ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Scriitorul român Mircea Cărtărescu a fost decorat de către președintele Republicii Moldova Maia Sandu cu „Ordinul de onoare”.

Conform decretului oficial, citat de paranteze.md, ordinul a fost oferit: „În semn de înaltă apreciere a activității de creație, pentru merite excepționale în afirmarea literaturii române în lume, precum și pentru contribuție substanțială la dezvoltarea și promovarea dialogului cultural dintre Republica Moldova și România, domnului Mircea Cărtărescu, poet, prozator, critic literar și publicist, i se conferă „Ordinul de onoare””.
 

Cărtărescu a fost șeful juriului „Timișoara pentru Valori Europene” care i-a acordat Maiei Sandu Premiul ”Timișoara pentru Valori Europene”, recompensat cu 30.000 de euro, pe care justiția din Moldova a stabilit recent că îi poate păstra.