrat puternic doamna Andreea Moldovan, de la Ministerul Sănătății. Cu vocea sa bleagă de înțeleapta-păcii-mele doamna Moldovan, adică interfața lui Vlăduț Voiculescu pentru jocul de darts în pandemie, dă câte un edict de maximă importanță aproape zilnic. Lumea o adoră. Sau, cel puțin, așa cred, deoarece numele ei este pe toate buzele, urmat de epitete care de care mai sofisticate. Ia să vedeți ce vrea dânsa:

„Secretarul de stat din Ministerul Sănătății Andreea Moldovan afirmă că «aglomerația și mobilitatea excesivă a oamenilor» provoacă îngrijorare în rândul autorităților și face apel la populație să respecte măsurile de prevenire a răspândirii SARS-CoV-2. «Cred că este un moment, pentru noi toți, să ne reconsiderăm modul de a face cumpărături, pentru că dacă ne gândim la alte țări, magazinele se închid în mod obișnuit, fără pandemie, la ora șapte. (...) Cred că este un moment în care SĂ NE ȘI SCHIMBĂM ACEST MOD DE A MERGE ZILNIC DE MAI MULTE ORI LA MAGAZIN SĂ CUMPĂRĂM CÂTE PUȚIN, pentru că nu cred că este favorabil pentru niciunul dintre noi, din niciun punct de vedere. Ce ne sperie este AGLOMERAȚIA ȘI MOBILITATEA EXCESIVĂ A OAMENILOR», a declarat Andreea Moldovan pentru Digi 24. Aceasta a explicat că prin restricționarea circulației după anumite ore autoritățile încearcă să reducă mobilitatea excesivă sau formarea de aglomerări în spații mici unde transmiterea virusului se poate face ușor.” (ADEVĂRULO.ro, 3 aprilie 2021)

Hei, popor! Gata cu MOBILITATEA EXCESIVĂ! Ia mai oprește-te că o amețești pe doamna Moldovan. „Mai răruț și mai drăguț” cu plimbarea la magazin. Mai stai și-n casă, că nu prea ai stat în ultimul an. Și-apoi, ce-i mare lucru să-ți faci provizii pentru două-trei săptămâni? Ca să-ți intre în cap chestia asta, prăvăliile vor afișa, la vedere, câte persoane au voie simultan, printre rafturile cu conserve și borcane cu castraveți murați. Restul clienților? Vor sta afară, desigur! Ai văzut matale cozile alea fabuloase, cu „distanțare fizică”, de la secțiile de vaccinare sportivă? Ei, de-acum o să le vezi și la supermarket! Iar vorba lui Dinică: „țară mică, locuri puține la mese!” se va transforma în „market mare-coșuri puține la intrare”!

Ar mai fi metoda de a se scoate de pe piață monedele de cinci lei, ca să nu mai existe acces la cărucior... sau de a face parking-ul mall-ului ca la teatru -la un loc ocupat, două barate... adică, vreau să spun, SĂ ARĂTĂM CĂ NE PASĂ!

Înțelepciunea doamnei Moldovan a culminat, pe 7 aprilie 2021, la DIGI 24, cu următoarele:

„Perioada de incubație a virusului este de două săptămâni, ceea ce înseamnă că dacă timp de maximum două săptămâni nu se transmite virusul, el se poate stopa. Două săptămâni de carantină AR FACE MINUNI”.

Minuni, da? Păi ce, n-a făcut minuni „carantina națională” și în 2020? N-a dispărut el, virusul, n-a fost el stopat cu fermitate de înțeleptele hotărâri ale ăluia de ieșea zilnic la televizor ca să ne explice cum să ne spălăm corect, din punct de vedere politic, pe mâini? Că de-aia nici nu-mi explic de ce mai dă virusul din coadă, când normal trebuia să șadă cu botul pe labe, rușinat, în coteț?

Însă, cum vă spunem, e competiție. De aceea prefectul capitalei nu a vrut să se lase mai prejos decât doamna Moldovan. Iată cum a răspuns dânsul, în direct, pentru ANTENA 3, la câteva întrebări banale:

Sabina Iosub: „E ora 20:00, duminică seara, și descoperiți că nu mai aveți pâine. Ce faceți?”

Alin Stoica, prefectul Capitalei: „Dacă este ora 20:00 și nu mai am pâine aștept până mâine dimineață când se deschid magazinele!”

Sabina Iosub: „Nu mai aveți o cană cu lapte și ar trebui să-i dați copilului acea cană cu lapte. Ce-i spuneți? Ar trebui să aștepte până mâine?”

Alin Stoica, prefectul Capitalei: „În mod normal, da! dacă este o chestiune care nu privește... care nu pune în pericol iminent sănătatea sau viața, da, desigur că va aștepta până mâine...” (ANTENA 3.ro, 4 aprilie 2021)

Numai că eu cred că întrebarea a fost pusă greșit. Cea corectă ar fi fost: ce se face dacă duminică, la ora 20:00, rămâne fără hârtie igienică? Pentru că, în acea circumstanță, eu i-aș fi dorit să i se întâmple exact ca-n anecdota de mai jos:

Bunicul îl trimite pe micul Volodea să cumpere „Pravda”. Dar micul Volodea își cumpără din banii bunicului o înghețată, și-și zice „Ei, lasă, că-i cumpăr «Izvestia», că-i mai ieftin... doar ce scrie în «Pravda», scrie și-n «Izvestia»... Se mai gândește el puțin și-și mai ia o înghețată: «Nu-i mai iau nici Izvestia, că doar ce scrie în Pravda și-n Izvestia, spune și la televizor! » Si-apoi pleacă liniștit acasă și-i explică bunicului acest raționament desăvârșit, iar bunicul îi răspunde: «Așa? Ei, atunci, dragă, să te ștergi la cur cu televizorul! »

... ceea ce eu îi doresc și lui Alin Stoica, cu precizarea de a se șterge la cur exact cu emisiunea în care dânsul a rostit aceste înțelepciuni!