ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Joe Biden nu a avut practic campanie electorală. Timp de un an a stat ascuns de frica COVID. Presa a fost cea care a făcut campanie pentru el. Presa l-a făcut președinte.

De aceea, răsturnarea spectaculoasă de pe scena mediatică americană  este uimitoare. Ca la un semnal, presa și-a lăsat omul din brațe și îl atacă, folosind același discurs. 

Ce se ascunde în spatele acestei schimbări? Ce se coace la Washington?

Un editorial excepțional al lui Tucker Carlson la Fox News pe care l-am tradus pentru cititorii ActiveNews.
 

*

 
Pentru Joe Biden, ultimele luni au reprezentat cel mai mare dezastru politic din viața sa. În cazul lui, asta nu e puțin lucru.

Este un om cu trei campanii prezidențiale ratate în CV, însă anul acesta a fost altceva. Nu vrem să exagerăm, puteți alege dvs. cea mai umilitoare înfrângere din istorie – Stalingrad, Corregidor, Gallipoli – ca să înțelegeți unde se află Joe Biden în acest moment politic.

Sondajele arată că înregistrează pierderi uimitoare la practic toate grupurile sociale de americani care au votat pentru el cu numai un an în urmă.

Aici intră hispanicii, Democrații moderați, afro-americanii și – pierderi cu două cifre – independenții.

În acest moment, Casa Albă nu se mai bazează decât pe două categorii importante: femeile anxioase cu venituri mari, cu mai multe diplome universitare și cu viață personală de baronese și membrii presei naționale.

Chiar și așa ar putea fi prea mult, dat fiind că între cele două categorii există o importantă suprapunere.

Acum, situația riscă să se agraveze. Biden pare să piardă și presa. Este o evoluție îngrijorătoare. Nu este exagerat să afirmăm că, dacă această evoluție continuă, va fi sfârșitul președinției lui Biden.

Presa este singurul motiv pentru care Joe Biden este președinte. Biden nu a desfășurat o campanie pentru a ajunge în această funcție. Nu a organizat mitinguri, nu a rostit discursuri, nu a spus publicului ce va face dacă va fi ales.

Nu. Timp de aproape un an, Joe Biden a rămas acasă la el, ascunzându-se terorizat de frica alegătorilor contagioși.

A lăsat presa să îi susțină candidatura, ceea ce aceasta a și făcut. Presa a ascuns greșelile lui Biden, i-a atacat și cenzurat pe criticii acestuia. În general, nu v-a oferit nici cel mai mic indiciu că ați putea fi pe cale să alegeți un manechin senil, cu un comportament sordid de-a lungul întregii sale vieți.

Alegătorii nu aveau nici o idee despre cine era cu adevărat Joe Biden. Și totuși, brusc, organizațiile de presă au decis să le spună. Este destul de straniu să vezi așa ceva.

Brianna Keilar, CNN: Președintele Joe Biden a avut o săptămână foarte grea, cu eșecuri în agenda sa. Complicațiile COVID și Curtea Supremă care i-a blocat vaccinarea obligatorie...

Chuck Todd, NBC: După numai un an, dl Biden are a doua cea mai scăzută cotă de aprobare înregistrată vreodată la Casa Albă. Și niciodată nu a fost mai puțin popular.

Margaret Brennan, CBS: 2022 nu reprezintă tocmai un bun început pentru administrația Biden.

John King, CNN: Țara este frustrată, partidul lui este frustrat, am intrat de două săptămâni într-un an de alegeri la jumătatea mandatului, și ne aflăm doar la câteva zile de aniversarea unui an de președinție, iar situația pentru el este foarte sumbră.

Erin Burnett, CNN: Ne aflăm în mijlocul a ceea ce o faimoasă scriitoare pentru copii a numit „o teribilă, oribilă, nefastă, foarte proastă” perioadă.

