ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


„Echilibrul (in)corect” al Maiei Sandu 

Avem noi, românii, o vorbă: „Colac peste pupăză!” sau „Pupăză peste colac!”. Strămoșii noștri o  spuneau (și noi așijderea o spunem!) atunci când peste un necaz pe care-l aveau (avem) deja pe capul lor (nostru)  venea (vine) altul (și mai mare!).

Cunoaștem și simțim cu toții necazul care a venit peste noi de patru ani de zile – Igor Dodon și toată ideologia lui bolșevikă, pro-rusească și antinațională promovată de acesta prin partidul său PSRM, de care vrem să scăpăm în cel de-al II-lea tur al alegerilor prezidențiale din 15 noiembrie.

Dar, încercând să scăpăm de Dodon, nu suntem siguri că vom fi în stare a ne feri de o altă belea ce stă să vină peste noi – Maia Sandu, contracandidatul lui Dodon, și întreg  arsenalul ideologiei neomarxiste de stânga, atee și globaliste, promovată de aceasta prin diviziile onegiste finanțate de Soros, droaia de consilieri formați la școlile antropologice ale lui Mark Tkaciuk și alte structuri de aceeași respirație care constituie PAS-ul ei, ideologie în aceeași măsură de antinațională și pro-rusească, dar voalat antinațională și pro-rusească.

M-am întărit în această convingere o dată în plus citind doar unul dintre mesajele Maiei Sandu afișate sponsorizat zilele acestea pe Fb. Iată ce scrie contracandidata lui Dodon pe care suntem îndemnați cu insistență (și la miez de noapte!) în aceste zile s-o votăm, în chip obligator și fără crâcnire, în duminica de 15 noiembrie:

„Pe 15 noiembrie refacem relațiile cu țările lumii și restabilim echilibrul în Moldova. Ca Președinte, voi găsi echilibrul între UE, România, Rusia și Statele Unite”.

Părerea mea este că mesajul Maiei Sandu este tot atât de periculos ca și mesajele antinaționale și idioate ale contracandidatului ei Dodon.

„Echilibrul în Moldova” pe care îl trâmbițează demagogic Maia Sandu niciodată nu va fi atins manipulând alegătorii și opinia publică cu un alt slogan, dăunător pentru interesele și securitatea națională a Republicii Moldova și de o tâmpenie strigătoare la cer: „Refacem relațiile cu țările lumii”, adică și cu Rusia, și „voi găsi echilibrul”, inclusiv în relațiile cu Rusia!

Știe toată lumea (cu care Maia vrea să refacem relațiile!) că, în raport cu Republica Moldova, Rusia este țară ocupantă!

Nu spun eu acest lucru ori altcineva din vechea gardă a Frontului Popular din Moldova! Curtea Europeană a Drepturilor Omului a stabilit acest adevăr și verdict prin decizia ei în cazul grupuli Ilașcu din anii nouăzeci!

În afară de asta, același lucru reise din Legea Nr. 173 din 22.07.2005 cu privire la prevederile de bază ale statutului juridic special al localităților din stânga Nistrului (Transnistria), prin care Parlamentul de la Chișinău a prevăzut (cu vot unanim!) retragerea necondiționată a trupelor și munițiilor Federației Ruse de pe teritoriul Republicii Moldova și dintr-un șir întreg de hotărâri ale forului nostru legislativ adoptate în aceeași zi de 22 iulie 2005.

Prin urmare,  afirmația precum că Republica Moldova trebuie să-și „refacă relațiile cu Rusia” sunt total deplasate și păguboase pentru interesul și securitatea națională a Republicii Moldova pentru că introduce confuzie și derută în interpretarea și definirea contextului care determină relațiile dintre noi și Moscova. A spune că noi trebuie „să refacem relația cu Rusia” înseamnă că noi am recunoaște că ne facem vinovați de deteriorarea relațiilor cu Rusia în situația în care, știm noi și știe foarte bine toată lumea, că Rusia este cea care se face vinovată de relațiile proaste dintre Chișinău și Moscova prin actele de agresiune pe care le săvârșește continuu de 30 de ani în raport cu noi!

