ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit.


Iată-ne ajunși la Sărbătoarea Sfinților Dimitrie. Fiindcă acum, la București, sunt aceleași ispite care au fost la noi, la Iași, pe 14 octombrie, aș vrea să vă relatez puțin din ce am simțit anul acesta în săptămâna Sărbătorii Sfintei Parascheva.

 

Din momentul când s-au impus restricțiile de a nu se închine la Sfânta Parascheva decât cei din Iași, mai mulți creștini din capitala Moldovei am simțit o atmosferă foarte apăsătoare la Catedrala Mitropoliei. Zeci de jandarmii păzeau cu hotărâre Catedrala, în așa fel încât nicio urmă a vreunui virus nu mai putea să pătrundă în incinta Mitropoliei. Totul era strașnic securizat. După Sfânta Liturghie din ziua Sfintei, pentru câteva ore, au fost lăsați să se închine la raclă toți pelerinii din țară. Am simțit efectiv cum, dintr-o dată, s-a schimbat totul. Harul a inundat brusc sufletele celor prezenți și a revenit acel duh de sărbătoare cu care ne-a obișnuit sfânta în fiecare an de 14 octombrie. Oameni erau dintr-o dată mai calmi, mai luminoși, mai optimiști. Jandarmi erau mai omenoși. Lângă mine, un jandarm îi spunea unui pelerin: „Uite așa, ne asmut pe unii împotriva altora, pentru ca să ne poată strivi pe toți!”. Binecuvântată să fie libertatea care ne aduce har în suflet! Minunea a ținut însă doar câteva ore, apoi au început din nou restricțiile.

Dragi mei, să nu uităm că ne aflăm în plin război. Vă îndemn din nou ca în fiecare zi de la ora 21, până la sfârșitul lunii mai, să ne întâlnim în rugăciune și să citim Canonul de pocăință către Domnul nostru Iisus Hristos și Psaltirea.

Rugăciunea, postul și pocăința sunt principalele noastre arme în acest război.

Sfinților Dimitrie iertați-ne și rugați-vă lui Dumnezeu pentru noi păcătoșii!

Cu nădejde în mila lui Dumnezeu, Iași, 26 octombrie 2020

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews