ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Parlamentul European și Consiliul Uniunii Europene au ajuns săptămâna trecută la acordul final privind înființarea „Portofelelor de Indentitate Digitală Europeană”, primul sistem central și total digital de identificare pentru toți europenii.

The European Conservative a relatat:

„Potrivit noii legi, UE va oferi cetățenilor săi așa-numite „portofele digitale” – la început pe bază de voluntariat – care conțin toate versiuni digitale ale cărților lor de identitate, carnetelor de conducere, diplomelor, dosarelor medicale și informațiilor bancare.”

Și, mai departe:

„Aceste documente vor fi recunoscute ca mijloace de acces la servicii online în toată Europa, iar cetățenii își vor putea dovedi identitatea sau distribui documente electronice cu ajutorul portofelelor lor.”

Miercuri, Comisia UE a afirmat într-o declarație:

„Aceasta reprezintă un pas important către țintele Decadei Digitale 2030 privind digitalizarea serviciilor publice.

„Tuturor cetățenilor UE li se va oferi posibilitatea de a avea un Portofel de Identitate Digitală pentru a accesa servicii online publice și private cu deplina protejare și securitate a datelor personale peste tot în Europa.”

Și:

„Acordul la care au ajuns co-legiuitorii este acum subiectul unei aprobări formale de către Parlamentul European și de către Consiliu. Odată adoptat formal, cadrul Identității Digitale Europene va intra în vigoare în a 20-a zi după publicarea sa în Jurnalul Oficial.”

Acordul a survenit la câteva săptămâni după ce Christine Lagarde, șefa Băncii Centrale Europene, a anunțat că Uniunea Europeană avansează cu noua sa monedă digitală a băncii centrale (CBDC): Euro Digital.

Parlamentari europeni conservatori și experți în ciber-securitate s-au opus acestor măsuri avertizând că abuzurile la scală largă sunt inevitabile într-un sistem de identitate digitală general.

Eurodeputatul olandez Rob Roos a tras miercuri semnalul de alarmă:

„ALERTĂ: Vești foarte proaste. Parlamentul European și statele membre tocmai au ajuns la un acord privind introducerea Identității Digitale.”

Roos a notat că, după acord, comisarul UE Thierry Bretton a afirmat: „Acum, că avem Portofelul de Identitate Digitală, trebuie să punem ceva în el...” sugerând o legătură între moneda digitală centrală și Identitatea Digitală.

Înaintea deciziei Parlamentului European, peste 500 de experți în confidențialitate și securitate cibernetică din 39 de țări au semnat o scrisoare deschisă avertizând că această lege „nu respectă în mod corect dreptul la viață privată al cetățenilor și la comunicații sigure online”.

Roos s-a plâns că majoritatea parlamentarilor UE „i-au ignorat pe toți specialiștii în confidențialitate și securitate. Forțează acest lucru până la capăt.”

Conservatorul olandez a declarat că nu este optimist, dar că, totuși, „încă nu este prea târziu”.

„Parlamentul European rămâne să voteze acest proiect. Spuneți-i parlamentarului vostru european că vă opuneți identității digitale și că doriți să voteze împotrivă.”

Casa Albă a dat publicității un „Cadru global pentru dezvoltarea responsabilă a activelor digitale” în septembrie anul trecut.

Catherine Austin Fitts, expert financiar și asistent al Secretarului pentru Locuințe și Dezvoltare Urbană în timpul administrației Bush Sr., se opune de multă vreme sistemelor CBDC.

Într-un interviu recent, ea a avertizat că un sistem 100% digital ar fi controlat centralizat și că banii unei persoane ar putea fi limitați la o anumită zonă geografică.

Un asemenea sistem totalitar, a declarat ea, ar purea de asemenea permite statului să limiteze ceea ce li se permite oamenilor să cumpere.

Fitts a spus:

„Să spunem că vreau să impun un vaccin. Capacitatea dvs. de tranzacționare financiară poate fi dezactivată. Accesul la activele dvs. financiare poate fi refuzat sau întrerupt dacă nu faceți ceea ce vi se spune.”

Edward Dowd, fondator al Phinance Technologies și autor al cărții „Cauza Necunoscută: Epidemia morților subite în 2021 și 2022”, avertizează și el de multă vreme că orice sistem CBDC va fi un sistem de control totalitar legat de un „scor de credit social” după modelul chinez.

Într-un interviu de anul trecut, Dowd declara:

„Acesta (sistemul CBDC) devine pur și simplu un instrument de inginerie socială, dispozitivul suprem pentru maniacii controlului.”

Rezerva Federală americană (FED) nu a luat deocamdată o decizie privind crearea unei CBDC și a declarat că nu va trece la o emisiune CBDC decât pe baza unei legi care să autorizeze expres acest lucru.