Rusia este cea care ne ocupă militar o parte din teritoriul nostru național!

Rusia este cea care a provocat, susține și întreține separatismul teritorial în Republica Moldova!

Rusia este cea care desfășoară pe teritoriul nostru o amplă și continuă campanie de îndobitocire a populației noastre prin uriașa ei mașinărie propagandistică ce activează nestingherit, cu acordul tacit al factorilor de decizie din cadrul puterii de la Chișinău și în primul rând al șefului statului!

Prin urmare, cu Rusia nu avem cum să discutăm alte chestiuni decât cea fundamentală – starea de ocupație în care ne aflăm din cauza ei!

Nu noi trebuie să „refacem relațiile cu Rusia”, ci Rusia trebuie să reface relațiile cu noi prin respectarea de către ea a legilor adoptate de noi, adică prin retragerea necondiționată și ordonată a trupelor și munițiilor sale din stânga Nistrului!

Anume asta trebuie să afirme Maia Sandu în calitatea ei de candidat pentru Președinție dacă îmi cere s-o votez, considerând că ar fi mai bună decât un trădător și vânzător de țară ca Dodon.

Dacă Maia Sandu nu exprimă acest mesaj în demersul ei electoral atunci când abordează chestiunea privind relația cu Rusia, înseamnă că ea face același joc al Rusiei și nu se deosebește prin nimic de contracandidatul ei!

Cel mai grav lucru pe care îl constat însă în această clipă este că poziția Maiei Sandu în atitudinea față de Rusia a rămas neschimbată și este aceeași pe care a promovat-o, împreună cu ministrul ei de Externe, N. Popescu, acum un an în cadrul Alianței Kozak!

Nu vă amintiți de insulta pe care a adus-o Guvernul Maia Sandu în primul rând luptătorilor nostri de la Nistru prin felul în care a fost catalogată agresiunea rusească asupra Republicii Moldova din 1992?

Nu vă amintiți de afirmațiile năucitoare ale Guvernului Maia Sandu prin care această agresiune a Rusiei a fost numită drept război civil? Adică, noi singur aici ne-am împușcat unul pe altul ca proștii!

Ăsta să fie „echilibrul corect” pe care ni-l promite această pupăză a lui Kozak?

Ș-apoi unde ați mai auzit că „echilibrul” poate fi „corect”? Dacă spui că-i „corect”, înseamnă că admiți că un echilibru poate fi și „incorect”!

Or, noțiunea de „echilibru” presupune doar corectitudine în relațiile noastre cu toată lumea!

Ce fel de echilibru poate să-mi asigure Maia Sandu când ea mă vinde ca și Dodon rușilor?

Vreau să votez împotriva lui Dodon, iar Maia nu-mi dă voie prin dezechilibrele pe care le induce moldovenilor.

***

 
 
„Stilul lui e complet neuzual iar comparația cu Trump nu-i degeaba: omul e slobod la gură și spune orice”, scrie acesta, în contributors.ro, despre R. Usatâi, scula rusească de la Chișinău, insultându-l pe Președintele american Donald Trump!
 
Cum să scăpăm noi, basarabenii, de ocupație străină când partida rusească este consolidată aici cu ajutorul unor secături de la București de-alde Sorin Ioniță?!
 
Cum să ne ferim noi de neokaghebismul dughinist ce vine dinspre Kremlin când suntem atacați din spate de neomarxiștii și ateii de pe Dâmbovița?
 
Cum să trecem peste aceste două valuri antiromânești care tot vin asupra României?
 
În definitiv, cum să-i convingă pe basarabeni, inclusiv pe votanții prorusului Usatâi, să voteze peste două săptămâni pentru Maia Sandu (ca să-l învingem pe Dodon!) un hulitor al Președintelui american (și al poporului american!) și al lui Hristos ca Sorin Ioniță?
 
Anume asemenea specimene fac cel mai mare deserviciu interesului românesc în teritoriile românești înstrăinate și anume prin asemenea cozi de topor Moscova își menține prezența și controlul dincoace de Prut.