ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Traiul bun și tehnologia ne-au alienat in totalitate instinctele. La fel și timpul petrecut în fața diverselor electronice in detrimentul petrecerii timpului in natura. Avem pretenția ca o aplicație ne va salva de balauri inclusiv și dacă nu, atunci autoritățile trebuie să fie responsabile pentru o suma de alegeri pe care le facem pentru ca nu mai facem deosebirea dintre virtual și real iar lipsa asta de discernământ ne poate costa viața, sănătate sau mulți bani. Tot soiul de escroci, de coaci, de psihologi făcuți după ce au văzut câteva seriale cu psihologi pe Netflix, de escroci cu diploma sau fără au ajuns sa ne inunde și sa ne afecteze existența. Zero principii, zero morala, zero profesionalism.

Toate meseriile sunt sistematic distruse de sindromul impostorului iar distrugerea e programată. Singurul mod in care se mai poate pune o frâna in datul de-a berbeleacul la vale e propria conștiința și raportarea la Dumnezeu atunci când practici o meserie care are directa legătura cu ființa sau sufletul.

In mod particular aceasta meserie de psiholog a fost cel mai greu atacată și încercată dintre toate. Pe cercetări avansate in domeniul psihologiei se bazează toată răsturnarea cu susul in jos a lumii in care trăim. Lipsa de morala, de conștiința, disprețuirea educației, egoul exacerbat, filosofia de multinaționala și toată maculatura corporatista sau de dezvoltare personală s-au făcut cu aportul unor psihologi. Toată filosofia new age, maculatura gen Secretul și vizualizează o dorința și se va îndeplini, Dumnezeu ești tu deci nu are ce sa ti se întâmple pentru ca poți orice tot pe mâna unor psihologi a ajuns sa ne tulbure sau unora chiar sa le distrugă existența.

Aceata filosofie new age a omnipotentei a dus la un alt fenomen: externalizarea responsabilității. Pentru ca toată aceasta maculatura motivațională ne-a băgat in cap ca suntem Dumnezeu și noi suntem buricul universului e clar ca pentru noi lumea trebuie sa se alinieze la picioare orice ar însemna asta. Pentru ca se știe noua ne-a fiost băgat in cap ca nu avem ce sa patim întrucât suntem educați, citiți, civilizati și ne permitem sa mestecam scuipatul filosofiei moderne, sa fim inițiați, sa participam la retreaturi și in general sa ni se arate. Am ajuns aici bazându-ne exclusiv pe statusul social și fiind convinși de o mâna de escroci ca suntem deștepți dacă facem X sau Y. Am ajuns sa depindem atât de tare de acest bling bling social, pana la anularea instinctului de conservare.

Am ajuns sa credem pe cuvânt toți escrocii care ne recomandau sa ne dam cu un ser dubios in noi pentru ca sa demonstram ca suntem ființe superioare care cred in știința. In general dam pe spate la orice diploma și orice poziție de autoritate indiferent ca e vorba de dizeuze de la televizor, de niște impostori care nu au nicio calificare, de escroci care ne spun cum sa ne îmbogățim din păcănelele planetare zise și bitcoini și nu in ultimul rând de psihologi care promit lucruri și dacă ne dorim suficient atunci le vom avea. Bunul nostru simt se alieneaza și punem răspunderea in cârca autorităților, a escrocilor televizați și a specialiștilor in general.

Ma întreb oare psihologul care a consiliat-o pe fata aia sa alerge prin mijlocul câinilor in continuare pentru a își învinge frica oare ce crede despre tragedia pe care a provocat-o încurajând un asemenea comportament? Fetei aleia cum de i-a amortit așa de rău instinctul de conservare astfel ncat sa nu crediteze vocea interioară care ii spunea sa fuga de acolo? Pana unde putem merge cu externalizarea răspunderii pentru propria persoana?

Citiți Cazul femeii ucise la Lacul Morii: A FOST SFÂȘIATĂ DE CÂINI DE LUPTĂ, NU DE MAIDANEZI! Actualizare

 

Autoritățile ar trebui sa facă dar nu fac și asta nu e un motiv pentru lipsa de măsura, bun simt sau cumpătare. Autoritățile nu fac autostrăzi însă cauza principala a accidentelor din România e dementa totala la volan. Pentru ca noua ni se cuvine totul, Dumnezeu e sluga noastră și n-are cum sa ni se întâmple ceva. Și dacă se întâmpla atunci autoritățile sunt de vina, nicicum propria Nebunie suita la volan.

Vedeți și Cazul femeii ucise de câini la Lacul Morii nu e singurul. O selecție de situații similare despre pericolele letale reprezentate de câinii de luptă lăsați nesupravegheați, redate în ultimul an de Daily Mail