ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


„TENISUL ȘI INVECTIVUL/ ÎNTĂREȘTE NARATIVUL!” (ZICĂTOARE)

MOTTO: „Game, set, meci și trofeu, Novak Djokovic! După 2 ore și 56 de minute de joc, tenismenul sârb se impune pentru a zecea oară la Melbourne și își adjudecă al 22-lea titlu de mare șlem al carierei, egalându-l pe Rafael Nadal, în topul clasamentului care numără reușitele de Grand Slam. Cu excepția mingii de set procurate de Tsitsipas, la 5-4 în setul 2, salvate autoritar de Djokovic, cel mai titrat tenismen din istoria întrecerii de la Melbourne s-a arătat în control deplin al finalei, cedând un singur break pe servă.” (SPORT. ro, 29 ianuarie 2023)
...........................................................................................
Ce să faci și ce să faci... bocet mare în bârlogul lui Cristian Tudor Popescu, printre bogate emanații de pucioasă proaspătă, rafinată... calitativ superioară, vreau să zic. Măi să fie... nu-i drept, tovarăși, să i se-ntâmple tocmai lui... Deși, dacă ne gândim bine..., dânsul avea, pe tema Australian Open, un morcov bine dezvoltat în cur, cu frunzele bogate acoperindu-i benzile suspensorului (util pentru meciurile de tenis, desigur...), cu ceva vreme înainte ca hazardul (dânsul e ateu, vă reamintesc, deci în cazul lui dăcât hazardul poate să-i joace feste...) să-l terfelească în așa hal! Adică, pentru orice eventualitate a scris pe pagina lui de FACEBOOK, pe 21 ianuarie 2023, așa:

„Învingătorul Australian Open 2023, indiferent ce se va întâmpla în continuare, este Sir Andy Murray. Acest Cavaler Magnific al Ordinului luptei până la capăt și mai departe va rămâne în inimile tuturor trăitorilor în tenis care au avut norocul să-l vadă jucând...”

Ați înțeles, deci, cine a câștigat... să nu vă pună sarsailă să rostiți vreun alt nume care începe cu „Djo” și se termină în „ković”, că vă stuchește. Și la CETEPEU, cum vă spunem, stuchitura e cu catran încins... așa cum a văzut maestrul la el acasă, în subsolul adânc precum Groapa Marianelor, că se procedează când ești supărățel....

Credeați că astfel a închis subiectul? Aș, cum ținea CTP palma streașină la ochi văzând inevitabilul care „vine, vine, vine, calcă totul în picioare” a mai simțit nevoia unei precizări, pe 28 ianuarie 2023:

„Nu voi scrie nimic despre finala Australian Open de mâine, deoarece nu mă voi uita la meci. Protestez și eu cum pot împotriva minciunilor și măgăriilor marca Djoković.”


...și asta deoarece:

„...Cunoscut ca antioccidental agresiv, conspiraționist mondial și proputin, S. Djoković (tatăl lui Novak Djoković, n.n.) s-a filmat la Melbourne, așa cum se poate vedea pe net, clar și pentru idioții drept care ne ia fiul lui, împreună cu un hăndrălău care poartă pe piept simbolul sinistru Z și în mâini un steag al Rusiei cu chipul lui Putin imprimat pe el.”

Să mori tu? Să-ți iasă bube la nas? Hai că te-ai uitat, CETEPEULE, pe blat, pariez... deoarece mai aveai o speranță palidă că va pierde Nole... Și cred c-aveai și-o teslă pregătită lângă tine, ca să poți acționa potrivit înțelepciunii populare care zice că o durere bruscă și intensă te face să uiți de durerea cealaltă, din Australia, care ți-a rănit sufletul delicat! Doar știi că durerile sufletești sunt cele greu de alinat, nu alea superficiale provocate de o teslă oarecare!

Și, maestre, nu pe noi, ceilalți, ne ia Nole de idioți când ne explică ce căuta taică-su în poză, că noi pricepem pe cine simpatizează dânsul și nu ne mirăm de întâmplare. Dar matale, care susții că Srdjan Djoković este „...antioccidental agresiv, conspiraționist mondial și proputin”, cu chipul cui ți-ai imaginat, oare, că ar fi trebuit să se fotografieze dânsul? Al lui Joe Robinette? Al lui Elenski? Al lui Boris Johnson? Iată ce cred eu că înseamnă un idiot... unul care se screme toată ziua să ne lumineze cât de anticomunist este el, dar se arată indignat că există pe lume și oameni cu opinii diferite de ale sale, invocând asta pentru a nu se uita la o finală de tenis, când tenisul pare a fi singura sa preocupare!

Și am mai observat, cu neplăcere, maestre, că ați sărit, în genialul dumneavoastră text scris din arsura rărunchilor, peste acuza „antivaccinist”. Sper că a fost o regretabilă scăpare din vedere sau o dovadă de ramolisment iar nu un semn discret că „narativul” cu înfierarea acestei categorii de cetățeni trebuie să ia „pe loc repaus” până la noi ordine!