O foarte grea săptămână, cu eșecuri, iar țara este nemulțumită. Aceasta este aprecierea CNN. Dacă vi se pare blândă, mai uitați-vă o dată la sursă. CNN critică un președinte Democrat în exercițiu? E ca și cum Colegiul Cardinalilor l-ar ataca pe Papă. Este o violare a autorității ecleziastice. Nu veți vedea niciodată așa ceva.

Dacă acest lucru se întâmplă, atunci înseamnă că ceva se petrece.

MSNBC a mers chiar mai departe. Unul dintre colaboratori a decis să le spună telespectatorilor ceva ce nu au mai auzit până acum. Că Joe Biden e bătrân. Bătrân rău. Poate prea bătrân pentru a conduce o țară de 355 de milioane de oameni.

Donny Deutsch, MSNBC:Telespectatorii dvs. nu vor fi foarte fericiți cu ce voi spune acum. Nu cred că a devenit o figură exemplară. Aș putea face o listă cu lucruri pe care le-a realizat și, evident, sunt lucruri care nu au mers bine. Însă despre altceva e vorba. Cu câți oameni vorbești, îți spun: „pare bătrân”. Nu vreau să sune jignitor. Totul a început cu Afganistanul, când pur și simplu a părut că a scăpat volanul din mână. Cred că o bună parte din situația asta are legătură cu mesagerul și cu mesajele pe care le transmite. Nu se simte resposabil.

Stați așa! Ne spuneți că Joe Biden „pare că a scăpat volanul din mână”? Serios? Sunteți siguri că vorbim despre același președinte? Nu e ăsta tipul care, nu cu multă vreme în urmă, îi provoca pe necunoscuți la conferințele de presă? Nu e el omul care l-a salvat de unul singur pe Nelson Mandela din infernul din Roben Island? Nu e el persoana care l-a înfruntat pe Corn Pop cu un lanț într-o piscină publică?

Și acum vreți să spuneți că acest bărbat, acest monument ferchezuit al masculinității ferme s-ar putea să fi pierdut controlul?

Da! Chiar asta vor să spună. Și par să o spună aproape cu o sfială justificatoare. Vezi Doamne, ei habar nu aveau că Joe Biden era un hodorog și o epavă. 

Nu l-au văzut niciodată pe Biden spunându-i cuiva că are față de câine. Nici vorbă.

Nu au băgat niciodată de seamă când mirosea părul cuiva sau privind în gol ca un pacient lobotomizat. Niciodată. Sunt la fel de șocați ca dvs.
 
Câștigătorul Premiului Nobel de la CNN (aluzie la o postare a lui Trump pe Twitter care a spus că ziariștii mainstream ar merita „Premiul Nobel” pentru cum au relatat despre RussiaGate – n.m.), Don Lemon, a ajuns la teribila concluzie că, poate, Joe Biden nu face o treabă prea strălucită ca președinte.

Don Lemon, CNN: Președintele Biden a plecat de la Washington în seara aceasta pentru a petrece sfârșitul de săptămână acasă, în Delaware. Probabil că abia aștepta, după una din cele mai proaste săptămâni ale anului său de președinție. O serie de eșecuri în materie de drepturi ale alegătorilor, Curtea Supremă i-a blocat obligativitatea vaccinării pentru marile companii și o inflație explozivă care aruncă în aer prețurile pentru consumatori. Iar astăzi am aflat că vânzările cu amănuntul în luna trecută au fost groaznice. În plus, Omicron continuă să facă ravagii, există o penurie de personal și rafturile sunt goale, iar unii spun că Democrații sunt nemulțumiți de Casa Albă din cauza lipsei testelor în farmacii.
 
Joe Biden nu e niciodată la Casa Albă - aici are dreptate, însă este posibil ca CNN să fi scăpat din vedere cel mai important lucru.

