ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


PS Varlaam: Pruncul, persoană umană deplină din momentul zămislirii

Arhanghelul Bunei Vestiri îi spune Fecioarei Maria (…) că în embrionul zămislit în pântecele Fecioarei Maria de la Duhul Sfânt stă întreaga Persoană și lucrare mântuitoare a Fiului lui Dumnezeu. Iată deci că nu se pune problema în ce moment după zămislire apare sufletul și când apare persoana umană în înțelesul actual.”

„Noi, după învățătura revelată de Dumnezeu prin profeți și, mai târziu prin Însuși Fiul Lui, Mântuitorul nostru Iisus Hristos, credem că persoana este deplină încă din momentul zămislirii și în el se reflectă nu doar întreaga persoană umană, ci întregul univers”, a adăugat Preasfinția Sa Varlaam Ploieșteanul, vineri, ca delegat al Preafericitului Părinte Patriarh Daniel la inaugurarea noului sediu al Centrului „Sf. Alexandra Împărăteasa”, care oferă sprijin pentru femei în criză de sarcină și familii, potrivit Basilica.

Meritoasă acțiunea „Asociației pentru sprijinirea femeii însărcinate și a familiei” dar, din păcate, predica plină de învățăminte a Preasfințitului Părinte Varlaam Ploieșteanul, episcop-vicar patriarhal, a sosit prea târziu pentru Alexandra Nadane, directoarea executivă a asociației, care, pe parcursul plandemiei, a susținut vaccinarea cu seruri experimentale Covid, produse și dezvoltate din embrioni umani. Procesul de „recoltare” al celulelor lor s-a realizat cât pruncii erau încă în viață, conform procedurilor „tehnice” „medicale”. Au fost tăiați, de vii, și apoi uciși. Asta n-a părut să o deranjeze pe apreciata activistă.

Domnișoara Alexandra Nadane nu s-a mulțumim doar să susțină vaccinarea din vârful buzelor și prin poze heirupiste pe Facebook dar a și făcut o întreagă pledoarie pro-vaccinare minimalizând grava problemă etică a uciderii pruncilor pentru vaccinurile create și dezvoltate din fetuși umani, folosind ca argument comparația deplasată că și pentru alte produse - „inclusiv cele cosmetice” - s-a efectuat o astfel de cercetare și dezvoltare. Adică dacă asta a făcut industria cosmeticelor nu mai e nimic greșit? Putem să băgăm direct în abatoare copii avortați, pentru că, nu-i așa?, este pentru o cauză nobilă: lupta cu covidu'.

Mai mult, aceeași „militantă pentru viață” a (re)afirmat la recenta campanie de propagandă pentru așa-zisul „Marș pentru viață”, că „O componentă importantă a mesajului” dat este că marșul „NU militează pentru interzicerea avortului”. O asemenea aberație a unui „marș pentru viață” care „nu militează” contra morții/uciderii fătului nevinovat nu cred că s-a mai auzit în întreaga lume, la mișcările pro-viață care au inspirat și epigonismul de la București.

Dacă nu ești împotriva avortului, cum ești? Pe la mijloc, așa? Jumătate de făt viu, jumătate avortat? Așa ceva nu se poate. Aici nu este cale de mijloc, de indiferență, de nepăsare, de conformism, de corectitudine politică, de oportunism. Cine este PRO VIAȚĂ TREBUIE SĂ FIE ANTI AVORT! Nu există „dreptul” la avort după cum nu există „dreptul” la crimă. Și punct. De altfel, chiar Curtea Supremă a SUA se pregătește să anuleze „dreptul” la avort. „Unii americani consideră cu fervoare că o persoană umană devine ființă la concepție și avortul pune capăt unei vieți inocente”, scrie judecătorul conservator Samuel Alito (Actualizare). Ia te uită: un ditamai judecător militează pentru interzicerea avortului iar o „militantă” pentru viața nu poate.

Despre ipocrizia domnișoarei Nadane a scris mai multe președintele Asociației Pro Vita - București, aici și aici.

Nu ne-am fi aplecat asupra ei dacă n-ar fi fost de față la momentul inaugurării. Cinstit ar fi fost să-și fi făcut și mea culpa la auzul cuvântului de învățătură al Preafințitului Varlaam. Poate altă dată. Nici n-aș fi scris nimic despre aceasta dacă ipocrizia domnișoarei în cauză nu ar fi deja un fenomen agitat și pe ecranele îndrăgitei televiziuni Trinitas TV, în văzul a milioane de credincioși.

Mi-am amintit la auzul tăcerii asurzitoare a domnișoarei în cauză de unde e posibil să-i fi venit ideile crețe că vaccinul salvator, produs din fetuși umani, e la fel de bun ca margarina pe pâine sau crema ei de față.

Și pentru aceasta vă ofer, spre (re)amintire, mai jos, emisiunea Trinitas „Credință și Cultură. Vaccinul și vaccinarea - Între teamă, speranță și încredere (25 01 2021)”, realizator dl. Vasile Bănescu, participanți, invitații săi speciali,  pr. Visarion Alexa și cercetătorul Ștefan Dascălu de la Universitatea Oxford, întâmplător aceeași instituție co-producătoare a „vaccinului” Covid Astra Zeneca, recent decorat cu Ordinul „Sfinții Martiri Brâncoveni”, personal, la Londra.

Cu privire la practicile AstraZeneca, prestigioasa publicație britanică de specialitate British Medical Journal (BMJ) a publicat un articol științific în care se acuză „lipsa gravă de transparență în ceea ce privește raportarea finanțării cercetării” Oxford-Astra Zeneca. Deși la începutul pandemiei cele două producătoare au susținut că munca lor este „non-profit”, ulterior și-au schimbat din mers politica, în ciuda criticilor opiniei publice, și au ajuns la profitabila cifră de doar 4 miliarde de dolari din „vaccinul” „non-profit”. Nici o problemă de etică.

Din emisiunea de la Trinitas TV aflăm nu numai că nu sunt reacții adverse grave - recomandându-se vaccinarea - dar și că dezvoltarea vaccinurilor din fetuși umani nu este chiar așa o problemă de bioetică, morală, pentru că crima, respectiv „cercetarea” s-a petrecut... demult și a fost efectuată printr-un „avort medical legal”!

Citiți 50 de medici români atrag atenția asupra unei probleme de etică și conștiință religioasă: Toate vaccinurile anti-Covid distribuite în România au folosit fie în etapele de producere, fie în testarea eficacității lor linii celulare de la COPII AVORTAȚI 

Repetăm, așadar, cuvântul Preasfințitului Varlaam:

Iată deci că nu se pune problema în ce moment după zămislire apare sufletul și când apare persoana umană în înțelesul actual.”

„Noi, după învățătura revelată de Dumnezeu prin profeți și, mai târziu prin Însuși Fiul Lui, Mântuitorul nostru Iisus Hristos, credem că persoana este deplină încă din momentul zămislirii și în el se reflectă nu doar întreaga persoană umană, ci întregul univers”.

Așa credem noi, este adevărat. Dar ei, ei de ce cred altfel? Are legătură cu faptul că unora le dispare sufletul, pe cine știe ce troc?

Urmăriți „dezbaterea” și „concluzia” „nespecialistului”.

VIDEO:

Citiți și MINCIUNA MASS MEDIA și CE ȘANSE AU VACCINAȚII? Virgiliu Gheorghe: Certitudinea că în dezvoltarea acestor vaccinuri s-au folosit celule de la copii avortați este suficientă pentru un om cu conștiință creștină ca să refuze vaccinul. INTERVIU