ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Deși cu toții știm despre creșterea costurilor legate de consumul de gaz sau de electricitate mă îndoiesc că mulți dintre noi știm ce înseamnă COP26, acronimul sub care elita globalistă se va reuni în Glascow, Scoția pentru a pune la cale dezindustrializarea occidentului și transferul de bogăție către varii țări din Africa sau Asia. 

COP26 – a 26-a Conferință ONU pentru Schimbări Climatice – se va desfășura în prima jumătate a lunii noiembrie evenimentul având printre sponsori corporații gigantice precum Unilever, GSK sau Microsoft. În loc să încerce să-și vândă produsele (tot soiul de produse alimentare chimicoase, detergenți etc) unilever.com ne predică despre apocalipsa climatică. Oare să nu înțelegem că pentru astfel de corporații, apocalipsa climatică este doar un soi de produs în care investesc în speranța unor viitoare câștiguri?

Desigur, adevărații credincioși ai apocalipsei climatice sunt sceptici față de tovarășii de drum corporatiști, personaje precum doamna Thunberg critică desfășurarea conferinței în Scoția spunând că ”Scoția este departe de a face tot ceea ce este necesar pentru înlăturarea efectelor încălzirii climatice”. A fost totuși îmbunată, a decis șă meargă la Glascow doar după ce guvernul britanic a decis să ofere tuturor delegaților câte un vaccin dintre cele la modă în aceste zile. Desigur, în mintea doamnei Thunberg există legătură între vaccin și încălzirea globală căci așa după cum Occidentul are datoria de a se sinucide economic închizându-și industria în timp ce oferă asistență financiară țărilor sărace din sud, acesta are și datoria de a oferi gratuit vaccinuri tuturor țărilor ce nu-și pot permite costul prohibitiv al acestora. 

Clima României este una continentală, avem veri calde și ierni reci iar asta nu se va schimba oricât de mult cărbune vom arde pentru a ne încălzi iarna. Să fie oare interesul nostru acela de a ne distruge industria pentru a evita ierni eventual mai calde?! De ce le-am oferi muncitorilor din Tanger, Maroc un avantaj competitiv în detrimentul propriilor muncitori aflați în Pitești, România? În acest context este de menționat faptul că China nu crede în basme de adormit Greta, emisiile de bioxid de carbon ale Chinei fiind în creștere, sunt deja aproape duble față de cele ale Statelor Unite care o dată cu președinția Biden au revenit în acordul de la Paris având emisii de bioxid de carbon în scădere. Practic China construiește o termocentrală pe cărbune săptămânal iar atunci când a fost presată de occidentali să-și reducă emisiile a acceptat să nu mai construiască termocentrale pe cărbune în afara granițelor sale (sic).

Oricât de paradoxal ar părea la prima vedere, este de observat că isteria climatică este cumva o boală nordică, afectează tocmai populațiile care ar urma să beneficieze în urma unei eventuale încălziri, afectează tocmai populațiile care plătesc prețul reducerii emisiilor de bioxid de carbon. 

Iar țările calde, cele care ar avea de pierdut de pe urma unei eventuale încălziri globale, cele care beneficiază de pe urma sinuciderii occidentale nu  par a fi afectate de astfel de boli psihice. Isteria climatică poate fi observată în Germania, Suedia, Norvegia, Finlanda eventual în Canada sau SUA. Doamna Thunberg s-a născut în Stockholm, Suedia, nu în Africa sau în sudul Asiei. Nu includ în această discuție fostele țări comuniste, căci deși avem o climă adesea mai rece decât cea de care au parte majoritatea occidentalilor știm să recunoaștem socialismul chiar și travestit în verde fiind, isteria climatică nu pare a fi semnificativă în țări precum România, Bulgaria, Polonia, Rusia, Cehia sau Slovacia.  
  
Cum se face că oameni care trăiesc în zone cu ierni reci, care ar fi beneficiarii imediați ai unei eventuale încălziri, militează împotriva acesteia cu prețul distrugerii propriului nivel de trai, cu prețul distrugerii comunităților și a țărilor în care au crescut? Cred că răspunsul trebuie căutat în modul în care ne-am dus viața timp de milenii, am ajuns la nivelul de civilizație la care suntem pentru că am fost forțați de iernile grele specifice țărilor noastre să punem deoparte, să acumulăm, să economisim pentru a putea trece peste vremea rece. Avem economisirea, prudența, acumularea, într-un cuvânt grija pentru ziua de mâine în sânge de generații și generații tocmai pentru că cei cărora nu le-a păsat de ziua de mâine nu au putut trece prin iarnă, cu toții suntem urmașii acelora care-au pus deoparte vara pentru a avea în timpul iernii. Dar acum suntem cu toții keynesieni, nu mai este la modă să acumulezi, economisirea este penalizată prin dobânzi real negative, trăim cu toții pe datorie, ratele natalității sunt la minime istorice, grija pentru copiii noștri este penalizată prin taxarea moștenirilor, cultura este devastată de nihilism și degenerare, trăim fără să ne pese de ziua de mâine. Iar isteria climatică nu poate fi decât instinctul de a ne păsa de ziua de mâine ce apare transformat în isterie climatică într-un mod stupid și degenerat tocmai pentru că a fost suprimat de oriunde altundeva. Desigur, nu neg îndoctrinarea copiilor în școală, interesele de tot soiul dar nu pot să nu observ că persoane precum doamna Thunberg chiar par să creadă ce spun, pur și simplu par a fi autentice. 

Vom avea un noiembrie amuzant, isteria pandemică și cea climatică vor fi expuse în toată splendoarea, vom putea face comparații, doamna Thunberg și domnul Fauci își vor disputa rolul de mare preot al religiei post științifice ce ni se propune. Privindu-i va trebui să ne întrebăm dacă nu cumva merităm ce ni se întâmplă, dacă nu cumva indolența și nepăsarea noastră nu îi face pe cei care se vor reuni în Glascow să creadă că ne pot speria cu o gripă sau cu vremea de afară.