ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


În ultimii ani a devenit evidentă folosirea tot mai intensă a Fricii pentru manipularea și supunerea maselor.

Se împlinește mai bine de jumătate de secol de când, sub diferite forme, populația lumii este îngrozită cu efectele apocaliptice ale „schimbării climatice”.

Între timp, de doi ani și ceva încoace, „Sperietoarea” s-a multiplicat: a apărut criza sanitară. Peste ea, a venit războiul. Apoi criza energetică. Și criza aprovizionării. Și inflația. Și foametea. Și seceta.

Toate, ni se spune, amenință existența însăși a Omenirii. Niciodată, în toată istoria, nu au existat atâtea spectre îngrozitoare care să se repeadă simultan asupra Omului. Nici măcar în vremea grotelor, când Zeii Răzbunători se ascundeau în tunete, în beznă, în ape, în foc.

Niciodată Sfârșitul Lumii nu a părut mai aproape.

Scheunând ca o javră alungată de-acasă, bătut de toți, cu coada între picioare și urechile pleoștite, bietul Om nu știe unde să se mai ascundă.

Ar face orice să scape de teroarea care îl încolțește din toate părțile. Doamne, dacă ar apărea un Salvator, i-ar linge mâinile și picioarele, ar face sluj... Ar ucide!

Omul jigodizat simte tot mai imperios nevoia Lesei și a Botniței. Tânjește după protecția unei cuști. După certitudinea unui blid de lături infecte împins printre gratii.

Jinduiește după un Stăpân.

Tyler Durden de la Zero Hedge a scris un editorial excepțional pe care l-am tradus pentru cititorii ActiveNews.

Veți avea surpriza să descoperiți cum, încă din 1992, Stăpânii Lumii căutau un Dușman suficient de îngrozitor pentru ca toată omenirea să se unească fără cârtire sub flamura unică a unui Guvern Mondial.

*

De mulți ani am anticipat restricțiile de mare amploare și aducătoare de schimbări profunde în industrie și agricultură, în numele „schimbării climatice”.

Se pare că acum a sosit momentul luptei.

Primul teatru important de luptă este în mod clar Europa: țările respectă normele de emisii dictate de guvernul centralizat al UE, distrugându-și economiile pe fondul unei crize energetice auto-induse.

Pare o nebunie, însă, în realitate, miza este mult mai mare.

În prezent, o revoltă a fermierilor se întinde în toată Europa, în timp ce adevărații producători ai hranei, cei care asigură viața populației, sunt demonizați pentru că refuză să accepte niște condiții care i-ar duce practic la faliment.

Reglementările europene în materie de emisii nu privesc doar carbonul, deși acesta este un obiectiv important. Ele includ și alte gaze naturale, printre care metanul și azotul, care sunt sub-produse ale marilor exploatări agricole.

Chiar și dacă ar fi vorba doar de restricțiile de azot, acestea, singure, ar fi suficiente pentru a distruge majoritatea exploatărilor agricole din Olanda, unul dintre cei mai mari producători agricoli din UE.

În scurt timp, Germania ar urma să calce pe urmele Olandei.

Întâi de toate, este important să ne întrebăm: de ce ACUM?

Există o sumedenie de motive.

Agenda climatică a UE se aliniază strict cu protocoalele climatice ale ONU pentru anul 2030 și impune o reducere cu 55% a emisiilor în mai puțin de un deceniu (și atingerea nivelului Zero Net până în 2050).

Dacă credeți că aceste decizii sunt luate de guverne individuale, vă înșelați. Planul 2030 a fost formulat de instituții globaliste, cum ar fi ONU și Clubul de la Roma.

Statele membre nu fac decât să urmeze ordinele.

Calendarul reglementărilor individuale draconice a fost se pare stabilit în 1992, cu ocazia Summit-ului Pământului de la Rio de Janeiro (cunoscut și ca Agenda 21).

De ce anul 2030? Este greu de spus. Nu există o bază științifică pentru acest calendar. Nu există nici o dovadă care să susțină ideea că schimbarea climatică va avea un efect notabil asupra mediului până în 2030.

Ei vor pur și simplu să instituie controlul carbonului și alte restricții până la 2030, fără a prezenta un motiv pentru asta.

Predicțiile climatice apocaliptice au fost promovate timp de zeci de ani de oameni de știință plătiți de Sistem și de activiști isterici, dar nici măcar UNA din aceste predicții nu s-a împlinit.

De exemplu, în anii 1970, experții climatici au prezis o „nouă eră glaciară” până în anul 2000, iar acest scenariu absurd a fost răspândit pe larg de presă.

Apoi, în anii 1980, au susținut că „ploile acide” vor ucide orice urmă de viață în lacurile cu apă dulce. Acest lucru nu s-a întâmplat.

După care secta climatică a schimbat placa vorbind despre încălzirea globală. A prezis că topirea calotelor polare și ridicarea nivelului apelor mărilor și oceanelor va „șterge țări” întregi de pe hartă. Evident, nici asta nu s-a petrecut.