Biden nu fuge de la Washington pentru că este afectat de eșecurile politice; Biden este târât în izolare de consilierii înspăimântați că s-ar putea îmbolnăvi de COVID. Vor ca el să plece din oraș cât mai rapid posibil. Știu exact câte parale fac măștile și vaccinurile. Nu dau doi bani pe sfaturile lui Fauci.

Ideea este că CNN îl lasă din brațe pe Joe Biden. Până și Don Lemon a înțeles dincotro bate vântul. O fi el stupid, însă instinctele sale de prădător sunt intacte. Don Lemon recunoaște imediat o navă care se scufundă și se dă jos de pe ea cât poate de repede.

Fuga la bărcile de salvare! Realizatorii de emisiuni de la CNN primii!

Când tipi ca Don Lemon produc în mod repetat zgomote dezamăgite în legătură cu Joe Biden, poate că nimeni nu își va aminti de sunetele pe care le scoteau cu un an în urmă și nimeni nu îi va trage la răspundere pentru acest dezastru.

Însă noi vom ține minte. Avem înregistrările. Don Lemon a plâns de bucurie la alegerea lui Joe Biden, ca și cum Iisus ar fi venit a doua oară pe Pământ să dea abonamente gratuite la sală și să șteargă datoriile studenților.

Chris Cuomo: Cum te simți?

Don Lemon: Aproape că nu pot vorbi din cauza emoției... Toți sunt bineveniți sub acest acoperiș. Nu contează cine sunteți. Nu contează dacă ați votat sau nu. Cu toții faceți parte din această poveste americană. Am fost atât de copleșit să aud asta. Nu îmi pasă ce cred oamenii despre mine, dacă cred că sunt părtinitor sau nu. Nu-mi pasă. Sunt foarte sentimental. Așa că atunci când mă întrebi cum mă simt acum, îmi pare rău, asta e tot ce pot să îți spun. Așa mă simt acum. Sunt atât de fericit să am posibilitatea să fac asta. După aceea, s-a putea să nu o mai am, însă acum nu prea îmi pasă. Sunt atât de fericit.

Nu ne pasă dacă ați votat pentru „noi”. Nu pentru Joe Biden, pentru „NOI”. Adică prietenii și complicii lui Joe Biden de la CNN. „Pur și simplu nu îmi pasă, sunt atât de fericit.” Aceasta este înregistrarea. Ați văzut-o. 

Dacă ar fi vorba de un proces, aceasta ar fi dovada decisivă. Mănușa se potrivește, doamnelor și domnilor jurați. Nu puteți pronunța achitarea.

Presa a fost cea care a provocat calamitatea Biden pentru Statele Unite, ea a determinat alegerea lui. Apoi a mințit și a distras atenția populației, în timp ce el și păpușarii care îl controlează au distrus o mare parte din această țară.

Asta s-a petrecut și este prea târziu pentru a nega responsabilitatea. Aceste persoane sunt profund implicate în ce s-a întâmplat. Și sunt multe, nu e doar Don Lemon.

Acest congresmen din Silicon Valley, unul dintre cei mai isteți din Congres, a realizat că, la urma urmei, poate Big Tech nu ar fi trebuit să cenzureze informațiile legitime, informațiile veridice aflate pe laptopul lui Hunter Biden. Că poate aceasta a fost o eroare.

Ro Khanna: Nu sunt pentru ca guvernul sau companiile tehnologice să fie arbitrii adevărului, eu doresc doar să ne asigurăm că nu există limbaj care incită la violență, însă mă tem mult de cenzură. Într-o carte, scriu că a fost o greșeală din partea Twitter sau a Facebook să șteargă anumite informații despre Hunter Biden, deși încă cred că erau o mizerie. Cred că Joe Biden a fost incorect atacat din cauza fiului său, însă asta nu însemna că informațiile nu făceau parte din sfera publică.

Așa... Deci nu ești pentru cenzură? Mulțumim frumos, d-le congresmen. Însă unde erai când toate astea s-au întâmplat? Să zicem la sfârșitul lui octombrie trecut, înainte de alegeri, când oamenii își făceau socoteli cui să dea votul.

