ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Global Times, care este o portavoce de limbă engleză a regimului comunist din China, publică luna asta un articol a lui Lu Xue (linc) în care sînt ironizate măsurile dure anticovid luate de guvernul Australiei. Recent, acest guvern a trimis armata pentru a impune cetățenilor măsuri de izolare socială.

Lu Xue amintește că în aprilie 2020 mijloacele de informare în masă australiene criticau China pentru încălcarea drepturilor omului iar în iunie 2020 ministrul de externe australian spunea că „unele țări folosesc pandemia pentru a submina democrația liberală și a promova propriile lor modele de guvernare autoritare”.

Publicația „Daily Mail” (linc) din Marea Britanie a observat și ea că „presa de stat din China e ultima care își bate joc de Australia pentru restricțiile dure „zero covid” care au făcut poliția să folosească elicoptere pentru a spune oamenilor să părăsească zonele populate și plajele”.

În ciuda măsurilor dure, numărul infecțiilor cu covid e în creștere în Australia. Global Times, în articolul citat, scrie că s-au înregistrat 239 cazuri într-o zi, în statul australian Noua Galie de Sud, ceea ce este cel mai mare număr de la începutul pandemiei.

Că s-a ajuns la număr record de infecții de covid arată cît de ineficiente sînt măsurile de izolare socială. Spuneam cu peste un an în urmă: „Să încerci să oprești un virus ținînd lumea în casă e ca și cînd ai aduna apă cu sita” (linc). Dar să consideri motiv să impui restricții faptul că sînt 239 infectați la o populație de cîteva milioane, asta e doar demența politicienilor australieni. Autoritățile australiene spun deja deschis (linc) că restricțiile vor trebui să continue chiar dacă se ajunge la 90% rată de vacsinare. Kerry Chant, șefa sistemului de sănătate din statul australian Noua Galie de Sud, le-a explicat australienilor la televizor să nu intre în conversații cu vecinii, chiar dacă poartă mască, fiindcă pot răspîndi virusul.

 

„Deși este în firea omenească să intri în vorbă cu alții, să fii prietenos, din păcate, acum nu e vremea să faci asta”, a explicat, plină de empatie, Kerry Chant.

Iată deci o nouă tagmă de dușmani ai poporului care-s vinovați de răspîndirea virusului: prietenoșii. Le dau dreptate chinejilor că au ajuns să-și bată joc de australieni.

Sursa: Marius Mioc Blog