ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


O minciună grosolană stă în spatele declarației de luni a premierului Florin Cîțu, care anunța: „Am decis constituirea unui comitet format din reprezentanți ai tuturor ministerelor, a cărui sarcină să fie pregătirea revenirii la normalitate a României începând cu 1 iunie 2021. Această structură va funcționa sub coordonarea prim-ministrului și va colabora cu reprezentanți ai asociațiilor și patronatelor. 1 iunie este prima bornă pentru revenirea treptată la normalitate după perioada pandemiei COVID-19, fixată în condițiile în care lucrurile încep să se stabilizeze din perspectiva situației epidemiologice, iar campania de vaccinare evoluează foarte bine”.

Întreaga opinie publică, dar și „specialiștii”, s-au întrebat pe bună dreptate: DE CE ZIUA DE 1 IUNIE? Mai ales acum, cînd zilnic se anunță noi măsuri de restricție, dar și noi proteste față de acestea. Adevărul este unul foarte simplu și el poate fi găsit în știrile sportive din ultima săptămînă, pe care analiștii le ignoră în mod ciudat!

Să punem lucrurile la punct și să devoalăm ce se află în spatele acestei declarații șocante, lipsite de orice noimă, care are toate datele unei manipulări grosolane a opiniei publice.

După cum se știe, în perioada 11 iunie – 11 iulie 2021 se va desfășura Campionatul European în 12 orașe: București (România), Baku (Azerbaidjan), Copenhaga (Danemarca), Londra (Anglia), Munchen (Germania), Budapesta (Ungaria), Roma (Italia), Amsterdam (Olanda), Dublin (Irlanda), Sankt Petersburg (Rusia), Glasgow (Scoția), Bilbao (Spania).

În urmă cu vreo zece zile, UEFA A CERUT GARANȚII că meciurile disputate la București vor permite accesul spectatorilor pe stadioane! După ce Guvernul a dat aceste garanții, în ziua de 29 martie a venit la București o delegație de la UEFA, compusă din Andreas Schar și Taras Mukovoz, care s-a întîlnit cu ministrul Tineretului și Sportului din România, Eduard Novak, stabilindu-se ca la cele trei meciuri disputate pe Arena Națională să intre în stadion cîte 12.500 de spectatori!

Fără îndoială, nu este o decizie a ministrului român Eduard Novak, ci una decisă pe șest în guvern, cu acordul premierului Florin Cîțu.

Cu alte cuvinte, așa-zisa „normalitate” anunțată de Florin Cîțu, care ar începe pe 1 iunie, nu are nici o legătură cu sfîrșitul pandemiei Coronavirus sau cu faptul că „vaccinarea evoluează foarte bine”, ci cu obligațiile pe care Guvernul și le-a asumat față de cererea venită de la UEFA!

Obișnuit să mintă și să ascundă adevărul față de populație, Florin Cîțu se dovedește consecvent. În loc să anunțe simplu că, potrivit înțelegerii cu UEFA, în perioada Campionatului European, 11 iunie – 11 iulie 2021, va fi permis accesul spectatorilor la cele trei meciuri disputate în România, Cîțu a preferat această manipulare, anunțînd „revenirea la normalitate” ca urmare a succeselor guvernului în gestionarea pandemiei!

Nici măcar nu s-a întrebat ce vor spune românii despre faptul că la meciuirile din campionatul intern de fotbal spectatorii nu au acces pe stadioane. Sau că, în timp ce magazinele sînt închise de la ora 18 și circulația oamenilor este interzisă după ora 20, la meciurile din Campionatul European vor avea acces pe stadioane 12.500 de oameni, majoritatea venind din Austria, Macedonia de Nord și Ucraina, țările ale căror reprezentative vor disputa meciurile pe Arena Națională din București!

Așadar, toată povestea cu „normalitatea” de la 1 iunie nu este decît o nouă abureală a Guvernului Cîțu, o minciună care acoperă o înțelegere cu UEFA, nicidecum o speranță că „lucrurile încep să se stabilizeze din perspectiva situației epidemiologice”!

Evident, după încheierea Campionatului European, românii vor fi din nou obligați să suporte noi restricții, Vlad Voiculescu și Florin Cîțu avînd deja pregătite noi argumente care să arate că românii sînt de vină pentru revenirea pandemiei.