Atunci ai tăcut ca un pește. Ca și ceilalți, de altfel. Ai lăsat ca aceste lucruri să se producă. Ai permis ca democrația să fie rănită și să moară, pentru că așa ai crezut atunci că e mai bine. Donald Trump era prea înfricoșător. Trump era o urgență, așa că a trebuit să suspendați Constituția, pentru a ne transforma într-o țară care nu mai este liberă. Nu ați avut de ales.

Însă acum, când Biden e la putere, unele dintre aceste persoane au început să aibă îndoieli. Dar de ce acum?

Ce se petrece și de ce toată lumea spune același lucru în același timp?

La a doua parte a întrebării putem răspunde cu o certitudine absolută. Toată lumea din Partidul Democrat vorbește la fel, deoarece disciplina mesajelor îi face ceea ce sunt. Nimeni în partid nu gândește cu capul lui. Acest lucru nu e permis.

Toată lumea din grup trebuie să spună exact același lucru, la unison cu ceilalți. Punct. Este ca un cor din Coreea de Nord. Deviaționismul este pedepsit. Gândește de capul tău, fie și pentru o clipă, și vei fi denunțat ca un conspiraționist care crede că un viermifug pentru cai (ivermectina – n.m.) ar putea fi un medicament.

V-aș putea da un milion de exemple din astea. Producătorul nostru, Tom Fox, geniul care găsește în fiecare seară înregistrările de care avem nevoie, are munca cea mai repetitivă din televiziune, pentru că, pe toate canalele, toată lumea vorbește la fel.

Briana Keilar, CNN: Minciuni care fac această zi una dintre cele mai sumbre ale Americii...

Ziarist MSNBC: ...A devenit una dintre cele mai sumbre din istoria politicii americane...

Don Lemon, CNN: Ziua următoare a fost una dintre cele mai sumbre din istoria noastră.

Reporter CNN: …Una dintre cele mai dramatice și sumbre zile din istoria Americii.

Reporter CBS: … Una dintre cele mai sumbre din istoria Statelor Unite.

Yamiche Alsindor, MSNBC: Aceasta a fost una dintre cele mai sumbre zile din istoria Americii și ne așteptăm ca președintele să spună exact acest lucru.

Toate aceste persoane perfect asemănătoare între ele îl ponegresc dintr-odată pe președintele a cărui alegere au determinat-o și pe care l-au apărat cu orice preț timp de un an. De ce?

Nu afirmăm că este un complot. Nu luăm viermifugi pentru cai. Nu spunem că a existat o discuție secretă între Jeff Zucker (președintele CNN), Joy Reid (cunoscută realizatoare de la MSNBC) și echipa redacțională de la revista The Atlantic. Cine ar putea crede măcar așa ceva?

Cel mai probabil, este o conspirație instinctivă. În ciuda tuturor discursurilor pe care le auziți despre diversitate, nu există nici un fel de diversitate în presa noastră națională. Oamenii pot avea culori de piele sau interese sexuale diferite, însă acest lucru nu contează.

Toți au același background, cu aceleași convingeri și aceleași valori și aceleași experiențe de viață, încât reacțiile lor instinctive la orice se aliniază într-un sincronism perfect. La fel ca adolescentele cărora le-a venit prima dată ciclul, în tabăra de vară, și sporovăiesc același lucru. Deoarece, la nivelul cel mai profund, nu este nici o diferență între oamenii ăștia.

Totuși, te întrebi: nu există nici un scop politic în toată această tărășenie? Nimeni de la CNN nu are de gând să submineze planurile pe termen lung ale Partidului Democrat, cel puțin nu intenționat.

Dar dacă îi smulg bastonul din mână lui Joe Biden, și exact asta fac ei acum, cine cred că îi va lua locul când va cădea?