ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Fiecare pelerin a primit câte o cărticică de rugăciuni. Mi se pare o dovadă de grijă și iubire. Au fost în jur de 14 000 de pelerini, zice presa neprietenă, așa că faceți și voi un calcul.
 
Cei răi zice-vor desigur un răutăcism, că ar fi banii noștri, inclusiv ai lor, și că oricum nu dau „de la ei”. Întrebarea e, chiar și așa, de ce s-ar mai osteni?! O cărticica de rugăciuni e un misionariat delicat.

„Vecinul” meu de pelerinaj nu avea acasă una, după cum mi-a spus, după ce a scos-o din plic pe cea primită în dar și a deschis-o. Era un domn serios, cam la 60 de ani. Zice:
 
„Poate citesc din ea, cândva, seara.” Eu, cață, zic doct „și dimineața”.
 
„Și dimineața”, zice el îngăduitor. 

Poate că va citi, poate nu, poate o va da altcuiva. Cert este că rugăciunea e trimisă în lume, Cuvântul lucrează, e activ, e prezent, e viu, e în misiune, „pe treaba lui”. 

E amuzant cum venea lumea dinspre Patriarhie căutând sfârșitul cozii, și-și întindeau oamenii gâtul de bărzoi să vadă unde se termină coada, unde se pot așeză și ei. Dă-i cu o stradă, și încă o stradă, gâtul e din ce în ce mai lung... Nimeni nu cedează.

Din mașinile oprite la semafoare, mașinile care au și ele pelerinajul lor, răzbate când o muzică duios orientală, când un Cheloo. Mă amuză gândul că participă și el la pelerinaj, evident împotriva voinței lui, doar așa, eliberat din difuzoare. Cine știe, poate cândva va fi altfel, s-au mai văzut cazuri.

O familie bine așezată într-o mașină bine cotată discută despre „ce-i mâna pe ei in luptă, ce-au voit acel apus”. Totul pleacă de la întrebarea copilului „de ce stau oamenii ăia la coadă noaptea și de ce au flori”.
 
Zâmbesc pe sub mască. Uite așa bagă mereu copiii bățul prin gard. 

Distanța mare se parcurge relativ repede. Suntem analizați, studiați, filmați. Mergem cuminți înainte, la sfinți! Colina Bucuriei, colina sfințenie, colina alină. 

Să ne dea Dumnezeu răgaz tuturor pentru cât mai mult urcuș! Multumim BOR și PF Daniel pentru organizare, gând și grijă!