ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Dincolo de propagandă, care sunt interesele reale ale implicării Statelor Unite în conflictul din Ucraina, până aproape de a-l transforma în Al III-lea Război Mondial?

Un editorial de James Howard Kunstler în Daily Reckoning pe care l-am tradus pentru cititorii Active News.

*

Dacă stați și vă gândiți bine, puteți găsi vreun motiv valabil pentru care țara noastră (SUA) s-a implicat în războiul din Ucraina?

Pentru a apăra democrația, așa cum spun mulți?

O platitudine mai găunoasă și mai lipsită de conținut nu există în tot vocabularul alunecos al demagogiei.

Pentru a contracara excesele imperialiste ale Rusiei?

Nu aveți nici cea mai mică idee despre istoria Ucrainei, veche sau modernă.

Pentru a incita la răsturnarea de la putere a răului Putin de către propriul popor?

Președintele rus este astăzi mai popular chiar decât a fost John F. Kennedy în 1962.

Da, știu, spunând toate astea nu fac decât să debitez propagandă putinistă. Nu asta spun ei de fiecare dată când le bagi sub nas un adevăr incomod despre Ucraina?

În timpul ăsta, sursele de „informații” occidentale și principalele lor trompete din presă vă spun de vreun an de zile că Rusia a rămas fără muniție.

Ei bine, mai au încă foarte multă, așa cum - din nefericire - vă pot mărturisi și ucrainenii.

În realitate, ucrainenii sunt cei care duc lipsă de muniție și de aceea Statele Unite și aliații lor din NATO cotrobăie peste tot după orice muniție disponibilă pe care să o trimită în Ucraina.

Două motive, ambele rele

De fapt, nu există nici un motiv bun pentru ceea ce facem în Ucraina. Numai rele.

În primul rând, turnând gaz peste focul războiului de acolo, americanilor le este distrasă atenția de la propriile noastre probleme. Adică de la eșecurile colosale ale sistemului politic american.

Statele Unite sunt pe cale să se prăbușească din cauza unui amestec de proastă administrație, rea-voință și neglijență.

Economia noastră a devenit un eșafodaj de scheme Ponzi care se clatină tot mai puternic.

Instituțiile noastre sunt distruse.

Guvernul minte în orice face.

Industria de informații ratifică toate minciunile.

Elevii noștri nu mai știu nici măcar să citească sau să facă o adunare.

Alimentele noastre sunt o otravă cu acțiune lentă.

Matrixul nostru medico-farmaceutic tocmai a înfăptuit uciderea și schilodirea sistematică a milioane de oameni.

Cultura noastră a fost redusă la o paradă de travestiți.

Cândva splendidele noastre peisaje din Lumea Nouă au devenit o ruină.

Dați-mi voi un exemplu de ceva care nu este desfrânat, pervertit, degenerat sau distrus.

De aceea, Joe Biden Show se străduiește să ațâțe isteria războiului nuclear: este tot ce îi mai rămâne pentru a manipula emoția publică.

Isteria COVID și-a pierdut puterea în 2022 și populația abia acum începe să descopere dezastrul morților patronate de Pfizer și Moderna (și de CDC și FDA).

Totul pentru Copii

Apropo, ați remarcat că CDC tocmai a introdus aceste vaccinuri experimentale și neaprobate în schema vaccinală pentru copii, care este considerată „ghidul oficial” și este respectată practic de toate școlile din sistemul educațional american?

Șefa CDC Rochelle Walenski a făcut acest lucru în ciuda dovezilor masive că „vaccinurile” distrug inima copiilor, sistemul lor nervos, sistemul reproductiv și imunitar.

Știți de ce madam Walenski a făcut asta? Pentru că, prin adăugarea  injecțiilor ARN-m în schema vaccinală a copiilor le poate conferi producătorilor o imunitate permanentă față de responsabilitatea legală pe care o au companiile farmaceutice. Chiar și după expirarea autorizației utilizării de urgență.

Șpilul acestui aranjament convenabil este că dacă se constată o fraudă comisă în punerea pe piață și administrarea acestor produse, companiile își pierd imunitatea și pot fi date în judecată până când nu mai rămân din ele decât agrafele de birou.

Iar conducătorii lor sunt pasibili de urmărire penală.

O anume Brook Jackson, tehnician implicată în testarea sumară a medicamentelor Pfizer, și care a fost declarată martor direct al încălcărilor de procedură pe măsură ce ele s-au produs, a acționat acum în judecată Pfizer în baza legii False Claims Act, afirmând că firma a fraudat guvernul.

Avocații Pfizer i-au cerut judecătorului să respingă dosarul, susținând în instanță că:

„Noi nu am fraudat guvernul. Noi am făcut frauda pe care guvernul ne-a cerut-o.” 