În anul 2000, experții de la Climate Research Unit din Marea Britanie au anunțat că ninsorile sunt „de domeniul trecutului” și că generația următoare nici măcat nu va mai ști ce este zăpada.

În 2008, savanții de la NASA au afirmat că Arctica va rămâne „fără gheață” până în 2018.

Și lista poate continua. Ar fi amuzant dacă oamenii care au făcut aceste predicții false nu ar continua să influențeze și acum politicile guvernamentale. Dar o fac.

Citatul următor, aparținând Clubului de la Roma, un grup având legături directe cu ONU, ar trebui să explice în mod clar de ce opinia publică a fost bombardată sistematic cu previziuni climatice apocaliptice timp de zeci de ani.

Pasajul este extras dintr-o carte intitulată „The First Global Revolution” (Prima Revoluție Mondială”), publicată în 1992.

Aici este recomandată în mod expres utilizarea încălzirii globale ca instrument de control:

„În căutarea unui dușman comun, împotriva căruia să ne unim, am venit cu ideea că poluarea, amenințarea încălzirii globale, lipsa apei, foametea și altele asemenea sunt ceea ce ne trebuie.

„În totalitatea și în interacțiunea lor, aceste fenomene constituie o amenințare comună împotriva căreia trebuie să luptăm toți împreună.

„Însă, desemnând aceste amenințări ca inamici, cădem într-o capcană în legătură cu care ne-am informat cititorii, și anume confundăm efectele cu cauzele.

„Toate aceste pericole sunt provocate de intervenția omului în procesul natural și doar prin schimbarea atitudinilor și a compartamentului ele pot fi depășite. Adevăratul dușman este omenirea însăși.”

Această afirmație este preluată din Capitolul 5 – Vidul,care vorbește despre necesitatea unui guvern mondial.

Citatul este clar: trebuie inventat un inamic comun pentru a determina omenirea să se unească sub un steag unic, iar elitele văd în catastrofa ecologică provocată de omenirea însăși cel mai bun factor de motivare posibil.

Atâta doar că nu există o catastrofă ecologică. Cel puțin, nu cea prezentată de Sistem. Pur și simplu, nu există. Nu există nici o dovadă în sprijinul teoriei unei schimbări a climei provocată de Om. Nici măcar una.

Temperatura globală a crescut cu doar 1 grad Celsius în secolul trecut și nici măcar pentru acest grad nu există nici o dovadă concretă că a fost provocat de activitatea umană.

Principalul argument al climatologilor este obținut prin excludere: ei afirmă că toate celelalte cauze potențiale (inclusiv Soarele) s-au dovedit că nu sunt cauza adevărată. Prin urmare, cauza reală „trebuie” să fie industria umană și emisiile sale.

Dar aceasta este o minciună.

Interesant este că, potrivit unui studiu dat publicității în 2006, creșterea temperaturilor, citată de NOAA și NASA, coincide cu o creștere a activității solare în ultima sută de ani.

Mai mult, oamenii de știință au descoperit că, în 2022, activitatea solară DEPĂȘEȘTE predicțiile anterioare.

Pe scurt, activitatea solară a crescut în același timp în care Pământul s-a încălzit.

Climatologii continuă să excludă Soarele dintre cauze, deoarece, spun ei, nu există suficiente date în sprijinul teoriei.

Evident, nu există suficiente date, pentru că toți banii se duc la oamenii de știință care sprijină teoria cauzei umane. Nu există finanțări pentru oamenii de știință care prezintă teorii alternative.

Dat fiind că recordul oficial de temperatură utilizat de climatologi în studiile lor nu merge mai departe de anii 1880, nu există nici un mijloc pentru a ști cu siguranță cât de des aceste încălziri se produc de fapt și de câte ori Pământul s-a încălzit cu 1 grad Celsius în ultimul mileniu.

Dar asta nu contează, deoarece știința climatică nu are ca obiectiv Salvarea Pământului. Ea urmăște crearea unui pretext pentru a dicta și controla până și cele mai mărunte aspecte ale producției umane. Și, implicit, ale întregii vieți omenești.

Pentru ca obiectivele pe 2030 să fie îndeplinite, trebuie să aibă loc schimbări dramatice în societate, în următorii opt ani.

Structura însăși a sistemului comercial actual și a lanțului mondial de aprovizionare va trebui să fie făcută bucăți și înlocuită de un model de producție extrem de limitat.

Și nu doar atât: întreaga populație a lumii trebuie să se reducă cu miliarde de oameni.

Acest model va fi implementat artificial prin intermediul directivelor climatice arbitrare decise de organele conducătoare, nealese de nimeni, în numele combaterii schimbărilor de mediu.

Schimbări pe care nimeni nu le-a putut dovedi că sunt provocate de Om.

Rezultatul este crearea unui CADRU DICTATORIAL despre care globaliștii afirmă că are o „justificare climatică”.