ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


MOTTO 1: „Președintele ales al României, Klaus Iohannis, și-a lansat, în această seară, la Târgul de carte Gaudeamus, organizat de Radio România, volumul autobiografic «Pas cu pas». Klaus Iohannis a fost surprins de numărul mare de vizitatori prezenți la eveniment și a declarat că va încerca în mandatul său de președinte să transmită un semnal prin intermediul cărților și al culturii. El a menționat că prin volumul pe care l-a lansat a dorit să le arate oamenilor care sunt valorile sale. Kalus Iohannis: «Este o carte pe care am gândit-o ca metodă de a mă face un pic mai bine cunoscut. Nu am avut nici ambiții literare, nici doctrinare când m-am hotărât să scriu această carte.»...” (RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂȚI, 19 noiembrie 2014)

MOTTO 2: „Paginile acestei cărți sunt despre mine. Nu despre funcțiile pe care le-am ocupat, nu despre imaginea mea publică, nu sunt bilanț și nici program electoral. Sunt gândurile mele despre ce a însemnat tranziția de la om de armată la om politic. Sunt despre viața mea, cea din spatele pupitrului, a microfonului sau a televizorului. Pentru că s-a vorbit mult despre faptul că «nu sunt din filmul acesta», al politicii românești. Și e adevărat. Nu sunt un om politic tipic. Și veți vedea în această colecție de gânduri și povești de viață care e crezul meu.” (Nicolae Ciucă, 20 mai 2024)

............................................................................
Măi, brătienilor, măi dragă... da’ mai schimbați și voi rețeta, ce naiba, că mă scoate din sărite lipsa voastră de imaginație!

A vrut să fie președinte Iohannis, în 2014, da? d-apăi, halei-hap! peste noapte a fost fătat, în urma unei rapide însămânțări literare „in vitro” și prin efortul unei mame-purtător, un ditamai cărțoiul cu titlul PAS CU PAS! S-au tipărit un milion de exemplare în China, deoarece chinezii sunt oameni serioși și nu se joacă la tiraje mici. Klaus a luat, liniștit, drepturile de autor, că de! și el a muncit să dea autografe la Târgul de carte GAUDEAMUS, din noiembrie 2014, unde a fost cea mai vândută operă, mult peste creațiile lui Cărtărescu, de nici nu mai știam care dintre ei va candida la următorul Nobel pentru literatură! După un astfel de succes literar, pe bună dreptate, Klaus s-a odihnit, sau, mai exact, a mai publicat o carte, PRIMUL PAS, însă opera asta nu prea se pune... Căci, din cauza titlului, toată lumea a bănuit că este vorba despre primul capitol din PAS CU PAS, care s-o fi rătăcit la Editura „Curtea Veche”, din nu se știe ce motive.

Apoi, Iohannis a vrut iar să fie președinte și în 2019... să trăiți, șefu’! s-a auzit din off... așa că scenariul din 2014 s-a repetat -iar însămânțare „in vitro”, iar mamă-purtătoare, iar prunc născut sănătos: cartea EU.RO! Despre cartea asta însă, din păcate, nu se știe nimic, că nimeni n-a deschis-o, cu excepția ălora care au scris-o.

Astăzi vrea să fie președinte în frumoasa noastră țară Ciucă Nicolae, alt brătian din gașcă. Păi, poți, nene, să te faci președinte așa, pe nepusă masă, fără operă literară? Aș! Ia pune mâna și scrie, dragă, că lumea în România e avidă de literatură scrisă de viitorii președinți! Astfel, Ciucă Nicolae, cel ce nu poate lega două-trei cuvinte la oral, se pare că rupe gura târgului la examenul scris! În traducere: iar s-a scremut o mamă-purtătoare cu epoleți și-a ieșit, orăcăind asurzitor, UN OSTAȘ ÎN SLUJBA ȚĂRII... Cartea cică e scrisă de Nicolae Ciucă plus un colectiv de specialiști în biografia dânsului. Păcat că sub guvernele înțelepte din ultimii anii relațiile României cu China s-au cam răcit, că altfel... Ei, dar tot răul spre bine... poate îi tipărește bestsellerul, într-un milion de exemplare, pe banii ambasadei, fratele liberal Andrei Muraru trimis la misiune în Statele Unite, în timp ce fratele liberal Alexandru Muraru, aflat în Parlamentul României, îl va susține pe Nicolae Ciucă pentru președinție din tot sufletul său de brătian autentic!

Totuși, brătienilor, e timpul să mai inventați și altceva. Pentru că, în ritmul ăsta, azi-mâine scrie și Rareș Bogdan o carte cu titlul EFECTUL RUJULUI ROZ ASUPRA ORHIDEELOR ȘI EUROPARLAMENTARILOR DE SUCCES ceea ce va marca, în mod decisiv, momentul în care până și dânsul începe să-și imagineze că i-ar sta bine ca președinte în România! Realitatea e că după 10 ani de Klaus Iohannis-președinte, următorii 10 ani la Cotroceni cu un maimuțoi cu botul vopsit și batistută la piept ar părea o opțiune rezonabilă!
..............................................................................
P.S. Nicolae Ciucă a declarat că „toate încasările (din vânzarea volumului autobiografic, n.n.) vor fi donate către inițiative caritabile”. Iohannis n-a declarat așa ceva. Ci, ca de obicei, și-a pipăit portofelul, așa cum de altfel a făcut, solemn, de de fiecare dată când s-a cântat imnul României și era și el prin preajmă.