Prin urmare, acum, milioane de copii de școală din această țară vor fi supuși obligativității injecțiilor nocive cu ARN-m pentru a acoperi fundul companiilor farmaceutice multimiliardare.

Este ceva care să rezume mai bine situația noastră națională? Bravo, Rochelle! Să nu crezi că nu am băgat de seamă ce ai făcut!

Un subiect de meditație

Trebuie să ne întrebăm și dacă nu cumva suntem băgați în smârcurile ucrainene pentru că Volodimir Zelenski îl șantajează pe Joe Biden pentru misterioasele operațiuni comerciale ale familiei Biden care s-au derulat imediat după revoluția Maidan înscenată de Statele Unite și care l-a răsturnat pe președintele ucrainean Viktor Ianukovici în 2014.

Vă amintiți de eforturile serioase ale lui Tata Joe pentru a se descotorosi de procurorul ucrainean care ancheta afacerile companiei de gaze Burisma, care i-a pus pe Hunter Biden și pe asociatul său, Devon Archer, în consiliul de administrație?


Dintre toți tipii din Occident, nu au găsit pe altcineva decât pe acești doi americani, fără nici un fel de cunoștințe sau experiență în industria gazelor naturale?

Cel puțin dubios.

Ce credeți, Zelenski o mai avea dosarele de atunci ale procurorului?

Lansez și eu o idee. Habar n-am dacă e așa sau nu, dar e bine să ieși de pe potecile bătătorite de alții.

Lucru pe care media mainstream nu îl face.

Tăcerea presei

Apoi, desigur, este și strania afacere a conductelor Nord Stream, dezvăluită recent de meticulosul ziarist Seymour Hersh ca o operațiune specială americană.

Le-am aruncat în aer. Patru țări membre UE (și aliate ale noastre în NATO) dețineau jumătate din proprietatea conductelor (cealaltă jumătate era deținută de Rusia).

Industria și locuințele europene depindeau de o aprovizionare regulată cu aceste gaze la un preț rezonabil pentru a supraviețui și duce în continuare o viață civilizată.

Președintele Joe Biden și subsecretara de stat Victoria Nuland au promis presei (și opiniei publice americane) că conductele „nu vor mai exista” dacă trupele ruse trec frontiera în Donbas.

Ei bine, a dracului treabă, de la sfârșitul lui septembrie conductele „nu mai există”.

Evident, presa mainstream a ignorat complet această poveste. Dacă acest lucru nu descrie suficient starea jurnalismului modern, atunci nu știu ce altceva.

A fost o lovitură pentru Rusia? Ei bine, da, deși Rusia a găsit rapid soluții pentru a-și vinde gazele naturale în alte părți decât în nordul Europei.

Realizați, totuși, că a fost vorba de un act de război împotriva aliaților noștri?

Până în prezent, nici una din țările NATO care avea un interes legat de Nord Stream nu a acordat atenție acestei dezvăluiri cruciale.

Ceea ce l-ar putea face pe un observator ocazional să se întrebe dacă Occidentul nu a luat-o razna cu totul. Poate că da, caz în care merită să sufere.

Peste un timp – nu mult – viața modernă va deveni o amintire în nordul Europei.

Gata cu NATO?

Într-un fel sau altul, spectrul consecințelor neprevăzute planează asupra tuturor acestor ticăloșii. Părerea mea este că ele nu s-au făcut încă simțite. Când vor fi, va fi ceva cumplit.

Pentru început, NATO va fi un alt lucru care „nu va mai exista”

Iar țara noastră va fi nevoită să se dedea la fanfaronada ei belicoasă fără aliați și fără teatre de pregătire pentru înscenări și mișculații în vreo regiune îndepărtată în care nu avem nici un interes național. Ci doar un imbold de a tulbura apele și a crea probleme în mod inutil, într-o lume care și așa are mai multe decât trebuie.

Amintiți-vă ce a spus marele boss Barack Obama despre fostul său Vice: „Niciodată nu poți supraestima capacitatea lui Joe de a f..e lucrurile”. Ce profet!

Sub Joe Biden, Statele Unite au devenit un tărâm al tenebrelor, inimaginabil în urmă cu câțiva ani.

Și a primit mult ajutor din partea Republicanilor din Sistem, deci nu e vorba de o afacere partizană.

Însă acum ceva zgâlțâie sensibilitatea opiniei publice, în timp ce primăvara urcă spre nordul Americii. Ceva ce seamănă cu o schimbare radicală de atitudine. Cu un refuz de a continua să ne comportăm ca o societate somnambulă.

Se presimte în aer ca un zvon de libertate în timpul unei crize a ostaticilor.

Voi îl auziți?